Tantrakvällar

Kurser

Ibland anordnar vi kvällskurser. Vi kallar dem ”Tantrakvällar”, och det är mestadels sköna, lättsamma introduktioner till lekfull tantra, vår egen ”språkkurs” Tio sätt att Älska, beröring, andningsorgasm, smisk & smek, samt våra intensiva serier på tre kvällar om könsmassage (som sedermera har blivit en dagkurs – Intimmassage).

I och med att vi fick barn 2013, avstannade kvällskurserna mer eller mindre, och vi har inte riktigt kommit igång med det igen. Det blev för mycket trassel med barnvakter och sådant praktiskt. Sen har dessutom en hel del verksamhet stoppats under pandemin. Det händer förstås fortfarande att vi arrangerar en och annan kväll där en av oss håller kurs, men vi har framför allt valt att fokusera på de större kurserna, inte minst att expandera och nyskapa i den verksamheten – något vi också ständigt gör. Det är dock inte omöjligt att vi kommer igång igen med kvällskurser framöver.

Vår ambition med dessa tantrakvällar är att du som deltagare ska kunna få en introduktion till olika teman inom våra ämnen kärlek, sex, relationer och kommunikation. Våra tantrakvällar har som regel en stark betoning på det ”mjuka”, och innehåller som regel inte explicit erotiska moment, eller nakenhet – med vissa undantag, som t.ex. Smisk & Smek (svårt att undvika naket just då!). Men det hör till undantagen. Även du som är blyg och försiktig kan alltså våga komma på de flesta av våra tantrakvällar! 🙂

En kvällskurs med oss kan vara ett bra sätt att ta reda på om man vill gå en längre kurs – och ur det perspektivet kan en kurskväll vara ett bra ”smakprov”, en aptitretare för kommande utveckling. Men som sagt – för närvarande håller vi väldigt få kvällskurser.

En kvällskurs som Calle håller några gånger per termin sedan mars 2016, är de shamanska trumresorna, som kanske inte direkt relaterar till sex och relationer, men definitivt till personlig utveckling, självreflektion och introspektion, och på det sättet passar trumresorna mycket väl in i vårt helhetstänkande.

Du kan läsa mer om Calles trumresor på sidan Ecstatic Journey.

Heartline

Här nedan kan du se exempel på några av våra kvällskurser:

linje

TantraLek
En lekfull introduktion till tantra

TantraLek

Vill du veta mer om tantra? Vill du pröva en lättsam men ändå djupgående väg till stark själslig, sexuell och livsbejakande personlig utveckling?

Detta är en lekfull och dynamisk introduktion till vår version av tantra – det vi också kallar TantraLila – för såväl enskilda som par. Detta kan vara en väldigt bra introduktion för dig som är nyfiken på helgkursen TANTRALILA, men som kanske tycker att det verkar lite läskigt att börja med en hel helgkurs direkt.

Alla som har intresse och nyfikenhet på tantra är välkomna. Vi varvar teori med praktik – du får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för djupare självkännedom och innerligare möten.

Denna workshop passar för alla – såväl enskilda som par. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle Rehbinder

linje

Tantrisk andningsorgasm
Lär dig att andas dig till orgasm!
Tantrisk andningsorgasm
En effektiv introduktion till extatiska andningstekniker och energicirkulering. Du lär dig tantrisk andning och visualiseringstekniker för att uppnå energiorgasm. Du får göra andningsövningar, visualiseringsövningar och träna på tekniker för att bli medveten om ditt inre energiflöde – känn kundalinienergin bubbla ut i hela kroppen!

Denna enkla andningsteknik, kombinerat med bäckenrörelser och inre visualisering av energirörelser i din kropp, kan ge dig omskakande helkroppsorgasmer, extatiska skrattorgasmer och klimax du inte visste att du kunde uppleva. Det är lätt att ta till sig denna teknik, och du kan förstås omedelbart få effekt i ditt sexliv, men inte bara där – att bli mer medveten om sin andning kan höja livskvaliteten på alla områden. Generellt kan man säga att vi människor andas för lite. Detta är en inbjudan att ändra på det.

Du kan andas dig till en orgasm som inte är genital. Du behöver inte ens stimulera könet för att få denna orgasm, du behöver inte vara naken. Det är helt andra kroppsfunktioner du använder. Det känns inte som en könsorgasm, utan på ett helt annat sätt, som pirr och bubbel i hela kroppen, värmevågor, skakningar, skrattattacker eller andra symptom. Riktigt häftigt blir det förstås när man kombinerar dem båda… 🙂

Vi har mer än femton års erfarenhet av denna orgasmteknik, och har stor erfarenhet av att förmedla den vidare – på våra kurser, förstås, men vi har också gjort det som separata kvällskurser, på festivaler m.m. – och t.o.m. på norsk TV (NRK:s Trekant)!

Med avancerad hjärnröntgen har amerikansk forskning intressant nog alldeles nyligen kunnat påvisa att denna typ av klimax stimulerar exakt samma centrum i hjärnan som en genital orgasm. Se gärna ”Thinking Off” med Barbara Carrellas på Discovery Health – vår vän och kollega Barbara använder i detta reportage samma teknik som vi lär ut på våra kurser, och det är det du kommer att få lära dig denna kväll.

Alla övningar är individuella, så denna korta kvällskurs passar för såväl enskilda som par. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder (eller en av oss)

linje

Innerlig kärlek – för par
En lekfull introduktion till mer kärlek, bättre sex, mer njutning och högre livskvalitet i relationer.

Innerlig kärlek

Vår absolut mest populära kurs, som vi har haft mer än 100 gånger sedan starten 2004 är vår introduktionskurs för par – Gudomlig Njutning. Det är en dynamisk och djupgående helgkurs för er som vill komma mycket närmare varandra i relationen, och samtidigt öka lusten, njutningen, lekfullheten och kärleken.

Vi erbjuder en lättsam men ändå djupgående introduktion till hur du rent konkret kan öka intimiteten, njutningen och glädjen i dig själv och i din relation. Vi varvar teori med praktik, och ni får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för förbättrad kommunikation och innerligare möten.

Denna korta kvällskurs riktar sig specifikt till par. Vilken sexuell relationspreferens ni har spelar dock ingen roll. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder

linje

Kundalini Spanking – Smisk & Smek
Hur intensiv sinnesstimulans kan ge enorm njutning!

Smisk & Smek

Alla vet vad det innebär att någonting gör ”skönt-ont”, som när man får en djup massage på ömma punkter. Det kan göra ont, men på rätt sätt – härligt, energigivande och befriande! På samma sätt kan man använda precis lagom mycket kontrollerad smärta för att njuta enormt, som genom att bitas, trycka på ömma punkter, eller ge smisk med handen eller olika föremål. Det handlar om intensiv njutning och väldigt mycket skratt och glädje.

Det finns väldigt mycket fördomar om BDSM. Många tror att det handlar om smärta och lidande, förödmjukelse och elände. Så behöver det absolut inte vara, och är det oerhört sällan. De flesta som praktiserar smisk & smek gör det som en ren njutning, ett sätt att ge och få kärlek. På denna kurs fokuserar vi på ren njutning och glädje. Vi introducerar dig och din vän/partner till hur ni kan ge varandra en djupare form av innerlighet och tillit, och tillfredsställelse på en helt ny nivå.

Kundalini Spanking är ett eget namn för den specifika attityd till smisk som vi praktiserar, det vi tidigare kallade Smisk & Smek. Det handlar om att vi kombinerar klassisk BDSM med ett tantriskt förhållningssätt – vi lyfter fram mottagaren, tekniker för att vara mer närvarande i ögonblicket, med rörelse, andning, ljud, energirörelser i kroppen, visualisering m.m. – allt för att förstärka och fördjupa mötet till en extatisk och innerlig upplevelse.

Denna workshop förutsätter att du har någon partner med dig att leka med, att ni kommer som par. Vilken specifik relation eller sexuell preferens ni har spelar dock absolut ingen roll. Det enda som krävs är att ni kan tänka er att leka lite BDSM-lekar med varandra. Viss fysisk nakenhet rekommenderas för att kunna delta fullt ut på denna kurs.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder
(alternativt Calle & en assistent)

Läs en kul och informativ artikel om BDSM! »

linje

Tio sätt att älska
Olika sätt att förmedla och ta emot kärlekTio sätt att älska är vår förklaringsmodell för hur vi människor kommunicerar kärlek på olika sätt – alla de olika kärleksspråk som vi människor använder oss av när vi möter dem vi älskar, och de vi vill ska känna sig älskade, respekterade, sedda och uppskattade.

Du får tillgång till kraftfulla verktyg för att bli mycket bättre på att både förstå och kommunicera med din omvärld, bättre på att förmedla positiv bekräftelse, bättre på att få de människor du har i din omgivning att känna sig omtyckta, älskade, sedda och respekterade.

Första halvan av denna workshop ägnas åt en teoretisk förklaring av de tio olika kärleksuttryck vi har hittat, och hur de fungerar, samt samtal i smågrupper om vilka sätt att förmedla och ta emot kärlek vi använder till vardags. Andra halvan blir mer just en workshop, där vi omsätter vi teorin i praktik med några enkla och roliga övningar för att ytterligare förstå de tio varianterna. Dessa erfarenheter kan du ha stor glädje av i alla dina relationer, och därmed förbättra din förmåga att kommunicera ändamålsenligt. det kommer också finnas utrymme för reflektion och samtal.

Du kan komma ensam, med en partner – eller med ett gäng kompisar. Nio sätt att älska är relevant för alla slags relationer – inte bara familjen eller romantiska relationer. Du kan använda dessa metoder med dina vänner, dina arbetskamrater, grannar; alla du har någon slags relation till.

Kursledare: Calle Rehbinder
Läs mer om Tio sätt att älska här! »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare