Galleri • En ängel i ateljén

En av mina finaste fotosessioner, av flera anledningar. Det var ganska tidigt i min fotografiska upptäcktsresa med nakenmodell, och jag blev därför lite extra entusiastisk inför denna session. Därtill var jag lite hemligt förälskad i just den här unga kvinnan (så hemligt att jag knappt själv begrep det – jag var ju lyckligt nygift och allt – men det är i skrivande stund mer än 30 år sedan, så det är preskriberat), och jag tyckte att hon var den vackraste kvinnan jag fått privilegiet att fotografera. Och jag tycker nog fortfarande att hon är en av de vackraste kvinnor jag fått privilegiet att fotografera naken.

Som grädde på moset bodde jag och min dåvarande hustru i en fantastisk etagevåning i ett gammalt hus på Mariaberget på Södermalm, konstnärsdrömmen förverkligad. Så jag var lite rusig av lycka över att få avbilda denna skönhet i en så passande miljö. Jag hade två kameror igång – en med svartvit Tri-X, och en med Ektachrome färgdiafilm – och tog massor med bilder. Därför blev det både färg och svartvitt i galleriet.

Denna fotosession gav dessutom upphov till ett antal målningar och illustrationer, samt att ett foto av den sköna unga damen blev omslagsbild på min bok med erotiska noveller, Cirkus Eros och andra erotiska berättelser, publicerad av Lind & Co förlag 2008, 17 år efter fotosessionen. Tänk, vad en eftermiddag kan ge.

Foto: Carl Johan Rehbinder 1991
linje
Tillbaka till Mina bilder »

Kodak Tri-X 400:

linje

Kodak Ektachrome 400:

linje

Illustration & Måleri:

linje
Tillbaka till Mina bilder »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare