Fotouppdrag – bilder på beställning

Bilder - toppbanner
Beställ de bilder du vill ha!

Jag har arbetat professionellt med foto och annan bildproduktion (illustration, måleri. grafisk form) sedan början av 1980-talet, och har sålt bilder till såväl reklam som tidskrifter, som Expressen, Aftonbladet, Cupido, Vecko-Revyn, LAFA, diverse festivaler och mycket mer än så – men också till småföretag och rent privata uppdrag. Jag har fotograferat naket och erotiskt sedan 1982, och gör det alltjämt, så det är helt klart en specialitet. Men jag fotograferar gärna allt möjligt – från porträtt, scenartister, bilar och landskap till ost, cigarrer och grappa. Jag älskar att skapa bilder som väcker känslor, helt enkelt.Heartline
Sexiga fotouppdrag
Modellkollage
Överraska din partner med en läcker present…
…eller få en kollektion sköna bilder av dig och din partner tillsammans. Beställ en privat fotografering för en rimlig penning!

Många vill ha erotiska bilder av sig själva, utan att någon annan än de själva och eventuellt någon särskilt utvald får se dem. Detta kan jag stå till tjänst med, i egenskap av fotograf. Som professionell bildskapare kan jag tillgodose behov från såväl privata kunder som företag och institutioner. Ja, det går bra att önska sig explicit sexuella bilder – jag har absolut inga problem med detta. Tvärtom.

Du kanske vill ha läckra bilder att ge till din pojk- eller flickvän? Eller ni kanske vill ha härliga älskogsbilder till det (mycket) privata fotoalbumet? Eller något att hänga på väggen, beroende på hur blyga ni är…?

Du kanske vill förverkliga en exhibitionistisk dröm, utan att ta risken att din granne, arbetskamrat eller mamma får se bilderna? Det kan vara en fantastiskt spännande upplevelse att få vara i centrum för all uppmärksamhet under en fotosession. Många har beställt fotosessioner av mig för upplevelsens skull. Som bonus får man ju sen också en drös fina bilder av sig själv.

Eller kanske du vill föreviga din gravidmage? Jag kan fotografera allt från seriösa porträtt och romantiska nakenstudier till ångande heta erotiska bilder – du bestämmer själv vad du vill ha!

Heartline
Vad kostar det?Sedlar

Jag brukar ta från 2.500 kr. och uppåt för fotouppdrag. Ett normalt pris för ett enkelt fotouppdrag, med kanske 50-60 bilder i högupplöst TIFF-format, samt lågupplösta JPEG, är 3.000-3.500 kr. Priser är förstås något som alltid kan diskuteras. Det man kan säga generellt är att tid och arbete kostar. Det blir alltid en mängd efterarbete och bildredigering, vilket kostar per timme. Fler bilder, högre pris.

Behöver du avancerad och tidskrävande fotoredigering, anskaffande av rekvisita, hyra av eventuell lokal m.m., så innebär det förstås också en merkostnad. Liksom reskostnader, om du vill att jag ska komma till dig och fotografera.

Om du vill ha professionellt framkallade papperskopior, är det också något jag kan leverera, eftersom jag har en professionell fotoskrivare som kan göra utskrifter av mycket hög fotografisk kvalitet, ända upp till storlek A2 (420×594 mm), och du kan med fördel beställa utskrifter av mig. Det innebär förstås också en merkostnad.

Priset är alltså alltid en förhandlingsfråga från tillfälle till tillfälle.

Heartline
Hur får du dina bilder?Lagringsmedia

Jag tar vanligen ganska många bilder (det kan redan för ett enklare uppdrag bli 200-300 bilder) så att det finns mycket att välja bland.
Sen väljer jag ut det bästa (vanligen ca 50-100 bilder), fixar till de bilder som behöver efterredigeras (lite efterredigering blir det alltid, för alla bilder), sparar ner på lämplig media, och levererar till dig på ett eller annat sätt.

Du får bilderna digitalt. Det vanligaste numera är att överföra filer direkt via nätet, som Dropbox och liknande. Det går förstås också att få bilderna på en CD, DVD, USB-minne, eller vilket lagringsmedium du nu föredrar.

Sen kan du själv göra utskrifter efter behag – kanske i en lokal fotobutik, eller via Internet. Om du har en egen fotoskrivare till din dator kan du styra helt själv (och så slipper du få dina mest intima stunder skärskådade av fotobutikspersonalen…).

Vi har också en professionell fotoskrivare, så jag kan också leverera utskrifter på fotopapper, till en extra kostnad. Då får du garanterat hög bildkvalitet.

Det handlar alltid om överenskommelser. Det är du som betalar – du kan med andra ord få i stort sett som du önskar.

Heartline
Var ligger min studio – var håller jag hus?
Studiofotografering

Jag bor i Stockholm, men fotograferar där det passar. Om det behövs professionell fotoljussättning har jag en portabel fotostudio, med blixtar, fonder och allt som behövs för att arrangera en studiofotografering i praktiken var som helst. Eller så fotograferar jag med befintligt ljus – något som brukar fungera alldeles utmärkt om man är utomhus, eller i ett rum med vackert ljus. Du kanske har en alldeles speciell miljö i ditt hem, eller någon annan speciell plats, som du vill ha i bild. Somliga har tillgång till en lokal med unik miljö, andra vill hyra ett hotellrum. Det går naturligtvis också att ordna. Jag är mobil, om man säger så.

Jag kan även göra om mitt hem till studio. Det kan innebära att jag täcker in en vägg med draperier och vackra tyger (jag har vanan inne), och ställer upp fotoblixtar – eller så använder vi en befintlig miljö. Fördelarna med att jobba i hemmiljö är många. Jag skapar en mysig och intim atmosfär som gör att du/ni som modeller känner er trygga, samt att det är varmt och skönt.

Är det bra väder kan vi fotografera utomhus. Du kanske har ett favoritställe där du vill bli fotograferad…? Jag har även nära till skog, mark och vackra sjöar där jag bor (väldigt nära Nackareservatet), så vi lider ingen brist på vackra miljöer.

Heartline
Trygghet

En viktig form av trygghet – hur kan du veta att bilderna inte kommer i orätta händer? För det första – Jag har tillräckligt många frivilliga modeller som gärna blir fotograferade, och som inte har något alls emot att synas på bild, även i explicit erotiska sammanhang. Det finns alltså ingen anledning för mig att använda bildmaterial mot någons vilja. Jag har så det räcker och blir över.

Att bryta förtroendet mellan mig och dig skulle kraftigt sänka min trovärdighet inför kommande uppdrag. Och dessutom kan det med stor sannolikhet vara åtalbart. Diskretion är en hederssak – jag visar inga bilder för någon annan utan din tillåtelse. Vi kan gärna upprätta skrivna avtal om det gör att du som kund känner dig tryggare.

Du kan aldrig vara 100 % säker. Om det finns bilder av dig någonstans, så finns alltid möjligheten att någon kommer åt dem. Du kan ha inbrott, och någon stjäl din dator – eller fotoalbumet i sovrummet. Någon som servar din dator när den kraschat hittar bilderna. Eller någon som hackar sig in i din dator när du surfar på nätet.

Om du verkligen inte vill att någon, någonsin ska hitta nakenbilder av dig någonstans, så bör du helt enkelt låta bli att bli fotograferad naken över huvud taget. Och du bör låta bli att någonsin klä av dig utanför ditt hem.

Vad det handlar om till syvende och sist är ömsesidigt förtroende. Vi upprättar under alla omständigheter ett ömsesidigt avtal – oavsett om det är skriftligen eller muntligen – och det handlar ju också om både min och din trygghet.

Du som kund kan inte heller använda våra bilder hur som helst. Om jag tar bilder åt dig som är ämnade för privat bruk kan du inte utan att göra ett nytt avtal med mig plötsligt använda bilderna för kommersiellt bruk. Så ser det ut rent juridiskt. Men allt handlar som alltid om vilka överenskommelser vi har. Upphovsrätten ligger alltid hos den som skapar bilden, men möjligheten finns att vi gör ett avtal om hur bilderna ska användas.

Det viktigaste av allt är att alla blir nöjda.

Heartline
Hur får man se ut egentligen…?

Svaret är – precis hur du vill. Hur du blir gestaltad på bilderna – romantiskt, stilistiskt eller mer utmanande & kinky, hänger på dig själv. Det är du som styr hur långt du vill gå. Det är du som är kunden, och du bestämmer själv hur du vill ha det. Sedan är det min konstnärliga uppgift att hitta det bästa uttrycket för detta i bilderna.

Jag fotograferar lika gärna män, kvinnor, par, homo, bi, hetero, unga, äldre – det spelar ingen roll vilket. Jag har fotograferat allt från abstrakta kompositioner till skir romantik, från dråplig humor till rå, djurisk sex. Allt är kul och tillåtet! Konsten i fotograferingen är att fånga den unika skönheten och kraften i varje person, i varje ögonblick.

Jag ser alltid fotograferandet som ett grupparbete, ett samskapande, där modellens idéer, kreativitet och lyhördhet kan vara minst lika viktiga som mitt arbete. Därför gillar jag att fotografera människor som har egna idéer, som vill något. Tillsammans kan vi då skapa verkligt intressanta bilder. Detta ska dock inte tolkas som att jag ställer krav på dig – har du svårt att klämma fram egna idéer så kan jag alltid leverera det som behövs.

Vad beträffar accessoarer och spännande attribut, så har jag förstås en hel del privata saker, men allra roligast är om du tänker till lite och funderar på något som du verkligen vill använda. Jag har t.ex. vid ett tillfälle haft en kund som väntade med fotosessionen till dess att hon hade köpt en läcker korsett till sig själv…!

Heartline
Specialeffekter – retusch och efterredigering

Om du vill ha lite läckert Photoshop-redigerade bilder med spännande färger och ”specialeffekter”, så kan jag naturligtvis ordna det. Jag har jobbat med Photoshop sedan 1993, så jag har god erfarenhet av bildredigering. Du kanske har idéer utifrån de bilder vi redan visar här på Cirkus Eros?

  • Du kanske vill ha färgbilder omgjorda till tintade svartvita bilder?
  • Du kanske vill ha en färgglad och fräck grafisk bild att göra en poster av och sätta upp hemma på väggen?
  • Du kanske vill ha bilder med bortretuscherade rynkor och blemmor, för hög glamourfaktor?
  • Du kanske vill ha något alldeles spektakulärt och udda?

Det är bara att önska – så kan vi diskutera formerna för det.

Mina kontaktuppgifter hittar du på sidan Kontakt. »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Spara