Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Hjälp! Jag har hår på kuken!
linje
Fråga:
Först och främst vill jag tacka er för att ni finns!!

Jag är en kille på 19 år, och jag har haft ett jättestort problem i snart 2 år. Det är nämligen så att när jag i 17 års ålder upptäckte att jag började få hår runt penisskaftet blev jag orolig och började genast att raka bort det, vilket var ett STORT MISSTAG!! Hårväxten blev grövre och håret spred sig mer och mer upp mot ollonet. Varje gång jag rakar får jag dessutom sår runt min penis. Jag har inte vågat ha sex när jag fått tillfälle på grund av detta problem.

Jag läste er artikel om ”Intimrakning”, och på något ställe nämnde du att du höll på med en laserbehandling (permanent hårborttagning).
Då tänkte jag att detta skulle vara min räddning. Jag har tänkt på laserbehandling tidigare men har varit rädd för att utföra det med tanke på att det gäller min penis och att ingen annan hade gjort det.

Jag skulle bli världens lyckligaste grabb om du gav mig mer information om detta. Om hur du gjorde det, vart du gjorde det och hur mycket det kostade.
Blir oerhört tacksam om du hör av dig snarast!!!

Tack på förhand

Förhoppningsfull kille
linje
Svar:
För det första tror jag inte att det var rakningen som gav upphov till din behåring. Den hade nog kommit upp ändå. Sen tror jag också att eftersom de kroppsideal vi får till oss via media är väldigt enkelspåriga, så tror vi att mindre ”avvikelser från normen” är värre än de egentligen är.

Vad gäller den laserbehandling som vi fick, så var det tyvärr så olyckligt att han som drev den verksamheten i Sverige gick och dog för flera år sedan, och vi har ingen aning om hur det gick sen.

Jag föreslår att du helt enkelt kollar upp vilka alternativ som finns – det finns specialister på hårborttagning, som helt enkelt dödar hårsäckarna på de ställen man inte vill ha hårväxt. Återkommande vaxning kan också tunna ut hårväxten, mer och mer för varje gång.

Jag förstår om det kan kännas besvärligt att det är just PÅ kuken, att det kan kännas pinsamt och jobbigt, samt att det därtill kan kosta en del pengar, samt att själva behandlingen eventuellt kan vara en smula smärtsam. Tyvärr är världen orättvis, och ”vill man vara fin får man lida pin”, som de säger.

Som liten tröst kan jag nämna att det faktiskt inte finns några ”perfekta” människor, och att vi alla har våra fel och brister som vi försöker kompensera på ett eller annat sätt. Kosmetisk kirurgi är Big Business, och både män och kvinnor lägger tiotusentals kronor på att ”fixa” sådant de inte tycker duger. Du får prioritera vad du tycker är viktigt, helt enkelt.

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare