Om intimrakning

j_sittande_fitta

Olika anledningar till att raka sig mellan benen

Det finns en mängd olika anledningar att ”ansa sitt buskage”, ”klippa gräset”, frisera muffen” etc.

Det första är rent estetiskt. Många tycker att det är fräschare med rakat, att det är fint att se hela könet fritt och naket, att det blir sexigare och mer inbjudande för en partner.

Det andra är att det blir skönare rent sexuellt. Framför allt när det gäller oralsex (både för den vars mus är rakad, som för den som ska smeka den eller mumsa på den) och smekningar, men många kan vittna om att även reguljära samlag blir intimare och skönare utan behåring.

Personligen föredrar jag att slicka min kvinna när hon är rakad runt sitt kön, eftersom jag då kommer mycket närmare huden. Jag kan då komma åt att slicka naken och känslig hud som annars är täckt av hår. Jag slipper också avbryta mitt i, för att jag har fått ”hår i maten”, vilket förstås kan vara väldigt frustrerande för mottagaren…

Tycker man att det ser konstigt ut med helrakat – ”förpubertalt”, eller bara allmänt kalt – så kan man gärna lämna ett snyggt trimmat buskage ovanför blygden. Det blir ju lika skönt att slicka och bli slickad ändå, men kanske känns det mindre ”kalhugget”.

Rakningstips:

Börja gärna med att ansa det grövsta med en skäggtrimmer eller rakapparat med trimsax, så att det blir riktigt kort. Redan det brukar kunna göra susen för slickandet.

trimmer

Självklart skall du sedan för slätrakningen använda en ren och fräsch rakhyvel, för att minska infektionsrisken. Köp inte en billig skräphyvel – nöj dig bara med det bästa! En av alla som skriver till oss har berättat att hon brukar använda en Gillette Mach 3 Turbo-rakhyvel. Använd då helst nya blad, eftersom använda blad kan ha blivit slöa.

Ett bra tips för att mjuka upp hår och hud kan vara att sitta en stund i ett varmt bad innan du rakar dig. Ett alternativ till raklödder kan vara en fet tvål – kanske en olivoljetvål, för att bihålla hudens mjukhet. Pröva även gärna rakgel – min egen erfarenhet är att den är mycket glidigare och skonsammare mot huden – både på hakan och runt könet.

rakning_lodder

Gemensam lek:

Du kan alltid assistera din partner, och raka henne/honom, naturligtvis med mycket kärlek och omsorg. Om du lägger en stund på detta blir din partner snart slät och fin runt könet, och då kan din behandling som bonus bli ett härligt förspel till en lång-lång slicksession.

”Jag får hudutslag och klåda när jag rakar mig”

Många som prövat att raka sig klagar på att det kliar, att det kommer utslag o.s.v. Ja, det kan bli så när huden är ovan. Men exakt detsamma gäller män som rakar sig i ansiktet. Man kan vänja huden. Det gäller inte alla, men många.

Om man har haft skägg länge, eller över huvud taget rakar sig väldigt sällan, så kan man få exakt samma effekt. Det kliar, och man får utslag och blemmor – särskilt på den känsliga huden under hakan. Men vänjer man huden, och rakar sig ofta, så avtar denna effekt. Det gäller även intimrakning.

rakning_8

Om du kan leva med att det blir lite klåda första gångerna, så kan jag påpeka att det avtar mer och mer för varje gång. Och det är värt besväret – det är ju så otroligt skönt att bli smekt, slickad eller avsugen när man är nyrakad! Det kan såväl jag som min kvinna intyga. Dessutom hjälper saliv mot klådan…

rakning_7

Du kan minska klådan påtagligt genom ett antal praktiska åtgärder:

Vassa verktyg
Om du ser till att ha rena, oanvända rakhyvlar blir det bättre rakat, och inte lika rivigt. Flera kvinnor har skrivit till mig och påpekat att herrhyvlarna funkar bättre på könet än damhyvlarna – de sistnämnda är mer avpassade till långa, släta kroppsdelar som ben, medan herrhyvlarna är anpassade till rundade hakor och mjuka kinder.

Raka i hårets riktning
Om du rakar mothårs får du å ena sidan upp håren mer, och huden blir ännu mer slät – men det kan irritera hårsäckarna betydligt mer, och leder lättare till infektioner, utslag och plitor. Att raka medhårs är betydligt skonsammare.

Alsolsprit
En bra metod att minska risken för inflammerade hårsäckar är att badda det rakade området med alsolsprit. Det är bakteriedödande, och gör även att huden drar ihop sig.

Hudkräm/balsam
Man kan efter rakningen smörja in sig med en balsam eller kräm. En utmärkt sådan är Idomin-salva – men det finns många bra salvor som lindrar och förhindrar klåda och utslag. En alldeles utmärkt direktkur mot klåda är faktiskt saliv – så om din partner har klåda mellan benen, så kan du alltid slinka dit och lindra klådan med några breda slick med tungan. Trevligt på fler sätt än ett…

Hårborttagningsmedel
Det finns ett antal typer av hårborttagningsmedel på marknaden – ett av dem heter Veet – och om man vill kan man pröva det istället för rakning. Man kladdar på det, låter det verka en stund, och skrapar av håret med en medföljande plastskrapa.

Vaxning
Något som har blivit mycket populärt är s.k. ”brasiliansk vaxning”, med vilken man helt enkelt rycker upp håret med räötterna. Detta är dock en rätt så brutal metod, som ofta ger bieffekter i form av infekterade hårsäckar, blemmor och andra problem.

Rakapparat/trimmer
Blir det alltför irriterat, men man vill ändå raka sig, kanske man kan använda en rakapparat istället, Den går inte riktigt lika nära som en rakhyvel, och irriterar inte huden lika mycket. Många gånger räcker det ju faktiskt att bara ansa det mest yviga med en sax eller trimmer för att komma betydligt närmare huden, och därtill slippa ”hår i maten”…

Alternativa råd:
Jag har även från annat håll fått höra att det är bäst att raka så ofta som möjligt, och gärna torrt (i motsats till när män rakar hakan), eftersom raklödder kan leda till sveda och rodnad. Jag vet inte om detta stämmer. Förmodligen måste man pröva sig fram till den metod som passar bäst för ens egen hud, helt enkelt. Numera finns även olika metoder för permanent hårborttagning, som t.ex. laser eller andra former av ljuspulsmaskiner.

rakning_slutfinish

”Det är inte naturligt”

Somliga kvinnor anser att det är ofeministiskt att raka sig, och män kan tycka att det är ”fjolligt” att raka sig runt könet. Andra kan tycka att det är artificiellt – att vi har hår där av en anledning, och att det minsann ska sitta kvar.” Vi män rakar ju oss i ansiktet, och det hör man sällan invändningar mot – utom från Talibaner, sikher och ortodoxa judar, då.

Att vi har hår på könet av en anledning kan väl på sätt och vis uppfattas som riktigt – särskilt kan könshåret fylla en viktig funktion för att skapa en luftspärr mellan de onaturliga trosorna och huden. Trosor har kvinnor aldrig haft i världshistorien – förrän de senaste hundra åren, och de skapar mer problem än många tror.

spegling_x2

Vissa påstår att det är en nutida modefluga, att rakning är något som bara är ytterligare en form av kvinnors underdåniga anpassning till männens önskningar, naturligtvis inspirerat av porren (för inget som vanliga människor gör har väl någonsin inspirerat pornografin…). Så kan det väl vara i undantagsfall, men för det allra mesta är det inte alls så.

Riktigt tramsigt blir det när somliga vill antyda att de som attraheras av renrakade personer nog måste ha en pedofil läggning. Detsamma skulle man nämligen kunna beskylla alla för, som tycker om slätrakade män. Alltså ansiktsbehåring. ”Jasså, du gillar inte skägg och mustascher? Du föredrar nog prepubertala pojkar, förstår jag.” Dumt är bara förnamnet.

rakad_kuk

Människor har i själva verket rakat sig och pysslat med sina kroppar i 10.000-tals år, så det är verkligen ingen ny fluga det där att ansa barret. Och det gäller naturligtvis även könshåret. Historiskt sett är det mycket vanligt att man har gjort – och gör – förändringar direkt på kroppen, som ärrtatueringar, märken av olika slag, färg, frisyrer m.m. – oftare förekommande än att man har haft kläder.

luini_baths

I det gamla Egypten var kroppsbehåring en klassmarkör, i antikens Rom och Grekland likaså – att ha kvar kroppshår sågs som barbariskt och primitivt.  I många arabiska kulturer vaxar kvinnorna än idag regelbundet bort sitt könshår. Och hos vissa amerikanska urbefolkningar tar man regelbundet bort all kroppsbehåring, eftersom den anses vara ful.

Ofta tror jag att motståndet mot intimfrisering helt enkelt rör sig om gammal ”hederlig” puritanism och sexualskräck. Det är jättevanligt, så det är ingen kritik eller klander. Jag bara tycker om att se saker och ting för vad det är. Samma personer som opponerar sig mot intimfrisering av den orsaken att det är ”onaturligt”, kan ofta ha starka aversioner mot sexleksaker, sexuella hjälpmedel, inspirationsmaterial i form av porr – och allt möjligt av den sorten.

Men – vi använder verktyg i allt vi gör i övriga livet – knivar och slevar i köket, gafflar, skedar och tallrikar när vi äter, kläder på kroppen, hammare och spik och såg när vi bygger våra hus och möbler. Varför skulle det då plötsligt vara fel att använda verktyg för att öka den sexuella njutningen? Eller för den delen intimrakning?

barberaren
”Barberaren” – anonym konstnär, kopparstick, 1500-tal.

Föregå med gott exempel

Har du en tveksam partner, som du vill övertala – raka dig själv först. Var förebild, inte pådrivare. Då ser din partner att du inte bara vill att hon/han ska underkasta sig dina idéer, utan att du ”lever som du lär”, så att säga. Som bonus kommer förstås du själv att få uppleva hur skönt det kan vara att vara rakad runt könet. Med andra ord – vill du inte raka dig själv, så kan du inte kräva det av någon annan heller…

Som gammal kommunikatör och reklamare (för att inte tala om amatörteaterregissör) vet jag att det säkraste sättet att få någon att göra något (eller köpa något) är att få dem att vilja göra det, att väcka lusten att göra det. Det gäller även i detta fall. Du måste få din partner till att verkligen vilja bli rakad. Positiva incitament, kallas det.

Är hen motsträvig – försök inte med övertalning eller tjat. Erbjud istället din partner en mjuk och erotisk rakningsstund, som ett härligt förspel till en ljuvlig slickstund. Slicka sedan din partner länge, länge, länge. Detta kommer hon/han garanterat att vilja uppleva igen. Och igen, och igen, och igen…

Och – gillar man det inte, så är det ju bara att låta det växa ut igen… Det är ju inte en tatuering, eller plastikoperation.

Om din partner vägrar att raka sig mellan benen trots en vänlig och positiv kampanj, så får du helt enkelt respektera dennes vilja. Men om du vill testa ett steg till – sluta själv att raka dig helt och hållet. Är du man kan du alltid odla helskägg. Du kan även sluta klippa dig, och sluta med shampoo. Argumentera för detta med att det är naturligt med hår, och det är artificiellt med redskap för att ta bort håret, för att inte tala om alla hemska kemikalier som finns i shampoo!

Denna slags kampanj bör förstås bedrivas med en rejäl glimt i ögat och mycket humor. Tanken är inte att starta ett krig, men att öppna ögon. Glöm inte att sex – och livet som helhet – handlar om njutning. Och funkar inte det heller, så får du nog se det som en förlorad kampanj. Det är inte hela världen. Det går alldeles utmärkt att njuta av varandra MED kroppsbehåring också.

pussy_galore

En smaksak

För den som slickar (oavsett om det är en man eller kvinna, homo- bi- eller heterosexuell) är det ofta trevligare med rakat/hårfritt. Att fritt kunna låta tungan leka och spela runt, utan risk för ”hår i maten” är väldigt trevligt. Och för den som blir slickad ger det förstås större ytor att bli stimulerad på. Att bli slickad med breda tungdrag på de yttre blygdläpparna och området runt omkring, alternativt pung och kukrot, kan vara grymt skönt…

Å andra sidan bör man också minnas att även detta med intimrakning är en smaksak – många män vill ha det hårigt runt fittan, liksom vissa kvinnor kanske inte alls gillar rakade män. Med andra ord – ta reda på vad din partner föredrar!

Så – alla ni som inte har prövat det här med rakning – leta fram rakhyvlarna och löddret – och ha en mysig stund tillsammans!

Lycka till!

Carl Johan Rehbinder 2002-2003

P.S.
När ni har rakat varandra kan ni alltid för inspiration till vidare aktivitet läsa mina artiklar Konsten att suga kuk och Konsten att slicka fitta!

Den här bloggposten var också mycket informativ:
Did renaissance women remove their body hair?

Tillbaka till Artiklar • Erotik & inspiration »

Heartline