Galleri • Galerie Noir

Mina allra första bilder med naket och erotiskt som motiv, på den tiden jag fortfarande mest plåtade svartvitt, laddade filmrullar själv, framkallade och labbade i mörkrum.

Nakenfotograferandet började en sommardag 1982, då jag och en väldigt vacker ung kvinna hade en fotosession som innebar att vi gick runt på stan och jag plåtade henne, klädd i en mycket söt vit sommarklänning. Sen åkte vi till Långholmen för att sola och bada lite. På den tiden var folk generellt mycket mer avslappnade med nakenhet. Hela Långholmen var i praktiken en spontan nakenbadplats, och överallt annars var det extremt få som inte hade bar överkropp. Kvinnor köpte oftast inte ens överdelen till bikinin, för den använde man ju ändå aldrig.

Så stod hon där i solen, alldeles naken, och var så bländande vacker, så jag frågade om jag fick ta en bild. Och det fick jag. Efter det tillfället blev det fler plåtningar – en året efter, då jag gjorde min första hemmastudiofotografering, och fick ta flera rullar av samma tjej. Efter några års uppehåll satte jag igång igen, och efter det har jag helt enkelt inte slutat.
Foto: Carl Johan Rehbinder 1982-1989
linje
Tillbaka till Mina bilder »

linje
Tillbaka till Mina bilder »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare