Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Min man har svårt att få stånd
linje
Fråga:
Min man har då och då svårt att få stånd. Det kan ju hända när man har mycket omkring sig, vilket han har nu. Men när det händer flera gånger blir man klart oroad och så även han.

Häromkvällen så var vi där igen, när han skulle stoppa in kuken så slaknade den. Han försökte runka upp den, men det funkade inte och jag såg hur han led. Till slut så tog jag honom i min famn. Han sa att nu kunde jag kasta honom på tippen.

Efter en stund så när vi låg bredvid varandra så tog han min hand och la den på kuken. Jag var med på noterna. Smekte honom lätt, tog kuken i munnen osv. Det blev inget riktigt stånd. Så smekte jag hans anus, tog lite glidmedel och smekte mer och mer och bad honom runka samtidigt. Så bad han mig ta mer glidmedel och föra in två fingrar, vilket jag gjorde och smekte hans prostata. Det tog inte lång stund för än det gick för honom.

Jag blev förstås glad å hans vägnar. Han smekte mig, men då var jag inte lika kåt längre. Jag blir kåtast av att han knullar mig och jag kan smeka mig själv under tiden.

Vad ska jag göra för att han ska kunna funka som vanligt? Jag vill ha honom i mig, inte bredvid.

slak_erigerad
linje
Svar:
Ja, det är inte ovanligt att män har svårt att få stånd när livet är stressigt. Det måste men förstå och acceptera.

Men detta rör också djupare liggande ting.

För det första har vi en sexualsyn idag som kretsar väldigt mycket kring mannens erektion, mannens penetrerande av kvinnan, samt mannens utlösning. Detta är en väldigt ensidig sexualsyn.

Därtill glöms ofta kvinnans perspektiv bort helt och hållet, och vi glömmer att sex är så oändligt mycket mer än kuken i fittan. Denna missuppfattning gör att mannen mycket lätt får prestationsångest, eftersom han gärna tror att han måste vara lika duktig och högpresterande i sängen som i andra situationer, annars duger han inte. Det blir inte mycket till sex på de premisserna.

Om man vill njuta mycket mer av sex måste man först släppa på alla prestationskrav, och istället släppa in leken. Bra sex är lekfull och njutningsinriktad, inte prestationskrävande. Det finns anledning till att det heter kär-LEK och älskogs-LEK.

Om ni slutar tänka i termerna av att sex måste vara på ett visst sätt, och istället börjar leka och pröva er fram i helt nya banor, så kan sexlekarna göra att det sexuella blir roligt och njutbart igen, och utan krav – då kommer säkerligen snart ståndet tillbaka också. Kanske inte första gången, och kanske inte heller andra eller ens femte – men när din man börjar känna sig trygg i att han kan vara en bra älskare, och att han kan njuta, och att du kan njuta – utan krav – så kommer även erektionsförmågan att blomstra igen.

Det är jag övertygad om.

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare