Sex med dig själv – en MANual

En vägledning till skönare onani – för män

runkskolan

Fördomar om onani
I vår upplysta och frigjorda tid har kvinnornas sexualitet sprungit om männens. Det finns många fler sexleksaker för kvinnor än för män. En kvinna som har en vibrator i handväskan uppfattas som cool och sexuellt medveten – kvinnlig onani ses som positiv. Detta är förstås underbart, men jag tycker att det är dags för oss män att våga bejaka onanin mer. Det finns en hel del attityder som kan förändras till det bättre på detta område, helt klart.

Onani ses tyvärr fortfarande av väldigt många som något skamligt och pinsamt, något man eventuellt motvilligt kan erkänna att man gör, men inte mer. Det är privat, och absolut inget man pratar om, annat än i raljerande ton. Det ses som regel också som lite patetiskt, som ett sämre substitut för ”riktigt sex”. I många kulturer, som t.ex. katolska länder, ses onani som något väldigt syndigt, något man måste undvika.

Den sexuella revolutionen på 60-talet borde kanske ha gjort upp med det här, men tyvärr är det inte riktigt så. De påstådda hälsoriskerna med onanin finns det sannolikt mycket få som tror på idag, men attityder är svåra att ändra på. Fortfarande anses onani inte vara ”riktigt sex”, att man inte är en ”riktig man” om man inte ligger med någon annan. Dessutom kopplas onani gärna ihop med porr, som förstås också är skambelagt.

I USA är manlig omskärelse av spädbarn fortfarande väldigt populärt – något som introducerades vid förra sekelskiftet, av bland andra Dr Kellogg (mannen bakom Kellog’s Corn Flakes), för att just förhindra onani, som ansågs vara oerhört farligt och ohälsosamt.

Självutveckling
Enligt gammal kinesisk, taoistisk tradition ses onani som ”självutveckling”. Att träna ensam för att bli bättre på alla slags sex, helt enkelt. Dels kan man träna på start-stopp-teknik för att kunna hålla på längre, dels kan man utveckla sin självkärlek, rent attitydmässigt. Och njuta ännu mer, förstås!

Du kan göra onanerandet till en ritual, eller en meditation utan annat mål än att njuta i stunden. Stimulera inte bara ditt kön, utan fler delar av kroppen – ljumskarna, låren, magen, bröstet, känn hur det känns. Prova att stimulera bröstvårtor, hals, mellangården, analen, hitta nya erogena zoner på din kropp.
Det är bara bristen på fantasi som sätter dina gränser.

Dra ut på det
Vi män är som regel programmerade att runka fort och få en snabb utlösning. Redan som unga har vi lärt oss att det är skamligt, och att man därför måste göra det i smyg, och snabbt – man vill ju inte bli påkommen! Hu så pinsamt! Men snabbisar ger inte alls så intensiva orgasmer som du kan få om du tar gott om tid på dig och involverar hela kroppen. Då kan du få härliga helkroppsorgasmer. I stället för att orgasmen stannar vid några korta sammandragningar i underlivet, expanderas orgasmen till en härlig känsla som strålar ut i hela kroppen, i armar och ben, upp i magen och huvudet. Dessutom kommer även snabbisarna att bli skönare på sikt när man hittat nya sätt att njuta – man öppnar kanaler i kroppen som förblir öppna.

En viktig väg till att förbättra sexlivet är att ändra attityd – att komma bort från prestationstänkandet, som kommer av att se sex som något man gör, något man ska bli färdig med. Försök i stället att se sex som ett tillstånd, snarare än en aktivitet. Tillåt dig att simma i sexuell energi. Vägen kan vara målet.

Porr
Porr kan användas som inspiration och som igångsättare, men låt inte porren inte ta allt fokus från din kropp, eftersom det kan distrahera dig från din upplevelse. Fokusera hellre på hur det känns i kroppen och hur du reagerar. När njutningen hamnar i fokus är också ditt utseende totalt ointressant. I synnerhet om du onanerar! Kom ihåg att orgasmen inte behöver vara det allenarådande målet.

Det är njutningen som är det intressanta. Bejaka kroppen. Orgasmer är sköna och underbara, men de kan också skjutas upp till ett senare tillfälle. Det är njutbart att onanera, att uppleva den sexuella energin som ger kraft, alldeles oavsett om du får en orgasm eller ej.

Sexleksaker
Det finns flera bra sexleksaker för män. Miss Softie är en favorit. Du fyller den med varmt vatten och använder glidmedel för att skapa en skön känsla. Jag har haft några av mina bästa onaniupplevelser med Miss Softie. Den känns faktiskt väldigt mycket som en äkta vagina! Det finns flera andra ”lösvaginor”, som t.ex. Fleshlight, och det är väl framför allt en smaksak vad som funkar för just dig.

Fleshlight

En penisring, med eller utan vibrator, kan ge en helt ny, spännande känsla. Om ringen sitter lagom tajt blir svällkropparna mer blodfyllda vilket kan stärka intensiteten i upplevelsen. En ring med vibrator kan också vara kul att gå omkring med, det är en lågintensiv stimulans som gör att man kan småmysa länge. Man kan ju ha den på sig under kläderna också. Och om det är några som verkligen ska testa analsex så är det ju män. Kvinnor har ju en vagina som kan penetreras. En buttplug eller analstav är sköna att leka med. Använd helst mycket glidmedel, och leksaker som är avsedda att användas analt, så de har ett stopp i änden. Om ett objekt glider in helt kan det vara svårt att få ut det igen. Du vill inte hamna på en akutmottagning av detta skäl.

Om du har en stor vibrator för helkroppsmassage av typen Magic bodywand, kan du använda den på olika delar av kroppen medan du onanerar. Prova till exempel att stimulera fötterna, så du blir medveten om dem – då kan du känna den sexuella känslan flöda ner i benen och fötterna. Eller håll den mot mellangården, solar plexus, eller pannan. Det ger helt nya upplevelser. Om du har sällskap kan du be den personen hantera vibratorn.

Utomhus, andra miljöer
Något som verkligen kan ge nya sensationer är omgivningen. Att onanera ute på en klippa vid havet på sommaren ger en helt annan upplevelse än att göra det i din bortresta gammelmosters plyschsoffa, eller i baksätet på bilen. Pröva själv!

Skönt glid
Matolja – eller andra glidmedel – är den bästa sexleksak jag vet. Det ger en helt ny dimension och en underbar känsla när man onanerar med mindre friktion. Det gör också att man kan variera mycket mer, och massera direkt på ollonet. Och som sagt – fokusera inte bara på kuken, låt hela kroppen vara med.

Runka i grupp
Ett otroligt effektivt sätt att komma över skammen, och även att lära sig nya knep, kan vara att runka tillsammans med andra. Det kan vara sexigt och upphetsande också, att se andra onanera – både män och kvinnor. Man kan även ge varandra tips och råd och dela erfarenheter.

Nu tänker du kanske – ”Onanera tillsammans med andra? Shit! Det är ju bara för pinsamt!”. Fråga då dig själv varför du tycker att det är så pinsamt, och vad du kan vinna på att övervinna ditt motstånd. Det du vill uppnå är kreativ onani. Om du har en sexpartner lär ni er mycket av – och om – varandra genom att onanera tillsammans.

Jag håller manskurser och till största delen består kurserna av teoretisk undervisning om sexualitet, med lite övningar i andning och teknik, men på slutet blir det mer praktiska övningar. Det är bland annat stretching och självmassage av penis och pung. Hur ska man annars lära sig något, om man inte får se hur andra gör?

Kan man runka för mycket?
Ja, man kan förstås onanera för mycket. Man kan äta för mycket, träna för mycket – allt kan överdrivas. Du kan kanske få tennisarm, skavsår eller andra förslitningsskador, men då kan du ju alltid vila lite, eller hitta en bättre teknik för att undvika skador.

Om du runkar så att du glömmer att gå till jobbet, glömmer att äta och dricka – då har du förstås problem. Men om du trivs med att runka två-tre timmar om dagen och varken du eller någon annan lider av det, då är det heller inget problem. Om du har en partner som tycker att ni har ett dåligt sexliv så är det ett problem att lösa, men det blir inte bättre eller sämre av att du onanerar.

Slutligen:
Män som är duktiga på att onanera, och kan njuta fullt ut av det, är sannolikt mindre benägna att utsätta någon annan för sexuella övergrepp, eller gå över någon annans intimitetsgräns på ett stötande sätt. Om man är nöjd med sig själv och ger sig själv njutning behöver man inte gå omkring och vara frustrerad. Mer onani kan vara en väg bort från en övergreppskultur.

ejaculation

För dig som vill lära dig mera:
Jag rekommenderar instruktionsfilmen ”Fire on the mountain”. Temat är könsmassage, men filmen har också ett långt bonusavsnitt om onani för män.

Carl Johan Rehbinder 2013

tunnlinjeoriginal_584Tillbaka till Artiklar • Erotik & inspiration »

HeartlineCirkus Eros - erotik för finsmakare