Galleri • Galerie Noir

Mina allra första bilder med naket och erotiskt som motiv, på den tiden jag fortfarande mest plåtade svartvitt, laddade filmrullar själv, framkallade och labbade i mörkrum.

Nakenfotograferandet började spontant en sommardag 1982, då jag och en kompis, som också råkade vara en sagolikt vacker ung kvinna som denna dag var iklädd en mycket söt vit sommarklänning, hade en fotosession. Vi gick runt i Stockholm, framför allt Gamla Stan, och jag plåtade henne.

Sen åkte vi till Långholmen för att sola och bada lite. På den tiden var folk generellt mycket mer avslappnade med nakenhet än nuförtiden, och det normala för kvinnor överallt på bad och i parker var bar överkropp. Kvinnor köpte oftast inte ens överdelen till bikinin, för den använde man ju ändå aldrig. Och Långholmen var i praktiken en spontan nakenbadplats, hela ön. Dit åkte vi, delvis för att jag gärna ville se henne naken, förstås.  😀

Så stod hon plötsligt där i solen, verkligen alldeles naken, och var så bländande vacker, så jag frågade om jag fick ta en bild. Och det fick jag. Jag utmanade ödet en smula, eftersom jag tog flera bilder i motljus, som att hon hade solen i sina händer. Det blev väldigt mycket experimenterande i mörkrummet efteråt. Men ett par fina bilder blev det i alla fall.

Efter det tillfället blev det mer nakenfoto. Året efter (1983) gjorde jag min första hemmastudiofotografering, och fick ta flera rullar av en väldigt spännande och karismatisk ung kvinna i min bekantskapskrets. Dessa bilder har nu fått ett eget galieri – Susanna i studion.

Efter några års uppehåll satte jag igång igen, och efter det har jag helt enkelt inte slutat. Så i detta galleri hittar du bilder från 1982, 1987 och 1988.
Foto: Carl Johan Rehbinder 1982-1989
linje
Tillbaka till Mina bilder »

linje
Tillbaka till Mina bilder »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare