Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Tipsa oss om bra porrfilm!
linje
Fråga:
Vi är ett par som har mycket och ofta för det mesta väldigt bra sex. Vi är bägge 48 år och har sex som ett av våra största intressen. Det är sex på tu man hand som gäller, gärna med diverse leksaker.

Vi skulle väldigt gärna också titta på porrfilm men tycker att det som vi stött på inte passar oss. Vi har inget emot att titta på riktigt hård porrfilm eftersom att det är skillnad på vad man gör och det man ser. Det är ändå mycket upphetsande att fantisera över olika situationer även om vi för den skull inte skulle kunna tänka oss att göra vissa saker.

Tyvärr är ofta filmerna gjorda av män för män. Det är för mycket närbilder på in och ut situationer som pågår i evighet utan fantasi vare sig vad gäller sexet eller produktionen. Många gånger så verkar också filmerna gå ut på att förnedra tjejerna typ att det skall göra ont och att killarna skall runka av sig på tjejen. Inte speciellt upphetsande.

Nu vill vi dock påpeka att vi inte är speciellt pryda av oss. Vi tycker om att se på både gangbangs, analsex och avsugningar med sprutande satser. Det som gör oss avtända är avsaknaden av lust. Nu finns det ju filmer som påstås produceras speciellt för par men vi blir alltid lika besvikna eftersom dessa filmer är alldeles för fånigt producerade och mjäkiga.

Nu kanske vi ställer alldeles för höga krav men finns det inte filmer:

  • Där de som medverkar faktiskt verkar ha roligt och trivas med vad de gör?
  • Där man ser att aktörerna har det skönt?
  • Där manuset inte är något fånigt ”Hollywoodtjafs”?
  • Där killarna inte runkar av sig utan det är tjejen som istället runkar eller suger av killen istället?
  • Där tjejerna också kan ge killarna analsex?
  • Där det är vanliga glada och kåta människor som deltar utan hämningar? Är detta en omöjlig kombination eller finns det något att hämta här för oss?

Det produceras ju hur mycket porrfilm som helst. Det borde ju också finns en nisch för våra önskemål.

Hälsningar från ett glatt och kåt par i Sundsvall med hopp om svar.
linje
Svar:
Jag förstår precis vad ni menar.
Det är svårt att hitta riktigt bra porrfilm.
Branschen styrs av oerhört stereotypa och enkelspåriga ideal.
Och – så länge porrbranschen inte får erkännande som en kulturyttring, så kommer det sannolikt fortsätta på det sättet.
Så länge porren betraktas som något äckligt som katten släpat in, så kommer också branchen till huvuddel befolkas av folk som skiter i kvalitet, som bara vill ha snabba stålar.

Den dag erotiska filmer recenseras i dagspressen – då kommer kvaliteten att höjas radikalt. Tyvärr sitter vi lite i ett Moment 22 här, eftersom det trots allt krävs att filmerna som ska recenseras har någon form av konstnärlig kvalitet. Och det saknas för det mesta.

Men det finns enstaka aktörer som försöker skapa högkvalitativa filmer – Michael Ninn och Andrew Blake är ett par regissörer som höjer sig över mängden, men de var mer aktiva på 1980- och 1990-talet. Det finns också en ökande subkultur som i USA kallas ”Indieporn” – independent porn – enskilda aktörer som gör egen porr på eget sätt. Maria Beatty är en av dem – hon har gjort några lesbiska BDSM-fetischfilmer som är riktigt läckra. Och det finns mer. Man får leta lite.

Sen finns ju svenska Erika Lust, som producerar film nere i Barcelona, och för den delen Tristan Taormino, som gör både härliga porrfilmer och bra instruktionsfilmer. Det finns ju en hel del sköna instruktionsfilmer som kan vara både lärorika och sexiga – kolla recensionerna på Cirkus Eros, under rubriken ”Sköna Grejer”.
Ni efterfrågar t.ex. filmer där tjejerna också kan ge killarna analsex – och då rekommenderar jag gärna en instruktionsfilm som heter ”Bend over boyfriend”, som ni förhoppningsvis kan hitta på NjutaFilms.

Man kan också hitta guldkorn bland filmer från 1970-talet. På den tiden, före videotekniken, gjorde man fortfarande porrfilmer på samma sätt som man gjorde ”riktig” film – med stora filmkameror, professionell belysning, manus och handling etc.

Kolla dessa distributörer – NjutaFilms och Super 8.
Men ni hittar fler länkar på mina länksidor. Där kan ni säkert hitta ett och annat roligt.

Mycket njutning!

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare