Bli min modell!

Bilder - toppbanner
Cirkus Eros behöver dig!
Calle fotograferar

  • Du eller ni som vill både se och visa upp dig själv/er själva på bild, nakna och fria, i erotiska situationer, med respekt och vördnad för skönhet, kärlek, lek, glädje och integritet.
  • Du som vill veta hur vacker du är.
  • Du som vill utmana dig själv, våga vara naken, sårbar, stark och fri.
  • Du som vill bidra till Konsten.
  • Du som vill leka med din sexualitet, utforska, spegla, utveckla dig själv i relation till dig själv och omvärlden.
  • Du som vill bidra till det viktiga arbetet med att skapa en mer kroppsbejakande och sexpositiv värld.

Du är välkommen att vara modell för mig.
linje
Kontakt:
Om du/ni vill modella för Cirkus Eros, skriv till calle@cirkuseros.nu.

Heartline
Måste jag vara snygg/smal/ung/tjej?
Jag arbetar konstnärligt. Jag kan bli inspirerad av helt olika personer med varierande utseenden – korta, långa, runda, smala, mörka, ljusa, ensamma, par – eller fler. Nästan allt är välkommet. Jag undviker dock helst att ha modeller med alltför artificiella eller extrema utseenden – alltför uppenbara silikonbröst eller tydliga bikinilinjer går bort. Inte för att det är något fel att ha något av dessa uttryck, men bara just för att det inte passar min smakriktning i mitt bildskapande. Jag gillar naturligt. Tatueringar kan funka, liksom intressanta frisyrer och andra utsmyckningar, men det beror förstås på vilken historia jag vill berätta vid tillfället.

Jag tillåter mig att vara 100 % subjektiv. Detta är mitt personliga konstprojekt, och jag har inga förpliktelser att göra något annat än precis det jag har lust till. Med andra ord – om jag säger ”tack, men nej tack”, så är det inte en kritik mot dig, inte en nedvärdering av dig personligen, utan bara ett konstaterande att jag har andra idéer just nu om vad jag vill fokusera på, som du kanske inte passar in i. Det finns massor med fantastiska skådespelare, men alla passar inte i regissörens vision av just den teaterpjäs som ska sättas upp nu – som exempel.

Ålder har mycket liten betydelse. Jag har haft modeller i åldrarna 18-55, enligt tankegången att alla som tycker om sina kroppar och trivs i att vara nakna, också blir vackra och intressanta. Snarare skulle jag exempelvis tycka väldigt mycket om att få fotografera ett riktigt gammalt par, med kärlek och innerlighet.

Jag vill avbilda människor som ser ut som människor. Det viktiga är att du trivs i din kropp, tycker om dig själv och har en exhibitionistisk ådra, att du tycker om att agera framför en kamera – alternativt är nyfiken på hur det är.

Att du har egna idéer och en konstnärlig vision är också ett plus. Mina mest lyckade fotograferingssessioner har som regel varit rena grupparbeten, där modellen är minst lika viktig för resultatet som jag och min kamera.

Det jag framför allt önskar mig just nu är kärlekspar, älskande par. Det måste inte vara heteropar – det kan precis lika gärna vara homopar eller lesbiska tjejer – det viktiga är kärleken, innerligheten, lusten, samspelet. Det är det jag vill skildra. Jag är förstås också alltid intresserad av att fotografera ensamma kvinnor eller män i erotiska situationer, så det är förstås också välkommet.

linje
Kan jag vara anonym?Anonyma modeller
En av grundidéerna med Cirkus Eros
är öppenhet, att motverka skam och hemlighållande av sexualitet och nakenhet. Allt för mycket strävan efter anonymitet (som t.ex. bortretuscherande av ansikten) motverkar detta mål.

Jag vill att alla som modellar framför min kamera skall vara stolta över sig själva – sina kroppar och sin sexualitet – på det att betraktaren/besökaren skall inspireras att känna detsamma för sin egen kropp och sexualitet. Ju mer glädje, skönhet och kärlek du som modell förmedlar, desto finare blir bilderna, och desto mer hjälper du till att sprida en sexpositiv och kroppsbejakande attityd.

Jag är med andra ord INTE intresserad av att publicera bilder där ansikten är ständigt bortvända eller retuscherade, i syfte att dölja modellens/modellernas identitet. Att vissa bilder är ansiktslösa av rent konstnärliga skäl är en sak, men en uppenbar ambition att aldrig visa ansiktet tyder på att man egentligen skäms för sig själv och det man gör.

Du kommer att synas. Vi har haft miljontals besökare på Cirkus Eros genom åren, så finns du mer här syns du. Garanterat. Men jag har aldrig hört att någon tidigare modell har fått problem på grund av sitt deltagande här.

Jag skriver sällan ut namn på modellen – och framför allt aldrig efternamn eller kontaktuppgifter. Förnamn skriver jag bara ut om du som modell vill och godkänner det. På så sätt kan jag bevara en viss anonymitet.

Slutligen – vill du vara 100 % säker på att aldrig synas på Internet, naken och eventuellt i en erotisk kontext – ta inga sådana bilder. Någonsin. De kommer att finnas kvar, någonstans.

linje
MyntEkonomisk ersättning?
För mitt konstnärliga fotograferande ger jag som regel inte modellarvode eftersom jag väldigt sällan tjänar några pengar på det. Detta är framför allt ett rent konstnärligt projekt, ett kärleksarbete. Cirkus Eros är inte heller en betalsajt, utan ett konstnärligt projekt utan direkt ekonomiskt vinstintresse. Det lilla jag får in vid enstaka tillfällen då jag sålt bilder till någon tidskrift täcker knappt mina utgifter.

Jag följer samma princip som i stort sett samtliga professionella fotografer – när jag ägnar tid åt egna konstnärliga projekt så får modellerna betalt i form av bilder, inte pengar. Det kallas TFP – Time For Pictures, och är ett väletablerat begrepp i fotografkretsar.

Du som modell får betalt i form av en spännande upplevelse och en drös vackra bilder utan att behöva betala fotografen, och skulle det vara så tursamt att det ger ekonomisk utdelning för fotografen, som eventuellt kan sälja bilder, så är det fotografens vinst. En win-win-situation, med andra ord.

Modellarvode kan bli aktuellt i de fall det finns en kund som betalar för ett uppdrag.

linje
Integritet & samtycke
Jag sätter en ära i att respektera modellernas integritet. Vi upprättar ett avtal om hur bilderna ska användas (vilket är ett skydd för såväl modellen som för fotografen), bilder som modellen inte vill ska visas, visas inte.

Jag försöker aldrig någonsin att tvinga/övertala/manipulera en modell att ställa upp på något som kan kännas kränkande eller integritetsöverträdande. Jag har tillräckligt med frivilliga modeller ändå. Det ligger i allra högsta grad i mitt intresse att du som ställer upp som modell ska kunna känna dig stolt över dina bilder, glad över att se dig själv som intressant, inspirerande, spännande och attraktiv.

Jag anser också att trygghet är en av de viktigaste ingredienserna i en fotosession – modellen ska känna sig trygg i att visa sig själv verkligt lekfull, nyfiken och naken på alla plan. Detta är också grunden för den inställning jag vill ska genomsyra inte bara Cirkus Eros, utan alla relationer människor emellan – Kärlek och Respekt.

linje
Känner du dig frestad…?
Liggande kvinna i soffa
Berätta gärna lite om dig själv
, kanske lite om varför du vill bli fotograferad, och skicka gärna minst en bild. Det måste inte vara en nakenbild – jag vill framför allt se vad för slags karaktär du är, och vilka bildidéer jag kan tänkas få av det – din personlighet är mycket intressantare för mig än din bröststorlek, om man säger så. Du kanske har någon egen idé om hur du skulle vilja bli fotograferad…?

Om du känner dig manad att vara modell för mig, så är du varmt välkommen att kontakta mig på calle@cirkuseros.nu.

Välkommen!

Heartline
Privata fotouppdrag:
Du kanske vill ha bilder för eget bruk, utan att synas på nätet? Anlita gärna Calle för privat fotografering.
Läs mer om detta på sidan Fotouppdrag – bilder på beställning.

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare