Att komma nära sin sexualitet

jennie_sjalvsmek

Att vara nära din sexualitet handlar om att du ska ha kontakt med den sexuella energin som finns i din kropp, och att denna energi ska vara flödande och stark, så att du kan känna, uppleva och använda den ändamålsenligt.

Din sexuella energi är som starkast i ditt kön, i det organ där du skapar mänskligt liv. Du kan kalla den här energin för lust, kåthet eller orgasmenergi, det viktiga är att veta att du kan påverka denna energi. Du kan välja att bejaka denna energi så att den börja röra sig. Med olika typer av beröring, dynamisk andning, bäckenbottenrörelser och ljud kan du arbeta upp den sexuella energin upp i resten av kroppen. Det är när den sexuella energin rör sig i hela kroppen som du känner dig närvarande och levande.

För många och kanske de flesta periodvis, är det väldigt skarpa gränser mellan vardag och sexuella aktiviteter. Detta kan göra så att man känner sig skild från sin kropp och sin lust. När du väljer att vara endast i huvudet och tankarna så stänger du av så att du inte känner underdelen av din kropp. Det är ju så mycket som behöver göras – städas, diskas, skicka barnen på hockey eller dans, laga mat och så tvätten….och när du väl har tid att tänka på dina egna behov så är du för trött och somnar innan ordet sex hinner formas i huvudet. På detta sätt ser du till att den sexuella energin ligga vilande/sovande i bäckenbotten och till slut så känner du den inte alls. Och så kan man gå omkring och tro att man är asexuell eller inte träffat rätt person som sätter i gång den där gnistan.

Lösningen är egentligen rätt enkel.

Man behöver vara närvarande i kroppen och könet. Man behöver vara närvarande i livet just nu. Man behöver bejaka det som livet kommer med och låta den påverka könet och den energi som rör sig. Man behöver bejaka sig själv.

Det kan låta som rätt stora ord för den som aldrig sätter sig själv främst, som aldrig tar sig tid att andas in livet och bara vara, som aldrig prioriterar sig själv, som inte har känt sin kropp på väldigt länge. Som kanske har glömt hur det känns att vara kåt och trånande, kär och galen. Som glömt hur det känns att vara glad och tillfreds med livet.

Faktum är att livet blir komplett först när du kopplar samman din sexuella energi med resten av livet. Du kan inte separera ditt kön med resten av de situationer och upplevelser som livet ger och tro att du kan vara hel och levande.

Så hur gör man? Det finns många sätt, attityder och metoder att få fart på sina sexuella energier. Till att börja med, och som har betydelse, är hur livet och vardagen ser ut i det stora hela. Gör du det du vill göra? Har du bra balans mellan krav och fritid? Har du tid för dig själv? Känns det meningsfullt? Detta påverkar din lust. Ibland räcker det med små förändringar för att allt ska kännas bättre. Det kan vara att gå en promenad ensam i skogen varje dag, eller gå en kurs i drejning. Det kanske är större saker som att hitta modet att byta jobb eller bryta en destruktiv relation.

Metoder för att direkt påverka den sexuella energin så är beröring är en av de viktigaste sakerna i livet. Beroende på vilken beröring det är så skapar den kärlek, närvaro, samhörighet, värme, enhet, harmoni, lust, bekräftelse, liv, starkare självkänsla, intimitet, orgasmer, flöde, extas….m.m. För att tydliggöra behoven så kan man dela upp beröring i olika typer; vardaglig (ta i hand, axel, kram), sensuell (massage, smek, kamma håret, klia ryggen) och erotisk (smek, kyssas, slicka, bita, nafsa) beröring. Vi har behov av alla dessa för att känna oss hela.

Det som är viktigt att komma ihåg är att den sensuella beröringen ofta är porten till din sexualitet. Om du inte har någon kontakt med din kropp eller kön för att du känner dig stängd, inte närvarande, då är det svårt att känna sig flödande och kåt. Och börjar man då direkt stimulera på ett sätt som är erotiskt och i syfte att höja sexuell energi kan det kännas lite som ”pang på rödbetan”, och att gå händelserna i förväg. Man behöver först öppnas upp och hitta närvaron i kroppen. Och det bästa sättet att göra det är med sensuell beröring.

När du har hittat närvaron i könet och känner lusten och energin där då kan du börja stimulera erotiskt och i syfte att hetsa upp. Man kan uttrycka det med att man måste ned och hämta könet för att kunna arbeta upp den sexuella energin i resten av kroppen.

Förutom beröring så kan du dagligen se till att känna ditt eget kön – ha sköna kläder/underkläder (vara naken om du jobbar hemifrån), träna pc-muskeln, ha en geishaboll/pc-muskelkulor i slidan under dagen (då är man garanterat närvarande där även under det mest intellektuella jobb =). Ta dig tid att tänka på sex och äventyr som du kan ta dig själv på och eventuellt din partner. Pröva nya sätt att onanera, köp sexleksaker, erotisk litteratur, skapa ett Kama Sutratempel av ditt sovrum, utöka din musikkollektion med musik som får igång dig, tänd levande ljus oftare, ät plockmat från varandras kroppar, ge dig själv eller varandra könsmassage med favoritoljan, ha onaniceremonier själv eller med partner…..

För att ha nära kontakt med din sexualitet behöver du ge dig tid åt den sexuella energin, ge den uppmärksamhet för att hålla den levande. Andas den, tänka på den, var i den, utforska den. Släng dig själv ut i det okända och pröva saker du inte trott dig vara kapabel till (onanera i ett provrum, stå nakenmodell för en konstnär, fotografera eller rita av ditt vackra kön….). Ställ ditt kön och din lust i centrum regelbundet. Känn ditt kön varje dag. När du sitter framför tv:n, håll en hand på henna/honom. Hitta en attityd som är bejakande. Älska ditt kön.

Jennie Rehbinder 2009

linje
Tillbaka till Artiklar av gästartister »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare