Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
För tidig utlösning!
linje
Fråga:
Jag är en kille på 25 år och jag är tillsammans med världens underbaraste flickvän.
Den senaste tiden känns det som om vårt sexliv helt har gått åt skogen, det är nämligen så att jag har extremt svårt att hålla tillbaka orgasmen vilket leder till all det går för mej redan efter ett par minuter.
Min flickvän känner sej otillfredställd och besviken på mej, och jag känner mej lessen och som en stor förlorare.
Vad ska jag göra åt saken?

utlosning
linje
Svar:
Detta är ett mycket vanligt problem, och det kommer sig av att vi killar från början har tränat på helt fel sätt.

Allt som man vill bli bra på behöver man träna på, öva och skaffa sig kunskap om.

Problemet är att vi sedan tidiga tonåren tränat på att få orgasm så fort som möjligt, eftersom onani vanligen är något man sysslar med i smyg, och så snabbt som möjligt, så att man inte ska bli upptäckt. Som om onani vore brottsligt.

Men på samma sätt som vi har tränat oss i för tidig utlösning, kan vi programmera om oss och träna åt andra hållet. För det handlar om träning. Träning, träning, träning – först på egen hand, och sen tillsammans med sin partner.

Det klassiska är ”start-stopp-övningar”, då du onanerar länge (minst en timme), med målet att hålla dig nära klimax, men aldrig gå över gränsen till ejakulation. Så fort du känner att ”nu kommer jag”, eller snarare alldeles innan det, så ska du stanna upp, andas djupt och långsamt, slappna av i låren, och vänta tills ”faran är över”, och sen fortsätter du att stimulera.
Har du med dig en flaska olja (olivolja går alldeles utmärkt) så kan du ha bra glid, och hitta fler sätt att stimulera dig själv, massera, gnugga, dra och knåda – utan att det blir för mycket friktion. Och du kan dessutom hålla på länge utan att få skavsår.

Allt detta är taoistiska och tantriska tekniker på basnivå, och sen kan man träna vidare med andning och växelvis anspänning/avslappning i bäckenbottenmuskulaturen, samt viljestyrda energiströmmar i kroppen.

En bra bok är ”Vägen till orgasm”, en svensk översättning av ”The multi-orgasmic couple”av Mantak Chia och Douglas Abrams. Om du kan tänka dig att läsa på engelska finns det även en bok som heter ”The multi-orgasmic man”, av samma författare, som riktar sig specifikt till män.

Dessa tekniker går vi även genom på våra kärlekskurser för par.
Kanske något att fundera på?

Prata gärna med din partner, berätta att du ska träna på detta med uthålligheten, så att hon faktiskt blir delaktig i processen, och kan hjälpa dig. Det kan bli ett roligt och inspirerande gemensamt projekt. Om du tycker att det verkar alldeles för pinsamt – släpp det bara. Saker blir bara pinsamma om man väljer att tycka att det är pinsamt. Var lekfull och nyfiken i stället.

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare