Orgasmens olika faktorer

solosex_1

Mycket kortfattat vilka faktorer som påverkar orgasmen:

Jag fokuserar helt och hållet på kvinnans orgasm, men ibland är faktorerna desamma på män och ibland inte. Livet är orättvist! =) Jag kommer att skriva ett inlägg om varje enskild faktor och utveckla dessa, genom att berätta hur den används och vad den gör i kroppen för orgasmen. Om du kommer på någon som jag inte har tagit med men som du själv anser påverkar din orgasm, så kommentera.

De är INTE skrivna i någon slags ordning, där först eller sist är viktigast.

tunnlinjeoriginal_584

Sensuell beröring (det man ibland dumt nog kallar förspel, som liksom syftar på att sensuell beröring skulle vara någon slags transportsträcka till penetration – så fel det kan bli!)

Erotisk beröring – egentligen är många av faktorerna erotisk beröring, men de är så viktiga – se klitoris exempelvis. I erotisk beröring finns det plats för resten av kroppen och dess erogena zoner.

Klitorisstimulering – VIKTIG!

G-punkten – ett område som tydligen förbryllar en del forskare och kvinnor för den delen, men för de som har hittat den är den en hit!

A-punkten – ligger längre in vid livmodertappen och är väldans skön.

Triangeln – att beröra minst tre kroppsdelar samtidigt.

PC-muskeln/bäckenbottenmuskulaturen – en stark och aktiv pc-muskel tar dig till nya orgasmnivåer. Träna den dagligen genom att spänna/slappna av, spänna/slappna av….

Ljud – japp, vill du få helkroppsorgasmer och känna hur huvudet, armar, ben, hela du sköljs av orgasmvågor, så är det ibland viktigt att strunta i vad grannarna kommer att tycka och bara låta. =)

Rörelse/lita på kroppen – Vi tänker alldeles för mycket. Kroppen vet hur den ska njuta. Du behöver lära dig att lyssna på kroppen och att VARA i kroppen.

Bäckenbottenrörelse – påverkar orgasmenergin upp i kroppen, och dessa rörelser gör du ofta spontant utan att fundera så mycket. Och det är bra. Lägg märke till hur du rör din kropp under upphetsningsfasen.

Andning på olika sätt – utforska olika sätt att andas – mer dynamiskt, snabbt, djupare….oj, oj, oj, vad andningen kan göra för din sexuella upplevelse! En mycket viktig faktor!

Tiden – ju längre desto bättre, oftast.

Hjärnan/Attityd – här finns det mycket att skriva om och kanske delas den upp i flera punkter/inlägg – ansvar, lekfullhet, känslor, hängivenhet…liknande.

Närvaro – hur närvarande är du i kroppen? Hur närvarande är du i ditt kön? Kan du känna henne nu? Din närvaro påverkas av ditt dagshumör (samt förmåga att förändra ditt humör), och stressnivå/förmåga till avslappning. Det är viktigt att lära sig metoder/verktyg som kan ta dig till närvaro/här och nu.

Självbild – hur mycket du älskar dig själv påverkar hur mycket du njuter. En älskad kropp njuter mer än en som inte är det. Så odla en positiv självbild.

Fantasier – kan vara skillnaden mellan att komma till klimax eller inte. NJUT av bilderna som skapas i ditt huvud och höjer din sexuella energi! =)

Sexleksaker – åh, vad glad jag är att det finns batterier. Nu slipper man få träningsverk i handen. Det finns uppladdningsbara klitorisvibratorer med en batteritid på sju timmar! Yippie!

Intimitet – närheten till en partner påverkar oftast orgasmen till mer kärlek och flödande känslor – och ännu mer intimitet. Andas medvetet upp den sexuella energin till hjärtat för att skapa mer kärlek och intimitet er emellan.

tunnlinjeoriginal_584

För somliga kvinnor är fontänorgasmer något som hör till och förhöjer känslan. Jag kommer att skriva om kvinnlig ejakulation också.

Ja, det var ett smakprov på vad som komma skall.

Jennie Rehbinder 2009

efter_orgasmen

linje
Tillbaka till Artiklar av gästartister »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare