Sex gör dig frisk, vacker & lycklig!

jennie_calle_evae_1

Sex gör dig vacker.

Vetenskapliga rön påvisar att sex är kanske den bästa hälsokuren och det bästa skönhetsmedlet som finns.

Läs bara:

1. Vetenskapliga tester visar att sexuellt aktiva kvinnor producerar dubbelt så mycket östrogen, vilket gör att håret blir glansigt, och huden blir mjuk och len.

2. Om du älskar lugnt och avslappnat löper du mindre risk för hudsjukdomar, klåda och blemmor – att svettas av sex renar porerna och gör att du får en fin hy.

3. Het älskog gör att du gör dig av med alla de kalorier du fick i dig vid den romantiska middagen lite tidigare på kvällen…

4. Sex är en av de säkraste idrotter du kan ägna dig åt. Du tränar och stretchar i stort sett varenda muskel i hela kroppen. Det är betydligt roligare än att simma, och du behöver inga specialskor eller annan dyr utrustning!

5. Sex är ett effektivt botemedel mot lätta depressioner. Det lösgör endorfiner i blodet, skapar en euforisk upplevelse, och ger dig en känsla av välmående.

6. Ju mer älskog du har, desto mer kan du få. En sexuellt aktiv kropp utsöndrar större mängder feromoner, en slags kemikalier som fungerar som en ”sexparfym”, och som effektivt drar till sig personer av det motsatta könet!

7. Sex är världens säkraste lugnande medel. Det är 10 gånger mer effektivt än Valium.

8. Att kyssas mycket och ofta är bra för tänderna. Kyssar stimulerar salivproduktionen, som i sin tur är mycket viktig för balansen av syror och andra vätskor i munnen, och dessutom håller saliven rent genom att skölja bort matrester ur tänderna.

9. Sex är ett bra botemedel mot huvudvärk (så nu kan du inte skylla på den…).
En kärleksstund kan lösa upp de spänningar som blockerar blodkärl i huvudet.

10. Sex kan hjälpa mot täppta näsor. Sex är ett naturligt antihistamin, som motverkar såväl allergier och hösnuva som astma.

11. Sex gör att du sover bättre – sömn är oerhört viktigt för hälsan.

12. Sex är roligt. Ju mer du skrattar, desto längre och hälsosammare lever du.

13. Sex gör att du känner dig vackrare – och känner du dig vackrare så blir du det.

14. Sex är skönt. Sex är helt enkelt bäst! Sex gör dig lycklig och välmående!

15. Sex innebär intensiv fysisk beröring. Beröring är ett sätt att komma människor inpå livet – vi är mindre benägna att slåss med människor vi har haft fysisk kontakt med.
Dessutom – om vi älskar ofta har vi inte tid med konflikter och gräl.

Alltså – älska mer, kriga mindre!

Text: Carl Johan Rehbinder 2001
Foto: Eva Elings 2011

jennie_calle_evae_2

Tillbaka till Artiklar • Erotik & inspiration »

Heartline