Galleri • Body Painting Workshops

Teatersmink

Jag har målat på folk sedan tidigt 1990-tal. Men för drygt 10 år sedan gjorde jag något nytt och radikalt med mitt måleri. Jag började leda andra in i att måla på varandra, snarare än att bara vara mina målardukar.

Det inleddes med att jag och min hustru Jennie började hålla kärlekskurser för par 2004, och tre år senare, sommaren 2007, höll vi vår första stora kurs för både enskilda och par, på Skeppsuddens kursgård, Vikbolandet, vid Bråviken. Jag vet inte säkert om det var på första kursen 2007, eller möjligen 2008, men något av dessa år introducerade jag ett kurspass som gick ut på att deltagarna skulle måla på varandra. Jag lämnade alltså över målandet till kursdeltagarna.

Kroppsmålning

Jag visade först lite på någon som ville vara demonstrationsmodell, hur man använder färgerna och penslarna rent tekniskt, och hur lätt det kan vara att göra något kul och vackert – och sen fick folk måla på. Jag lekte även discjockey och höll igång alla med skön och dansant musik, målade kanske lite här eller där, uppmuntrade deltagarna med glada tillrop, och såg hela tiden till att det fanns rent vatten, penslar och färg tillgängligt.

Kroppsmålningsworkshop

Grundkonceptet funkar. If it ain’t broken, don’t fix it. Så ser dessa workshops fortfarande ut, mer än tio år senare. De har bara blivit allt större, och mer välorganiserade. Jag har haft kroppsmålning som kurspass på flera av våra egna kurser, som t.ex. Kärlek, Liv & Lust, Gudar & Djur, Kärleksretreat, på Sexsibilitycoachutbildningen, samt på Sexsibilityfestivalen (där just det kurspasset har blivit helt vansinnigt stort, och samlade på festivalen 2019 runt 100 pers). Alltid lika populärt. Ibland mer.

Kroppsmålningsworkshop

En viktig anledning till att denna workshop är så uppskattad (kanske den allra viktigaste anledningen), är att man som deltagare tillåts att vara naken, sensuell, njutande, men också lekfull med sin kropp – utan att det behöver vara sexuellt. Det kan vara bara barnslig lek – och det kan bli sexigt om man så känner för det, men det är absolut inte nödvändigt. Och så blir ju alla så fina och vackra att titta på. Det är också roligt att efter workshopen gå runt på festivalområdet, målad och helt annorlunda. Man känner sig naken fysiskt, men inte mentalt. Underbar känsla.

Så – här följer fyra samlingar bilder från Sexsibilityfestivalerna 2017, 2018 och 2019, samt Sexsibility Brazil 2023. På festivalen 2017 och 2018 hade jag ganska dåligt ljus, och det blev svårt att ta riktigt bra bilder. Men 2019 tog jag med mig full studioutrustning, med fond, studioblixtar och bra kamera, och det syns på bilderna. 2023 tog vi bilder utomhus, och det blev också mycket bra.

Många ville bli avbildade, och jag plåtade på – mot överenskommelsen att om jag får använda bilderna för eget bruk, så får de bilder. Bra deal. Här är det alltså återigen inte jag som har målat. Det är deltagarna som har varit kreativa och lekfulla.
Foto: Carl Johan Rehbinder

Besök gärna Calles hemsida om kroppsmålning – BodyArt Stockholm! »

Tillbaka till Mina bilder »
linje
Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.

Sexsibilityfestivalen 2017:

linje

Sexsibilityfestivalen 2018:

linje

Sexsibilityfestivalen 2019:

linje

Sexsibility Brazil 2023:

linje
Tillbaka till Mina bilder »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare