Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Jag får inte utlösning när jag har sex
linje
Fråga:
Jag har problem att få utlösning när jag har sex med min flickvän. För det mesta kommer jag inte i henne alls. Jag har inga problem att komma när jag onanerar på egen hand.
Vet du något om vad jag kan göra för att komma tillrätta med mitt problem?
linje
Svar:
Många män (eller för den delen deras partners!) skulle inte se detta som ett problem – snarare tvärtom.
Att kunna hålla ut länge kan vara en välsignelse för kvinnan, eftersom kvinnor ofta behöver lite längre tid på sig att komma till klimax.

Men jag förstår också att det kan kännas som ett problem om du inte har kontroll över det, om det aldrig blir som du önskar.
Det finns många olika anledningar till att det kan bli på det sätt som du beskriver. Så det är svårt att svara på frågan utan att veta mer om de omkringliggande omständigheterna.

Det finns förvisso sprayer och oljor som ökar känsligheten på ollonet – men å andra sidan kanske problemet har helt andra orsaker, av mer psykologisk natur, eller brister i kommunikationen mellan dig och din flickvän, eller något annat.
En relevant motfråga är ju t.ex. om du har haft samma problem med andra flickvänner, eller om det är unikt för just denna relation.

En nyckel till ett bra sexliv är lekfullhet.
Det finns inte ETT rätt sätt att ha sex.
Det finns tusen och åter tusen vägar till härligt och tillfredsställande sex, och alla har vi våra egenheter – brister och tillgångar.
Önskvärt kan väl vara att var och en av oss hittar det optimala sättet att nå tillfredsställelse, utan att behöva leva upp till en mall, en tänkt förväntan om hur sexlivet “ska” vara.

Om du verkligen vill gå till botten med det här, så bör du förstås göra det i samråd med din flickvän. Ni måste prata om ert sexliv, öppet och kravlöst – annars kan ni aldrig nå den intimitet och utveckling som du förmodligen önskar dig.

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare