Cirkus Eros i media

Press & media
Redan från början av 1990-talet fick jag (Calle Rehbinder) erotiska noveller, artiklar och bilder publicerade i tidskrifter som i norsk/dansk/svenska Cupido/CupidZero, norska Lek, svenska Kvinnors Affärer – och en drös andra publikationer. Innehållet på Cirkus Eros hade med andra ord redan varit föremål för en hel del publicitet redan innan hemsidan kom ut på nätet 1999. Hemsidan kom till som ett sätt att samla texter och bilder jag redan skapat.

Sedan vi började med våra parkurser 2004 har mediabevakningen ökat rejält, vilket har lett till en hel del framträdanden i TV, radio, press och annan media, vilket inspirerade mig till att skapa denna lilla ”skrytsida”, på vilken vi berättar om våra nedslag i offentligheten. Allt detta är förstås väldigt kul för oss, men framför allt vill vi se det ur ett bredare perspektiv – för en öppnare och mer fördomsfri syn på sexualitet, erotik och njutning.

DN Söndag 2012

På denna sida visar jag den mediabevakning vi har fått genom åren gällande just sex, kärlek, relationer och annat som relaterar till det Cirkus Eros står för. Sammanlagt har det i skrivande stund blivit fler än 130 tillfällen i tryckta media, TV eller radio, vilket får sägas vara ganska framgångsrikt.

Calle har också varit med i en hel del media av andra skäl – politik (TV-debatter, tidningsartiklar, etc.), andlighet (nordisk-hedniska morgonandakter i radio, mer tidningsartiklar, en bok – och mer därtill), samt även lite andra ämnen. Men dessa mediaframträdanden redovisas alltså inte på denna sida. Här visar jag bara det som på ett eller annat sätt relaterar till vårt arbete med kärlek, sex och relationer.

Trekant, NRK 2010
Heartline


Februari 2023 – ett urval av mina noveller, nu på finska!
Jag har tidigare berättat om de 12 nyskrivna noveller
jag under det gångna året fått publicerade av förlaget SAGA Egmont, på sidan för Ljudböcker & e-böcker. 10 av dessa noveller har samma huvudperson, Emma, och är i praktiken en följetong med en serie erotiska äventyr. Alltså finns nu 30 noveller på flera nerladdningssidor, på bl.a. Storytels hemsida, som e-böcker och ljudböcker.

2018 publicerade SAGA Egmont mina 18 första noveller som ljudböcker. Samma noveller finns också att läsa här på Cirkus Eros, på sidan Noveller av Calle Rehbinder. Samma historier publicerades som bok hos förlaget Lind & Co 2008 – Cirkus Eros och andra erotiska berättelser).

Som en färsk nyhet finns nu nio av mina nyare noveller på finska, nedladdningsbara som ljudböcker, översatta till finska av Paula Telaranta-Kokko. Så – om du gärna vill läsa mina noveller på finska, så finns det nu flera att ladda ner, bl.a. Storytels hemsida.Löpande under 2022-2023 – Fler noveller på Storytel m.fl.
De noveller jag skrev till den norska erotiska tidskriften Cupido
under åren 1991-2002 (noveller som också finns att läsa här på Cirkus Eros) har fått flera liv – först i den norska erotiska tidskriften Cupido (samt de danska och svenska utgåvorna), sen här på hemsidan Cirkus Eros, från 1999 och framåt, sen i en fysisk bok från förlaget Lind & Co 2008 – och 2018 publicerade SAGA Egmont dessa mina första 18 erotiska noveller som ljudbokfiler.

Nu har SAGA Egmont köpt 12 av mina nyaste noveller, som jag började skriva 2020 (pandemin gav mig tid att skriva), och fler är på gång. De har publicerat dem som ljudböcker och e-böcker. Eftersom jag har kontrakt med förlaget kan jag inte publicera de nyaste novellerna för gratis läsning här på Cirkus Eros – men jag länkar istället till min författarsida på Storytel, där alla mina erotiska noveller finns att ladda ner som ljudböcker och/eller e-böcker.

En stor nyhet är en serie noveller om en och samma person – Emma, 30+, som just gjort slut med en tråkig partner, och som vill leva livet fullt ut. Varje novell är ett nytt äventyr, från kroppsmålning, tantramassage och nakenbad till erotiska fotosessioner och dominans/underkastelse. Detta är en följetong som inte har nått sitt slut än på ett tag – det är fler noveller på gång.

Jag har som sagt länkat till Storytel, men alla dessa noveller finns nu tillgängliga på otaliga hemsidor, som AdLibris, Bokus, Bookbeat m.fl., och även på hemsidor i andra länder, som Danmark och Finland.

Februari 2021 – Nytcafé
Inför Nytfestivalen i Oslo, i november 2021, där Calle skulle delta som kursledare i en tantraworkshop (Lekfull Tantra), samt i en diskussionspanel om manlig sexualitet, blev Calle intervjuad av festivalgeneralen Kersti Helgeland, om tantra, manlig sexualitet och andra spännande ämnen, under rubriken ”Nytcafé: Ta makten over din seksualitet – og ditt liv”.
YouTube-klippet finns att beskåda här »
Nytfestivalens hemsida hittar du här »

2020
Juli 2020 – Amelia
En artikel om Gudomlig Njutning som publicerades i den tryckta pappersversionen av Amelia 2017, skriven av Annika Leone, har just kommit ut igen, på Amelias hemsida, med följande rubrik:
Ina och Johan gick en sexkurs: ”Kunde känna rummet vibrera”
Och därefter denna ingress:
”Vad är en sexkurs och vilka är det egentligen som går dit? Paret Ina och Johan bestämde sig för utforska sin relation med en lektion i Gudomlig Njutning i början av förhållandet – det har de aldrig ångrat.”
Artikeln finns att läsa här »

2019
Juli 2019 – Cupido
Kjersti Helgeland skrev en mycket trevlig och informativ artikel om Sexsibilityfestivalen i norska Cupido, en erotisk tidskrift jag har en mycket gammal relation med. I artikeln beskrivs exempelvis den härligt galna workshopen Ugly Fucking Monster Tantra, som jag höll tillsammans med min lika härligt galna vän Sofia Winroth.
Trevlig läsning!
Artikeln finns att läsa här »

2018
Oktober 2018 – medverkan i en mycket angelägen dokumentär
Sommaren 2013 blev Eva-Marree Kullander Smith mördad av sin ex, tillika far till hennes två barn. Hon hade förlorat vårdnaden om sina barn på den enda grunden att hon vid ett fåtal tillfällen hade sålt sexuella tjänster. Den franska dokumentärfilmaren Ovidie Raziel bestämde sig för att göra en ingående dokumentär om detta fall, och som en av flera personer blev jag inbjuden till att bli intervjuad.
Läs mer om filmen och premiären på denna sida »
Filmen finns att se gratis på
Vimeo och YouTube »
linje
Tara september 2018
September 2018 – Tara Kropp & Själ
I ett specialnummer av Tara blev Jennie intervjuad om njutning, sensualism, kroppsligt självförtroende, sex och ökat välbefinnande.
linje

Juli 2018 – Calles noveller som ljudböcker!
Under våren har SAGA Egmont spelat in mina erotiska noveller som ljudfiler, och de finns nu att köpa och ladda ner på flera webbutiker, som t.ex. Storytel. Mina noveller har uppenbarligen flera liv – först publicerade i tidningen Cupido, sen som bok på Lindh & Co, och nu som ljudbokfiler. Kul, tycker jag!
Finns att köpa och ladda ner på Storytel! »
linjeSex med Smail
Juli 2018 – Sex med Smail
I webb-TV-programmet Sex med Smail, på Viafree, berättar och guidar Calle i ett litet hemma-hos-reportage om Kama Sutra. Väldigt kort, med både prat och övningar, och sen nerklippt ännu kortare, som det ska vara i tuggummi-TV.
Men roligast var nog ändå komikern Nisse Hallbergs kommentar om mig i studion:

”Han hade ett jävla lugn. Alltså, jag har aldrig sett en så kamasutrig aura som på den gubben. Det kändes som att han är för knulla, som Edward Blom är för smör – han kunde det där.”
Du kan se detta avsnitt av Sex med Smail på nätet! »
linje
Legatus Mensae
Juli 2018 – Legatus Mensae
Föreningen Mensa har en medlemstidning som heter Legatus Mensae, och de brukar ha temanummer. Sommarnumrets tema var relationer, och till den skrev Calle en artikel om Nio sätt att älska, vår egen förklaringsmodell för olika sätt att uttrycka och ta emot kärlek – även med våra bilder. Det blev en mycket koncentrerad text, men mycket uppskattad!

Tyvärr har Legatus Mensae ingen nätupplaga, så jag kan inte länka till artikeln. Dock har jag utvecklat artikeln till en mer omfattande och djupgående text, som du kan hitta här på Cirkus Eros, under namnet Nio sätt att Älska ››
linjeDebatt i Almedalen
Juli 2018 – Syre
Jag blev återigen inbjuden till debatt i Almedalen, anordnad av tidningen Syre, en nyhetstidning med frihetligt grön inriktning. Syre har varit väldigt ambitiösa de senaste åren, och har haft en gård i Visby som de har fyllt med aktiviteter, debatter, matservering (veganskt, förstås), och 2017 blev jag inbjuden till debatt i ämnet kroppslig autonomi – ”Har vi rätt att bestämma över våra egna kroppar?” – något som ledde till att jag även fick skriva en artikel i ämnet. I år blev jag inbjuden att debattera samma ämne en gång till, med nya meddebattörer denna gång. Debatten spelades in, så det går att se den på nätet.
Här kan du se debatten på Syre teve »


2017 – Amelia
En artikel om Gudomlig Njutning i Amelia, med följande ingress:
”Vad är en sexkurs och vilka är det egentligen som går dit? Paret Ina och Johan bestämde sig för utforska sin relation med en lektion i Gudomlig Njutning i början av förhållandet – det har de aldrig ångrat.”
linje
Syre - julnumret 2017December 2017 – Syre
En filosofisk djupdykning i ämnet kroppslig autonomi. Några månader efter ha deltagit i en paneldiskussion i Almedalen 2017, i just detta ämne, ville tidskriften Syre också ha en artikel i ämnet. Den handlar inte direkt om sex, men indirekt, eftersom det handlar om ägandet av den egna kroppen.
Du kan läsa min artikel i Syre »
Men den finns även här på Cirkus Eros:
Kroppslig autonomi – vem äger dig? »

2016
DN debatt 161015Oktober 2016 – DN
En replik i DN ännu en lögnaktig och extremt dum artikel om porren, och att det skulle behövas en ”haverikommission” för att utreda ”porrens skadliga verkningar”.

Mitt svar på detta är att vi lever i ett sexualfientligt samhälle som stigmatiserar, skam- och skuldbelägger sex, och konsekvent förtrycker alla uttryck för mänsklig sexualitet, och att deras prussiluskande bara gör situationen värre, inte bättre.

Du kan läsa min artikel i DN »
Men den finns även här på Cirkus Eros:
Det sexfientliga samhället är problemet »
linje
Passionskoden
September 2016 – Passionskoden
Inför sin senaste bok Passionskoden har journalisten Eva Sanner intervjuat ett antal personer som bidragit med kunskap och erfarenhet, däribland Jennie.

Denna bok handlar inte bara om att behålla glöden i en intim relation med din partner, men lika mycket om att leva det liv du vill leva och bli den du egentligen är – att faktiskt hitta sin passion.

Med detta tema passar det förstås väldigt bra att konsultera Jennie Rehbinder!linjeJuli 2016 – GP
En replik i GP på en ovanligt dum artikel om porr som orsak till sexuella övergrepp. Min ståndpunkt är att porren inte är problemet, utan snarare bristen på vettiga alternativa källor till information och inspiration.

Du kan läsa min artikel i GP »
Men den finns även här på Cirkus Eros:

Sexmoralism att påstå att övergreppen är porrens fel »GP 2016 Sexmoralism


Expressen 2015Juli 2015 – Expressen Debatt
Expressen Debatt beställde en artikel av mig, som skulle handla om den alltmer puritanska synen på sex och naket i det offentliga rummet.

Min artikel delades friskt (nästan 2.000 delningar på Facebook på nio dagar), var ett par-tre dagar en av Expressens två-tre mest lästa debattartiklar, och ledde till en väldig massa intressanta diskussioner här och där. Jag tror inte att jag någonsin fått så mycket beröm och uppskattning för en artikel tidigare, så den var väl rätt bra, antar jag.

Du kan läsa min artikel i Expressen »
Men den finns även här på Cirkus Eros:

Nakenhet är tabu i vår kroppsfientliga kultur »

linjeVF om Sexsibilityfestivalen 2015
Juni 2015 – Värmlands Folkblad
VF tyckte också att Sexsibilityfestivalen på Ängsbacka kursgård var spännande. Så det blev en artikel där också.

I denna artikel blir Jennie samt ett par andra aktiva på festivalen, däribland festivalgeneralen Lorenzo Stiernqvist, intervjuade om festivalen som helhet, om sexualitet, nakenhet m.m.

Läs artikeln i VF »linjeJennie i GT juni 2015
Juni 2015 – GT
GT och flera andra tidningar, radiokanaler m.m. tyckte att det där med Sexsibilityfestivalen på Ängsbacka kursgård, det var ju väldigt spännande. Så det blev en hel del media runt det.

I denna artikel i GT blir Jennie intervjuad om sin workshop ”Love your Pussy”, som vänder sig till kvinnor.

Läs artikeln i GT » linje
Om bröst i SvT NyheterFebruari 2015 – SvT Nyheter
Jag blev inbjuden av Jenny Wenhammar (svenska Femen) som medförfattare och undertecknare till en artikel om bröst, tillsammans med Jenny, samt Emma Swanström och Fanny Karlsson från Bara Bröst. I åratal har denna idiotiska debatt pågått, enbart på grund av prussiluskor som tror att världen går under om människor exponeras för (kvinnliga) bröstvårtor.

Men det är väl bara att kämpa på, till dess att de gymnofoba moralisterna ger upp. Vi får hoppas att det är en tidsfråga innan de tröttnar.

Min insats i själva skrivandet var ganska liten – några kommentarer och lite korrläsning. Det mesta gjordes av Jenny Wenhammar.

Läs gärna artikeln på SvT Nyheter:
Bröst kan vara både sexuella och asexuella »
linje
SvT Nyheter - 50 shadesFebruari 2015 – SvT Nyheter
Som alltid när något nytt händer som på ett eller annat sätt involverar sex, och särskilt om det handlar om något som många tycker är lite läskigt, perverst, avvikande eller farligt, så blir det protester och bråk. Att det har blivit film av bokserien ”50 shades of Grey” är förstås en självklar ingång för alla moralpredikanter och andra prussiluskor.

Jennie fick därför skriva en artikel i SvT Nyheter om filmen ”50 shades of Grey”, i vilken hon avdramatiserar filmen, men problematiserar den negativa responsen filmen fått.
Läs Jennies artikel på SvT Nyheter:
Filmen ’50 shades’ är en dålig introduktion till BDSM »

December 2014 – Yoga för dig
På webtidningen Yoga för dig kan man läsa om allt möjligt som har med yoga att göra. Denna artikel bygger på en intervju med Calle om tantra – olika former för tantra, syfte, uttryck m.m., Calles personliga relation till tantra, samt en del om våra kurser.

Läs artikeln på hemsidan: Tantrayoga förenar passion och sinnen »

linjeSeptember 2014 – Ekstrabladet
En lååååång artikel av Sara Skaarup, om oss och våra kurser i en dansk tidning. Samma artikel har också publicerats i danska Tidens Kvinder. Bra reklam!Ekstrabladet 2014Läs artikeln i Ekstrabladet »
Artikeln finns även här på Cirkus Eros:
Svensk ægtepar lever af at dyrke sex »linjeExpressen Hälsoliv 2014Juni 2014 – Expressen Hälsoliv
En av två artiklar som kom ut samtidigt; en med en intervju av ett par som har deltagit på vår grundkurs för par – Gudomlig Njutning – och en med en intervju av oss.

Detta är intervjun med oss.
Läs artikeln i Expressen:
Jennie och Kalle håller erotikkurser »

linjeExpressen Hälsoliv 2014Juni 2014 – Expressen Hälsoliv
En av två artiklar som kom ut samtidigt; en med en intervju av ett par som har deltagit på vår grundkurs för par – Gudomlig Njutning – och en med en intervju av oss.

Detta är intervjun med kursparet.
Läs artikeln i Expressen:
Sexkursen gav deras relation en nytändning »

linjeMars 2014 – Aftonbladet TV, 20 minuter Live
Debatt mot en kristdemokrat (förstås), om huruvida det är könsdiskriminering eller självklart att kvinnor måste täcka sina bröst på badhus och andra offentliga platser.
Calle på Aftonbladet TV

Det är lite tröttsamt att denna kvasifråga ska behöva ta upp så mycket tid och energi. Varför inte bara släppa det fritt, och låta folk klä sig (eller inte klä sig) så mycket de önskar? Jag finner det mer störande med folk som har skitiga kalsonger under badbyxorna, och som inte sköter sin personliga hygien i allmänna bad. Man kan tycka att det är två olika ämnen, men det är det inte. Det är just den här skräcken för nakna kroppar som gör att besökare på offentliga bad låter bli att duscha, och har underkläderna på under badbyxorna. Lite mer tysk attityd till kroppen vore bra.
Se inslaget på Aftonbladet TV:
Ska kvinnor få bada topless? »
linjeSVT DebattFebruari 2014 – SvT Debatt
Så var det återigen dags för att åka ner till Göteborg och slänga käft i SVT Debatt – denna gång också i kombination med en artikel på SVT:s hemsida, om ämnet för kvällens TV-debatt.

SVT ville uppenbarligen ha hård och aggressiv konflikt i TV-studion, eftersom jag ombads försvara sexköparna. Jag väljer som regel att i dessa sammanhang först och främst försvara sexsäljarna, men försökte ändå få med köparperspektivet – eller snarare hur omvärlden dömer sexköparna som vår tids paria, de mest hatade, möjligen näst efter de pedofiler som begår övergrepp mot barn. Jag riktade in mig på problematiken med samhällets till synes omättliga behov av syndabockar, de människor som det är legitimt att hata.
Läs artikeln på SVT Opinion »
Artikeln finns även här på Cirkus Eros:
Sexköparna – vår tids nya syndabockar »
SVT Debatt om sexköplinje
Tidens KvinderJanuari 2014 – Tidens Kvinder
Den danska journalisten Sara Skaarup har skrivit en hel del om sex, kärlek och relationer, och i minst två av hennes artiklar har jag och Jennie figurerat.

I tidskriften Tidens Kvinder (en sorts mer sofistikerad tidskrift som helt saknas i Sverige, trots att det har gjorts försök) publicerade Sara en lång artikel om oss och våra kurser, och det blev väldigt trevligt och vackert. Vi finns nu representerade i såväl Norge som Danmark, och har även hållit kurser där.Tidens Kvinder

2013
SvT Debatt 2013December 2013 – SvT Opinion
En debattartikel om sextrafficking till SvT Opinion. Baserat på tillgänglig statistik kan man dra slutsatsen att det är extremt överdrivna siffror som sprids, och att denna falska uppskattning inte på något sätt hjälper de få som faktiskt drabbas av sexuellt tvångsarbete på riktigt. De som tjänar på dessa siffror är de organisationer som arbetar med opinionsarbete – den s.k. ”hjälparindustrin”.

Tyvärr fick SVT inte ihop debattörer till en debatt i TV; annars hade jag fått åka till Göteborg denna gång också. Men en artikel blev det i alla fall, med efterföljande diskussioner lite här och där.
Det är inte offren som tjänar på överdrivna traffickingsiffror »

linjeDecember 2013 – Radio 1
Jag blev inbjuden av Eva Rusz till Radio 1 för att prata om favoritämnet – sex och kärlek, en fredagkväll mellan 20-22. Trevligt och informationsrikt!

linjeJuli 2013 – P4 Förmiddag Gävleborg
Ett lättsamt radioprogram med namnet radioprogrammet Blommor och Bin, på P4 Gävleborg, i vilket jag blev intervjuad om olika aspekter av BDSM.linjeApril 2013 – SvT Debatt
SvT Debatt nu igen – denna gång om dansk naken-TV!
Jag har blivit stammis på SvT Debatt. Bara det senaste året har jag varit med där tre gånger, och sammanlagt är det väl runt 7-8 gånger jag har varit med i programmet. Det är kul, förstås, eftersom jag gillar att vara med i hetluften och röra om i grytan – och det är förstås en intressant och utmanande arena för att debattera aktuella ämnen på ett tänkvärt sätt. Och många tittar på programmet, så man kan nå en bred publik.
SVT Debatt 2013
Denna gång handlade debatten om ett danskt TV-program, där programledaren och en inbjuden gäst betraktar och diskuterar en naken kvinna. Kontroversiellt? Ja, jisses – men definitivt mer kontroversiellt här i Sverige än i Danmark.
Läs mer om detta program på TantraBlog! »

2012November 2012 – TV3
Tisdagen den 20 november 2012 var Calle med i åttonde avsnittet av TV-serien ”69 saker du vill veta om sex” på TV3. Calle lär programledaren/huvudpersonen lite olika övningar med andning, kontakt, bäckenbottenrullningar m.m., för att få starkare och bättre orgasmer, mer närvaro och mer njutning. Det var roligt, och det blev ett rätt bra program som helhet, tycker jag!69 saker du vill veta om sexlinjeNovember 2012 – TV3
Måndagen den 19 november dök Calle upp i ett väldigt kort klipp (2,5 minuter, ca 34 min in i programmet) i en i övrigt tyvärr ganska dålig och tendentiös dokumentär om sexmissbruk på TV3.
Calle i dokumentär om sexmissbruk
Calle utgör den enda motpolen mot de tröttsamma charlatanerna bakom Dysberoendekliniken, som får alldeles för mycket plats i det här programmet. Men denna lilla insats blev dock uppskattad av många, har vi förstått.

linjeSeptember 2012 – AmeliaAmelia 2012Än en gång Amelia! I en två sidors artikel tipsar Jennie om hur du kan andas dig till en orgasm, och hur du kan expandera dina sexuella upplevelser med andning. Inte så dumt.
Amelia 2012
linjeAugusti 2012 – DN Söndag
I DN Söndag 120805 kunde man läsa en fem sidor lång artikel i med rubriken ”Lust och längtan – vår nya folkrörelse”. Artikeln cirkulerar framför allt kring oss och våra kurser, samt Olle Waller och hans utbildningsarbete.
DN Söndag 2012
Det blev en mycket fin och djupgående artikel av Ulrika Bye, med tydligt seriös karaktär. Vi får förvisso alltid bra press, men det känns förstås lite extra bra att ”uppgradera”, som en vän till oss beskrev det – från kvällspress till DN.
DN Söndag 2012
linjeAugusti 2012 – Unter fremden Decken
I ett tyskt TV-program om sex fick vi göra en variant av vårt inslag i Fråga Olle-dokumentären från 2011. Produktionsbolaget i Berlin hade sett oss just på det program i Fråga Olle-dokumentären som vi medverkade i för ungefär ett år sedan, och de ville göra något liknande, i tysk version. Programmet visades i september 2012 på rikstäckande tysk TV.
Unter fremden Decken 2012
linjeLustJuni 2012 – Lust
Sexbutiken Martinshop laddar om och ger ut en kombinerad tidning och katalog, med namnet Lust, och Jennie blir både omslagsflicka och rådgivare i tidningen. Många bilder av Jennie, och många frågor och svar, uppblandat med produktinformation om Martinshops sortiment.

Nästa steg var att Martinshop satte ihop en panel med fyra personer som skulle svara på frågor om sex och relationer, i såväl magasinet som på Martinshops hemsida. Tanken var att du skulle kunna skriva till Martinshop, och få svar inom tre dagar. Tyvärr var det inte så väldigt många som skrev, så projektet lades ned efter ett år. Men vi fick bra betalt. 🙂
Lust


Fråga Olle-dokumentärenNovember 2011 – Kanal 5 – Fråga Olle-dokumentären
Torsdagen den 10 november 2011 sändes det sjätte avsnittet i säsongens Fråga Olle-dokumentären, och temat för detta program var kurser för bättre sexliv.

Vi var med, förstås, och det handlade då om våra parkurser, specifikt Gudomlig Njutning. Mycket naket och sexigt var det i programmet. Härligt!
Fråga Olle-dokumentärenlinje
Philofix, SvT 2011November 2011 – Philofix, SvT
I det pyssliga barnprogrammet Philofix tipsas det om allehanda skojigheter man kan göra med papper, plast, saxar, knivar, tejp och lim. Och så brukar de ha en kort, ordlös film där man ser någon under arbete med något kreativt. Och denna gång var det min tur.

Att måla på nakna människokroppar har jag sysslat med sedan början av 1990-talet, och jag tycker att det är en jättebra idé att visa sådant i ett barnprogram, så att barnen förstår att deras kroppar är skojiga, njutbara och härliga lekredskap, snarare än något fult att gömma och skämmas över.Philofix, SvT 2011linjeOktober 2011 – Radio P4 – Karlavagnen
Under en kvart blev jag intervjuad av Stina Wollter om Kärlekens 9 språk, något som uppenbarligen har väckt en del nyfikenhet här och där.
Karlavagnen
linje
Camilla Lindberg & Calle RehbinderJuni 2011 – Radio 1 – Aschberg
Camilla Lindberg, f.d. riksdagsledamot för Fp, fick välja vem hon ville att ta med sig till studion en förmiddag, för att diskutera sexköpslagen – och då ringde hon mig, förstås. Robert Aschberg hade lackat ur totalt, eftersom INGEN ville debattera för sexköpslagen, och därför fick jag komma istället.

Robban gav oss i praktiken två timmar fritt spelrum att totaldissa sexköpslagen, och det var roligt. Det lustiga var att alla som ringde in höll med oss – det blev så att vi faktiskt till och med bad lyssnarna att ringa in och komma med motargument. Men det blev inte mycket av den varan.

linjeAmeliaApril 2011 – Amelia
En journalist på Amelia tog med sig sin man och gick en helgkurs med oss – Gudomlig Njutning. Det resulterade i en väldigt trevlig och positiv artikel i Amelia.

Du kan hitta en liten del av den större artikeln på Amelias hemsida, under rubriken ”Prova en sexkurs hemma!” – på den sidan får du 6 lusthöjande tips från oss.
Läs mer om denna artikel på TantraBlog »
Amelia 2011
linje
NakendiscotMars 2011 – Nakendiscot
Karin Isberg skriver självbiografiskt i sin bok ”Nakendiscot” om sin skilsmässa och personliga resa, i vilken en av våra kurser har haft en viktig roll.

En del i hennes utveckling är genom att gå på kurser – varav vår kurs Kärlek, Liv & Lust på Skeppsuddens Kursgård var en av dem. Karin deltog på vår kurs någon gång sommaren 2010, i samma veva som hon började skriva sin bok. Vi citeras och beskrivs flitigt i boken. Vi har fått andra namn, men det är ganska uppenbart vilka hon skildrar. Även titeln ”Nakendiscot” är för övrigt inspirerad av en av övningarna på våra kurser.

linje
Newsmill – Sexarbetarna 2011Januari 2011 – Newsmill
En debattartikel om sexköpslagen, ur sexsäljarnas perspektiv – Varför bryr sig ingen om sexarbetarna? Varför frågar ingen dem om nya lagar som berör just dem? Varför ignorerar man en yrkesgrupp som alla verkar ha åsikter om?

Tyvärr verkar det som att denna artikel försvann samtidigt som Newsmill försvann. Så kan det gå.

linje
Leva 2011Januari 2011 – Leva
En artikel om sex, kärlek och relation i vilken vi blir intervjuade.

Calle levererade även foton till artikeln.

linje
Newsmill om porr 2011Januari 2011 – Newsmill
En positiv artikel om porr, som en balans mot de allestädes närvarande moralpredikanterna – denna gång pläderande för en bojkott mot TV4, eftersom samma TV-bolag äger en annan kanal som sänder porr mitt i nätterna.

Jag tyckte förstås att detta var patetiskt och löjligt, och postade en svarsartikel som fick heta ”Porr är befriande och nyttigt!” – en lätt reviderad bloggpost från 2008, då med namnet ”Porr är gott och nyttigt”.

Newsmill finns inte längre, men artikeln finns att läsa i sitt ursprungliga skick, som den bloggpost jag skrev 2008, här på Cirkus Eros:
Porr är gott och nyttigt! »

SvD Opinon 2010December 2010 – SvD
Vi har också ett starkt sexualpolitiskt engagemang, vilket ibland resulterar i debattartiklar, som denna i SvD Brännpunkt, med kritik mot sexköpslagen. Medförfattare och undertecknare till denna svarsartikel var Camilla Lindberg, Alexander Bard, Helena von Schantz och Malin Westberg.

Vår text var en replik på en artikel av Margareta Winberg och Anna Hedh, som hyllade den svenska sexköpslagen, med en ambition att sprida den över hela EU, gärna hela världen. Sverige är ju alltid ett moraliskt föredöme för alla andra, det vet vi.
Läs vår artikel här:
EU säger nej tack till svensk morallag »
Läs mer om detta på TantraBlog:
Ännu en bredsida mot sexmoralismen »

linjeNovember 2010 – Trekant, NRK
NRK är Norges motsvarighet till SvT, och under hösten 2010 producerades programserien Trekant, en dokusåpa för ungdomar om sex, som blev 2010 års största snackis i norsk TV – och vi var med som en stor del av det första programmet.Trekant, NRK 2010Vi höll en minikurs i tantrisk andningsorgasm för en ung tjej som var en av tre huvudpersoner i en norsk dokusåpa om sex. En kul twist på programformatet var att alla tre deltagarna också skulle lära ut något till sina kompisar – den tjejen vi lärde ut energiorgasmen till förmedlade den informationen vidare till killen i trion – och det funkade fantastiskt bra!
Vår medverkan i detta norska TV-program gjorde så stora vågor att vi blev omskrivna i Aftonbladet också, vilket förstås bara är ännu mer gratisreklam.Om Trekant i Aftonbladet 2010Läs mer om detta på TantraBlog:
Trekant – sex i norsk TV – och vi är med, förstås! »

linje
P4 VästmanlandOktober 2010 – P4 Västmanland
Calle blev intervjuad i radio om porrsurfande på jobbet, och ställde knepiga frågor i Morgonen.

Det diskuterades bland annat om arbetsplatser så självklart blir bättre av att man inte porrsurfar där, om moralen hos den som njuter av porr – och om porrskådisarna verkligen är så trasiga som man inbillar sig…?

Lyssna på radioprogrammet på P4 Västmanland!
Porrsurfing på jobbet »linjeJuni 2010 – P3 Nyheter
Calle blev intervjuad av Evelina Attervall på P3 Nyheter, om kärlek, sex och relationer. Grundfrågan var gällande RFSU:s årliga undersökning Kådiskollen – om folks syn på sexualitet i de nordiska länderna.
Då fick Calle förstås tillfälle att dela med sig av några av sina favorittips för ett bättre kärleksliv.

Läs mer om detta på TantraBlog!
Mer kärlekstips från sexpedagogen… »linjeVårt KungsholmenMaj 2010 – Vårt Kungsholmen
Calle och Jennie blev intervjuade av en reporter på Vårt Kungsholmen, utifrån det faktum att vi håller merdelen av våra kurser i en lokal på Kungsholmen (något som reportern uppenbarligen tagit reda på).

För att vara en så pass liten notis var den väldigt trevlig och välskriven.

Och – det är ju alltid trevligt att emellanåt få figurera i lokalpress också.
linjeFebruari 2010 – TV8
Medverkan i TV-programmet Aschberg, ivrigt debatterande om RFSU och sexualupplysning, med Ebba Busch (KD) och en tokig kristen tant å ena sidan, Hanna Fridén och jag på den andra.
Aschberg, TV 8
Läs mer om detta på TantraBlog!
Sex, porr och naket, med Calle i radio och TV! »
linjeFebruari 2010 – Sveriges Radio P1
Medverkan i debattprogrammet ”På nätet” om amatörporr på nätet. I studion fanns programledaren Johan Thorstenson, psykologen Madeleine Gauffin och jag – och på länk från Göteborg även sexbloggaren Hanna Jörgensen.
Sveriges Radio P1 2010
Läs mer om detta på TantraBlog!
Sex, porr och naket, med Calle i radio och TV! »

linjeFebruari 2010 – TV4
Medverkan i TV-programmet Förkväll, som kroppsmålande konstnär. Carolina Gynning fick också prova att måla lite.
Förkväll, TV4 2010
Läs mer om detta på TantraBlog!
Kroppsmålning i TV4 »

2009
Juli 2009 – Aftonbladet

Med anledning av Sexsibilityfestivalen fick jag också skriva fem korta kärlekstips till Aftonbladet. Exakt vad minns jag inte.  🙂linjeJuli 2009 – Expressen TV
Medverkan i Expressen TV – som vanligt var vi mycket aktiva på Sveriges största sexfestival – Sexsibilityfestivalen. Expressen var där och filmade, bl.a. lite på min  kroppsmålningsworkshop.Sexsibilityfestivalen 2009, Expressen TVDu kan läsa mer om Sexsibilityfestivalen 2009 på TantraBlog! »linjeJuli 2009 – Expressen
En artikel om våra kurser på Skeppsuddens kursgård, just då var det vår lekfulla kurs för både singlar och par – Kärlek, Liv & Lust. Huvudpersoner i artikeln var det lesbiska paret Emilia och Carolin.
Läs artikeln i Expressen:
Emilia och Carolin testade nakendans »
Läs mer om artikeln på TantraBlog! »Expressen 2009linje
Vecko-Revyn 2009Mars 2009 – Vecko-Revyn
Jag fick ett kul fotouppdrag av Vecko-Revyn. Temat var att avdramatisera kvinnors kön, genom att publicera en inlaga, en ”fittbilaga”, till vilken jag fotograferade ca 20 kvinnors kön. Jag har världens bästa jobb.
Du kan läsa mer om detta på TantraBlog! »
Se bilderna i galleriet ”Fittor i Vecko-Revyn” »

Vecko-Revyn 2009linje
Aftonbladet 2009Mars 2009 – Aftonbladet
Aftonbladet köpte bilder av mig till uppslag och löp, för en artikel om amatörporr på nätet – om människor som lägger ut bilder av sig själva på nätet, nakna och i erotiska situationer.

Tidningen intervjuade ett par som jag hade fotograferat en gång för länge sedan, och som också finns med på Cirkus Eros, i galleriet.

Läs artikeln på Aftonbladets hemsida:
Vi visar vår sexliv på nätet »
Du kan också läsa mer om detta på TantraBlog! »

Aftonbladet 2009linjeMars 2009 – NewsmillNewsmill mars 2009
Debattartikel om hemma-porren, till Newsmill, som en replik på artiklar av filmaren Alexa Wolf samt straffrättsprofessorn Madeleine Leijonhufvud. Jag tycker naturligtvis att de båda är ute och cyklar rejält, men det kan du själv se om du läser artikeln!

Newsmill finns inte längre, men du kan läsa artikeln här på Cirkus Eros:
Hemma-porren är den nya sexuella revolutionen »

2008December 2008 – SvT
Medverkan i Halal-TV, intervju om sexualmoral. Programmet byggde på att tre unga muslimska tjejer intervjuade människor i olika sammanhang. I programmet, som handlade om islam och sexualitet, blev bland andra jag och en kvinna från RFSU intervjuade.
Hahal-TV, SvT 2008Du kan läsa mer om detta på TantraBlog! »linjeBody Art i ExpressenOktober 2008 – Expressen
Från Expressen fick jag i uppdrag att till en artikel om bröstcancer måla en kostym på en naken kvinna, så att det skulle se ut som att hon var påklädd. Långsökt? Säkert. Men en fin målning blev det, på en helsida, och mycket uppskattning fick bilden.

Att måla på nakna människokroppar har jag sysslat med professionellt sedan början av 1990-talet, och det har blivit en hel del målningar genom åren. Det har blivit allt från abstrakta mönster, logotyper och reklamprojekt till nakna servitriser med påmålade kläder. Roligt nästan jämt.

”It’s a dirty work, but someone has to do it”
Body Art i Expressen 2008

Läs artikeln på Expressens hemsida  »
Läs mer om detta uppdrag på TantraBlog  »
Se kroppsmålningsgalleriet här på Cirkus Eros  »
Se mer av mina kroppsmålningar på min sida BodyArt Stockholm  »

linje
Cirkus Eros och andra erotiska berättelserAugusti 2008 – min bok utgiven
Cirkus Eros och andra erotiska berättelser – så fick den heta, min samling erotiska noveller som äntligen blivit en bok.

Denna vackra lilla bok med 18 noveller, de flesta tidigare publicerade i tidskriften Cupido, blev 2008 utgiven på Lind & Co, på deras erotiska label XStory. På samma förlag som Birgitta Stenberg och Ylva Franzén, med andra ord, och det känns förstås mycket bra.

Läs mer på sidan om min bok! »linje
CUPIDO 2008Augusti 2008 – CUPIDO
Så var det dags igen för medverkan i den norska erotiska tidskriften Cupido. Även denna gång har jag med några bilder i tidningen, men det är inte huvudsaken, även om detta nummer av Cupido i också publiceras i Danmark (varannat nummer av norska Cupido översättes till danska och distribueras i det sydliga grannlandet).

Det verkligt fina med detta nummer av Cupido är att det finns med en 8-sidors artikel om oss och våra kurser. Hanne Grasmo, en av Cupidos reportrar, var i under våren 2008 med på en av våra kurser, och detta resulterade i en mycket omfångsrik artikel om kursen, och den inverkan kursen hade på reportern och hennes man.

Du kan läsa Hannes artikel här på Cirkus Eros! »
CUPIDO 2008

linje
Expressen 2008Augusti 2008 – Expressen
I Expressen fick vi ett helt mittuppslag om vår grundkurs i kärlek, sex och relation för par – Gudomlig Njutning – i början av augusti, och det tycker vi förstås är oerhört roligt och trevligt. Som det inte var nog med det, så hamnade vi på löpsedlarna överallt också, samt en del av förstasidan, vilket i marknadsföringskretsar brukar beskrivas som en ”trippel”. Detta får nog sägas vara rekord i mediauppståndelse för vår del, även om vi har fått rätt mycket av den varan genom åren – i TV, tidningar och andra media.

Expressenartikeln har helt klart haft effekt – mängden kursanmälningar har helt klart ökat. Nu gäller det bara att se till att intresset hålles vid liv framöver.
Läs artikeln på Expressens hemsida »Expressen 2008linjeJuli 2008 – Expressen
När det behövs sex och naket i media kan man alltid lita på Calle, verkar somliga tycka. När det skulle fotograferas ett älskande par på Kärsön, för att illustrera en artikel i en sommarserie om sex – ”Här har svenskar sex på stranden” – så var det mig de ringde upp, förstås.
Det ska nämnas att även modellerna till de härliga kärleksbilderna förmedlades av mig.
Läs artikeln på Expressens hemsida »Expressen 2008linje
Cupido 5/2008Maj 2008 – CUPIDO
Den norska erotiska tidskriften Cupido köpte till majnumret 2008 hela sju bilder av mig, varav en faktiskt fick pryda omslaget, något som känns väldigt bra. Bilderna kommer ur två kollektioner som även går att hitta här på Cirkus Eros – Naturälskare och Gosigt kärlekspar. Något som känns särskilt bra med att få bilder publicerade i Cupido, är att det var Cupido som fick mig att på allvar börja skriva erotiska noveller, särskilt då under den tid Cupido fanns i Sverige, i början av 1990-talet.

Även denna hemsida, Cirkus Eros, är ett resultat av mitt samarbete med Cupido, liksom min bok ”Cirkus Eros och andra erotiska berättelser” – så nu blir cirkeln sluten.

linjeApril 2008 – SvT Opinion, SvT Debatt
Med anledning av en sexualfientlig debattartikel i Expressen – ”Vi har reducerats till utbytbara sexleksaker” – av kristdemokraten Charlotta Levay, fick jag i uppdrag att skriva en svarsartikel till SvT Opinion, vilket också ledde till att jag samma dag som min svarsartikel publicerades även blev inbjuden till panelen i SvT Debatt.
SvT Debatt, 2008Där var holmgången regel, och vågorna gick höga, eftersom dynggrepssluggern Janne Josefsson nu inte är de fina nyansernas man. Man skulle utan att överdriva kunna påstå att han har nått sin inkompetensnivå. Så fort debattörerna fick upp diskussionen på en vettig nivå, drog Janne Josefsson ner den till kloaknivå. Han vara oförskämd och plump, och skulle prompt trycka till folk med grova antydningar och trams.

Men slutresultatet får ändå sägas vara efter omständigheterna gott, och jag fick många positiva kommentarer efteråt. Direktsänd debatt i TV är alltid nån slags gladiatorspel, och det måste man vara beredd på.
Du kan läsa mer om detta på TantraBlog »

linjeApril 2008 – Sexuellt, ZTV
I första avsnittet av ZTV:s serie Sexuellt, med underrubriken ”Jakten på det perfekta ligget”, fick vi besök av reportern Nisse Edwall, och blev intervjuade. Jennie gav coaching och tips, och det dansades till djembetrumma.
Inte så djupgående, men det kan man förstås inte vänta sig av ZTV. Kul ändå.
Sexuellt 2008linjeMars 2008 – Insider, TV3
Insider, TV3, 2008Med anledning av den s.k. ”Bara Bröst-debatten, blev Calle inbjuden till Robert Aschbergs program Insider (p.g.a. en bloggartikel jag skrivit i ämnet) tillsammans med tre politiker (Maria Ferm, språkrör för Grön Ungdom, Magnus Andersson, Förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund, samt Désirée Pethrus Engström, ordförande i Kristdemokratiska Kvinnoförbundet), för att under korta fem minuter debattera huruvida kvinnor ska få vara barbröstade på kommunala badhus.
Läs mer om detta TV-inslag på min blogg! »Insider, TV3, 2008

2007
GirlsCorner 2007Juli 2007 – GirlsCorner.nu
Ylva-Maria Thompson intervjuade Calle och Jennie inför deras första parkurs sommaren 2004, och 2005 även ett par som gått parkursen.
Nu blev det en tredje intervju, denna gång med enbart Jennie, inför starten av deras nya kurs för både singlar och par – Kärlek, Liv & Lust.

Läs artikeln här på Cirkus Eros!
Jennie Rehbinder – Erotikpedagog och fotograf »

2006Hösten 2006, samt februari 2007 – Kanal Lokal
Vid tre tillfällen under hösten 2006, samt vid ett tillfälle i februari 2007 deltog Calle i Lokal-TV-kanalen Kanal Lokal i Stockholm, för att prata om sex ur olika synvinklar.
Calle var uppenbarligen populär, som fick komma tillbaka flera gånger…
Kanal Lokal 2006linjeJuli 2006 – TV 24
På grund av Jennies artikel i Expressen, om människor som träffas för att ha sex på badstränder blev Jennie inbjuden till intervju i TV 24 samma dag som artikeln kom ut i Expressen (fredagen den 21 juli).

linje
Expressen 2006Juli 2006 – Expressen
På grund av en sensationsartikel i Expressen, om människor som träffas för att ha sex på badstränder blev Jennie tillfrågad om hon kunde skriva en svarsartikel till dagen efter (fredagen den 21 juli). Det var inte en lätt sak, eftersom vi var på Ängsbackafestivalen, och samma eftermiddag höll vi en workshop med temat Sacred Sex. Men en artikel blev det, trots att det var extremt bråttom och rätt så stressigt.
Läs Jennies artikel i Expressen:
Döda inte glädjen i Mellbystrand »

linjeMaj 2006 – SvT Debatt
Den 23 maj deltog Calle i SvT Debatt för första gången (det har blivit många gånger efter det – i skrivande stund tio gånger…), för att diskutera en utredning som beskriver ungdomars sexualvanor, och naturligtvis var Calle ensam sexliberal i hönsgården. Debatten var het, och vågorna gick emellanåt höga.
SvT DebattlinjeApril 2006 – Big Brother, TV 5
Söndagen den 23 april blev Calle tillsammans med en norsk sexolog inbjuden till Big Brother för att figurera som expert på sex, eller erotikpedagog, eftersom det denna säsong varit mer sex i rutan än någonsin.Big Brother, TV 5, 2006linje
Sex på schemat, TV4 2006Februari 2006 – TV4
Så kom då äntligen det program som spelades in redan i maj 2005, och sedan fått vänta länge och väl på det rätta tillfället – Sex på schemat. Programmet handlade om att lära sig om sex, och medverkande var vi, samt kursledarna för en tantrakurs på Hällungen, samt Ylva Franzén, förstås. Det blev enligt vår mening ett himla bra program som vi kan känna oss stolta över att ha medverkat i.
Det kom även en repris på TV 4+ senare under våren (och det har gått i repris flera gånger sen, har vi förstått). Sex på schemat, TV4 2006

2005
IVAN 2005December 2005 – IVAN
Till en helt ny tidskrift med namnet IVAN fick vi två uppdrag:
Å ena sidan skulle vi båda skriva texter till en sida med tips om kärlek, sex och relationer – ”FRÅGA CALLE & JENNIE”.

Dessutom fick Jennie fotouppdrag av tidningen – att göra några uppslag med en snygg dansös. Och så blev det. Tyvärr blev just denna tidning inte särskilt långlivad. Två nummer, sedan lades den ned. IVAN 2005IVAN 2005linje
Amelia 2005November 2005 – Amelia
I novembernumret av Amelia 2005 fick Jennie i uppdrag att ge goda råd till en artikel som handlade om hur man kan leka fram lusten i en relation. Hella Mörner skrev artikeln, och var stylist för fotograferingen – och Jennie var dessutom med som instruktör vid samma fotosession. Walter Hirsch fotograferade.Amelia 2005linje
Tara 2005Oktober 2005 – Tara
Tidskriften Tara fyllde fem år, och hade temat ”Alla goda ting är… 5”. På dessa sidor kunde man läsa en mängd olika personers 5 förslag, om allt från böcker man måste läsa, sätt att vänja sig vid stringtrosor, platser att se innan man dör, etc.

Vi fick förstås skriva ”Fem bra förförelseknep när du vill ha sex”, samt ”Fem bortförklaringar när du inte vill ha sex”. Rätt oseriöst egentligen, men lite kul.Tara 2005linjeSeptember-oktober 2005 – Expressen
Expressen Hallå! 2005Journalisten Annika Sundbaum-Melin och hennes likaledes skrivande, dåvarande man Henrik Kolbjér gick vår kärlekskurs för par; ”Gudomlig Njutning – Hängivenhetens Konst”.

Detta resulterade i något så fantastiskt som en hel artikelserie i tre delar, som publicerades tre söndagar i rad, i Expressens söndagsbilaga Hallå!, under september och oktober månad. Bättre gratisreklam kan man svårligen få. Trevliga artiklar blev det också. Till ett av numren köpte Expressen också en bild tagen av mig.

Rubrikerna för artiklarna löd som följer:
Del 1: ”Om ni inte blir kåta har vi misslyckats…”
Del 2: ”Dags för orgasm inför andra par…”
Del 3: Examen i sexskolan: ”Vi har blivit kåtare och snällare”Expressen Hallå! 2005linje
Aftonbladet 2005September 2005 – Aftonbladet
I Aftonbladet publicerades i september en lagom spekulativ artikel om att TV4 ska satsa på program om sex – det säljer ju alltid ett och annat lösnummer.
I artikeln omskrevs då förstås även den dokumentären som vi är med i, om sexkurser.

linje
Expressen Hallå! 2005 - om Kama SutraAugusti 2005 – Expressen Hallå!
Calle och Jennie blir intervjuade om Kama Sutra i Expressens helgbilaga Hallå!
I denna artikel ger Calle och Jennie ett antal fina kärlekstips, och betygsätter även ett antal samlagsställningar ur en ny bok i ämnet.
Calle & Jennie i Expressen 2005Läs artikeln i Expressen – Så har du sex i flera timmar! »linjeApril och juni 2005 – GirlsCorner & Spray Erotik – igen!
GirlsCorner & Spray Erotik 2005Åter igen är det Ylva Maria Thompson som intervjuar, fast denna gång ett par som gått Calles & Jennies parkurs Gudomlig Njutning.

Detta resulterade i en lång och rolig intervju med Annika och Knutte, som har gått på sexkurs med Calle & Jennie, och som för en gångs skull fick Ylva Maria helt tyst – hon fick inte en syl i vädret! Annika och Knutte var så exalterade att de pratade i mun på varandra oupphörligen, och gav inget utrymme alls för Ylva Maria att ställa frågor. Så kan det gå.

Intervjun publicerades även denna gång på två hemsidor:
SpraySex och GirlsCorner.nu
Läs hela intervjun här på Cirkus Eros!  »
linjeJuni 2005 – Restauratören
Restauratören 2005I en diskussion om porrfria hotell blev Calle intervjuad av en reporter från tidskriften Restauratören.
Framför allt avhandlades dubbelmoralen och okunskapen kring porren.
linje
Expressen Magasinet 2005Maj 2005 – Expressen Magasinet
Till en artikel om par som videofilmar sig själva och varandra när de har sex, blev Calle rådfrågad om tips till de som vill filma.
Läs artikeln i Expressen! »

Så gör ni er egen video – tre tips:
Det kliar i avtryckarfingret och ni vill göra er egen privata sexvideo. Här ger konstnären och den erotiska pedagogen Calle Rehbinder sina 3 bästa råd.
• Be en kompis hålla i kameran. Allra helst någon som kan sin sak. Då behöver ni inte bry er om tekniken. För många kan det också vara en exhibitionistisk kick att ha publik.
• Lär er kameran. Ju mer ni kan om hur kameran fungerar, desto bättre blir filmerna.
• Lek med kameran. Växla mellan att låta kameran hänga med i det ni gör och stå på ett stativ.

linjeApril 2005 – Aftonbladet söndag
Calle blir intervjuad och skriver om polyamori i Aftonbladet.April 2005 - Aftonbladet söndaglinjeMars 2005 – Radio Stella
Radio StellaI programmet ”Äntligen morgon”, på Radio Stella i Helsingborg, blev Calle intervjuad om sin medverkan på Erotikmässan i Munka-Ljungby kommande helg.

2004
Amelia 2004Oktober 2004 – Amelia
I oktobernumret av Amelia var temat naket. I temat ingick ett antal artiklar om olika personer som hanterar fysisk nakenhet i arbetet – en massör, en som jobbar på nudistläger, en som ger behandlingar med s.k. brasiliansk vaxning – och så Jennie, i egenskap av sexpedagog.

linje
Expressen Magasinet 2004Juli 2004 – Expressen Magasinet
Katerina Janouch, som skriver sexspalter i Expressen, gjorde ett undantag från regeln att inte länka till andra sidor, när hon rekommenderade läsarna att besöka Cirkus Eros – både i den tryckta upplagan av Expressen Magasinet såväl som på nätet.
Det gjorde förstås susen för besöksstatistiken (7.000 besökare samma dag som recensionen kom in), och det tackade jag för!
Expressen Magasinet 2004linjeJuli 2004 – GirlsCorner & SpraySex
GirlsCorner & SpraySexYlva-Maria Thompson intervjuade Calle och Jennie inför deras första parkurs sommaren 2004 – allra första gången för kursen Gudomlig Njutning.

Detta resulterade i en lång och rolig intervju som publicerades på två hemsidor: SpraySex och GirlsCorner.nu – med titeln ”Calle och Jennie – Gudomliga Njutare!”
Läs hela intervjun på Cirkus Eros! »

2003
December 2003 – SvT

Jennie SVT 2003I Paradis, en programserie producerad av SvT, skildrades i vart och ett av tolv avsnitt två personer, och varje program hade ett tema, av typen arbete, hälsa, trygghet, drömmar, frihet m.m. I programmet med temat LUST porträtterades två personer – en engelsk dansös och så Jennie, i egenskap av fotograf – med nakna män som motiv.
Ur programmet:

”Jag vill vara en naken människa, både fysiskt och mentalt. Jag tror vi möter andra människor mer jämlikt om vi alla vågade vara nakna.”

Ur programbeskrivningen:
Jennie skapar konst med blottade kön. Hon är en kreativ och skapande människa. Lusten till fotografin har alltid funnits där, men de senaste åren har hon vågat mycket mer. Idag tar hon bilder på nakna människor. Erotiska bilder som hon hoppas skall väcka lust utan att vara för exploaterande. Jennie vill gärna att hennes bilder skall ses som en breddning av de ideal vi matas med i media. Sex är inte bara njutning för stunden för henne, utan även en kreativ process där hon vågar vara äventyrlig.”

”Sex ska aldrig kännas kravfyllt, det ska alltid kännas skönt. När jag är stressad känner jag mindre lust för sex, fastän det är precis vad min kropp skulle behöva då.”

Jennie SVT 2003linje
Veckans NU! 2003December 2003 – Veckans Nu! och Aftonbladet
I slutet av sommaren 2003 kontaktades jag av fotografen Patrik Österberg, för ett projekt som skulle innehålla kroppsmålningar av diverse metakändisar som t.ex. Big Brother-Linda, Robinson-Emma m.fl. Det blev mer strul än man kunde ana, men till slut blev en idé förverkligad, och det vara att göra om Linda Rosing till en tomte – lagom till jul.

Vi träffades allihop i en fotoatelje i Djursholm, och där höll jag först på och målade i ett par timmar, medan Linda pratade i mobiltelefon i stort sett hela tiden. Allt för den goda koncentrationens skull. Efter mycket om och men fick vi i alla fall till det såpass att Patrik kunde plåta också, och det blev till slut ett par fina uppslag i tidningen Veckans NU!.
Projektet väckte sådant intresse att några bilder hamnade i Aftonbladet innan tidningen Veckans NU! hann komma ut…

Veckans NU! 2003linje
Oktober 2003 - Expressen MagasinetOktober 2003 – Expressen Magasinet
I en artikel om kvinnors orgasmer i Expressens helgbilaga Magasinet blev Jennie, som en av fyra kvinnor, intervjuad – och fick berätta om hur hennes orgasmer känns och fungerar.

linjeVåren 2003 – 6 – en tidning om sex
Våren 2003 - 6 - en tidning om sexEleverna på journalistlinjen på Skurups Folkhögskola gjorde en tidning om sex som grupparbete, och använde en av mina bilder för att illustrera artikeln ”Fler snabbisar ökar lusten”.

linje
HannahMars 2003 – TV3
Calle & Jennie blev i mars 2003 inbjudna att deltaga i pratshowprogrammet Hannah på TV 3 – både i intervjusoffan, samt som huvudpersoner i ett reportage om tantra. Temat för programmet var nämligen sexkurser, och reportaget handlade om ett besök hos pedagogen Johan Ekenberg, där C & J fick en privat ”minikurs” i tantra och lekfullhet i sexlivet.

Hannahlinje
DISKUTABELT 2003Januari 2003 – TV3
I ett extrainsatt DISKUTABELT, med Robert Aschberg som odiskutabel programledare, med temat porr och erotik, var Calle med som erotikförespråkare i panelen.

Det gavs tillfälle att munhuggas med såväl proffsopportunisten Inger Segelström som inskränkta ungkommunister. Kul!

2002Februari 2002 – InternetWorld
InternetWorld I februarinumret av InternetWorld 2002 blev Cirkus Eros recenserad, och fick mycket höga poäng.

Detta ledde förstås till ett starkt uppsving i Cirkus Eros besöksstatistik.

2000
Oktober 2000 - Rogalands AvisOktober 2000 – Rogalands Avis
I oktober 2000 var Calle på en miniturné i Norge, för att med kroppsmålning på nakna modeller göra reklam för Rosenthals Versace-porslin.
Detta gav förstås mycket uppmärksamhet i lokala media, och Calle och hans modeller hamnade i såväl tidningar som radio och TV.

Se mer av Calles kroppsmålande på hemsidan BodyArt Stockholm! »
Eller i galleriet BodyArt här på Cirkus Eros »

1999 och äldre
1999

Jag skapar denna hemsida Cirkus Eros, eller snarare en prototyp, som med tiden växer till sig och blir den stora och innehållsrika hemsida den är idag. Syftet var att skapa en plats på nätet där jag kan visa mina foton, illustrationer och målningar, samt även mina noveller och andra texter som rör ämnen som sex, kärlek och relationer.

linje1998 – norska tidskriften Lek
Samma artikel som publicerades i Kvinnors Affärer 1997, om att älska fler än en, och gifta sig med allihop, översattes även till norska, och publicerades i den erotiska tidskriften Lek.

linje1997 – Kvinnors Affärer
Kvinnors Affärer 1993En artikel som problematiserar mononormen, och ifrågasätter varför det är förbjudet enligt lag för fler personer än två att gifta sig med varandra. Detta var i en tid då begreppet ”polyamori” var helt okänt för de allra flesta svenskar. Men artikeln väckte mycket diskussion.

Många blev väldigt arga (amygdalareaktion), men jag fick också många positiva reaktioner, och en folkpartistisk politiker gick strax därefter ut och propagerade för att ändra lagen på just denna punkt. Jag vet förstås inte om min artikel hade med saken att göra, eller om det bara var ett sammanträffande, men det är kul att vara i spetsen för en utveckling.

Du kan läsa artikeln här:
Att älska fler än en – och leva med allihop! »

linje1993 – Radio P3
I radioprogrammet ”Erotika” i P3 fick jag läsa in en av mina noveller – Photo Session. Finns att läsa här på Cirkus Eros.

linje1991 och framåt – Cupido
Sedan den norska erotiska tidskriften Cupido etablerade sig i Sverige i slutet av 1990, så blev Calle publicerad många gånger, framför allt med noveller (ibland översatta till danska och norska), samt även en del bilder. Vi blev många år senare också omskrivna i en artikel om våra kurser, och vi blev inbjudna till Oslo för att hålla en kurs till Cupidos 25-årsjubileum – så vi har en lång och varm relation till tidskriften Cupido. Denna relation blev startskottet för allt deltagande i media, som på ett eller annat sätt handlar om sex.

Cupido

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare