Festivalworkshops

KurserKortkurser – till festivaler och andra evenemang

Vi har medverkat på många festivaler genom åren, med workshops och föredrag, som på Sexsibilityfestivalen (Skeppsudden, Norrköping, Öland, samt Ängsbacka, Molkom, varje år från 2009, pågår fortfarande), No Mind Festival (Ängsbacka, Molkom, 2006 & 2012), Midsommarfestival (Skeppsudden, 2008, 2009), Stockholm Pride (2009, 2012, 2017, 2022), Touch & Play (Berlin 2010), Livslust Festival (Stockholm 2012), Uppsala Sexdagar (2013, 2014), JoyRide Festival (Malmö 2014), AGALAUS (Voss, Norge 2015), ISTA & United Bliss (Berlin 2015), Stockholm Tantra Festival (2019, 2022), Nytfestivalen (Oslo 2021, 2022), Göteborgs Tantrafestival (2022), Oslo Tantra Festival (2022), Sexsibility Brazil (Aldeia, Brasilien 2023), Tantrafestival Nytorp (Skåne, 2023) – och mer är på gång.

Festival workshops

Vi har också formgivit enstaka specialarrangemang för enskilda grupper, och för detta syfte erbjuder vi en mängd kortare workshops som kan passa i alla möjliga sammanhang – såväl mer vågade, utlevande, kanske nakna sammanhang, som betydligt mer städade, påklädda och försiktiga evenemang. Vi kan anpassa våra aktiviteter efter målgrupp och sammanhang. Det kan vara möhippor och svensexor, studiegrupper, kompisgäng – vi kan skapa workshops efter era behov.

Flera av de kortkurser vi erbjuder är i praktiken samma som de kvällskurser vi har haft periodvis, de vi kallar Tantrakvällar, alternativt enskilda kurspass på våra längre kurser, men det finns också många workshops som passar särskilt bra på festivaler, samt vissa som passar bättre i andra sammanhang. Det kan vara vår egen ”språkkurs” 10 sätt att älska (föredrag och samtal), eller en beröringsworkshop (med pedagogiska grepp för att förstå begreppet samtycke på djupet), andningsorgasm – men också lite mer avancerade och vilda workshops, som Calles kroppsmålningsworkshop ”Kreativ Explosion”, TANTRALILA, oljeglidningsceremoni, Kundalini Spanking (smisk & smek), Plastic Wrap, och mer därtill!

Poängen med festivaler är ju att kunna välja mellan en mängd olika aktiviteter, med en mängd olika lärare och ledare, vilket kan vara alldeles tillräckligt i sig självt, men det kan också vara ett bra sätt att få ett smakprov för att ta reda på om man vill gå en längre kurs – en aptitretare för kommande utveckling.

Språket på festivaler är ofta engelska, även på festivaler i Sverige, eftersom många workshopledare och deltagare kommer från andra länder. Detta är inget problem för oss – vi talar god engelska och har hållit många workshops och föredrag på engelska utan problem. Därför kan det vara upplysande att även kolla in den engelskspråkiga versionen av denna informationssida – Festival Workshops.

HeartlineNågra exempel på festivalpass:

 • TANTRALILA – Lekfull Tantra
 • Tantrisk oljeglidningsceremoni
 • Kreativ Explosion! Kroppsmålningsextas!
 • Kundalini Spanking
 • Plastic Wrap
 • Tio sätt att älska
 • Sensuell Yoni/Lingam Massage
 • Tantrisk andnings- och energiorgasm
 • Yoni – Sexuell frihet för kvinnor
 • Ugly Fucking Monster Tantra
 • Lingam Puja – Självkärlek för män
 • Innerlig kärlek för älskande
 • Konsten att säga NEJ!
 • Det Magiska Rummet – Att skapa en kärleksritual
 • Fotoateljén
 • Lär dig fotografera naket & erotiskt
 • Shamansk Trumresa

HeartlineTANTRALILA – Lekfull Tantra
Lek – den effektivaste vägen till det djupaste allvaret.Tantralek

Lek är inte motsats till allvar. Vi menar att det är tvärtom. Leken kan vara den effektivaste vägen till det allra djupaste allvaret, de viktigaste delarna av livet. Lek och skratt löser upp känslomässig anspänning, gör att du kan sluta att tävla, sluta vara pretentiös, och öppnar upp dig för mer nyfikenhet, nya insikter, nya intryck. På denna kortkurs får du ett lättsamt och lekfullt, men ändå djupgående och intensivt smakprov på vår version av tantra, för personlig utveckling och växande, på alla nivåer.

Tantra-lila är sanskrit, och betyder ordagrant Lekfull Tantra – ett begrepp vi själva har hittat på för ett antal år sedan (ja, vi har googlat…). Du får pröva ett antal olika övningar och lekar, som alla är bra verktyg för såväl bättre självkännedom som för att kunna uppleva starkare möten med andra. Vi leker med andning, beröring, energiströmmar i kroppen, visualisering, skärpande av dina sinnen, samt medveten närvaro.

Detta är en lekfull och dynamisk introduktion till vår version av tantra – det vi också kallar TantraLila – för såväl enskilda som par. Kanske för dig som är nyfiken på helgkursen TANTRALILA, men som tycker att det verkar lite läskigt att börja med en hel helgkurs direkt.

Alla som har intresse och nyfikenhet på tantra är välkomna – såväl enskilda som par. Eller egentligen, alla som vill ha mer närvaro och intensitet i sina liv. Vi varvar teori med praktik – du får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för djupare självkännedom och innerligare möten. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle Rehbinder

HeartlineTantrisk oljeglidningsceremoni
Att förvandlas till en encellig organism, ett urdjur, som glider runt i varm olja med andra lika primitiva varelser…

Oljeglidning

Ett av de häftigaste festivalevenemangen vi kan erbjuda är vår oljeglidning. Vi introducerade denna upplevelsebaserade workshop i Sverige 2010, efter att ha blivit inspirerade på Touch & Play Festival i Berlin samma år, och utifrån det har vi skapat ett eget koncept som vi har hållit på flera festivaler samt egna kurser. Vi har uppenbarligen inspirerat många, för nu finns det flera andra som håller i olika varianter av oljeglidning, vilket vi förstås tycker är jättekul!

Denna kurs erbjuder total nakenhet – såväl fysiskt som mentalt och känslomässigt – när vi glider runt varandra i den varma oljan. Vi bygger upp en varm, trygg, meditativ stämning, i vilken alla kan känna sig inkluderade och respekterade i sårbarhet och öppenhet. Vi delar upp denna workshop i två delar. Första delen är mycket stilla, ceremoniell, med fokus på innerligt upplevande. Efter att första passet är avslutat samlas vi i en cirkel och delar med oss av våra upplevelser. Efter detta erbjuder vi en stund av ”fri lek” för dem som vill rocka loss lite mer. Det brukar bli väldigt roligt.

Förberedelser inför oljeglidning

Rent logistiskt kräver denna aktivitet att man har minst en och en halv till två timmar på sig att bygga upp arenan för oljeglidningen. Det behövs ett plant golv, och möjlighet att sätta upp en presenning, ungefär som på bilderna. Det krävs också minst en halvtimme, helst en timme, för att städa undan efteråt.

Kursledare: Calle Rehbinder

HeartlineKreativ explosion! Kroppsmålningsextas!
Bli kroppsmålad, och måla på andras kroppar!

Kroppsmålningsworkshop
En enormt rolig och kreativ workshop, mycket populär och uppskattad (många som har varit med om denna workshop kommer tillbaka när tillfället erbjuds, för att uppleva det om och om igen) – en av de återkommande stora favoriterna på Sexsibilityfestivalen sedan flera år tillbaka – kroppsmålning med professionellt teatersmink.

Calle visar och inspirerar till hur att leka med färg på varandras kroppar. En grundtanke är att din kropp inte bara är ett tempel – men också en nöjespark, ett tivoli! Denna workshop levererar massor av SKOJ – och intensivt befriande! På ett opretentiöst och busigt sätt öppnar denna workshop för enorm kreativitet, men också djupa, sinnliga upplevelser. Somliga får t.o.m. starka själsliga upplevelser, i det transtillstånd som kan uppstå.

Kroppsmålningsworkshop

Framför allt introduceras på denna workshop en positiv kroppsattityd – både gentemot dig själv och andra – som brukar resultera i att en stor grupp människor dansar nakna och kroppsmålade till härlig dansmusik. Levande konst i dess renaste form!

Calle är en professionell illlustratör och bildkonstnär, och började med kroppsmålning 1991, något som också har givit en del professionella uppdrag genom åren, till reklam, fotografiska projekt, evenemang, konstutställningar, tävlingar och mer därtill. Calle skapade denna kroppsmålningsworkshop 2007, till helgkursen Kärlek, Liv & Lust, och har varit en stor succé sedan dess. Den kan hållas inomhus eller utomhus (om vädret tillåter), och har hållits på flera kursgårdar, i Sverige, i Frankrike, i Brasilien.

Kursledare: Calle Rehbinder

Se mer bilder från kroppsmålningskurser! »
Se bilder med Calles kroppsmålningar! »
Besök Calles hemsida om kroppsmålning – BodyArt Stockholm! »

Kroppsmålningsworkshop

HeartlineKundalini Spanking
Hur intensiv sinnesstimulans kan ge enorm njutning!

BDSM-vinjett

Alla vet vad det innebär att någonting gör ”skönt-ont”, som när man får en djup massage på ömma punkter. Det kan göra ont, men på rätt sätt – härligt, energigivande och befriande! På samma sätt kan man använda precis lagom mycket kontrollerad smärta för att njuta enormt, som genom att bitas, trycka på ömma punkter, eller ge smisk med handen eller olika föremål. Det handlar om intensiv njutning och väldigt mycket skratt och glädje.

Det finns väldigt mycket fördomar om BDSM. Många tror att det handlar om smärta och lidande, förödmjukelse och elände. Så behöver det absolut inte vara, och är det oerhört sällan. De flesta som praktiserar smisk & smek gör det som en ren njutning, ett sätt att ge och få kärlek. På denna kurs fokuserar vi på ren njutning och glädje. Vi introducerar dig och din vän/partner till hur ni kan ge varandra en djupare form av innerlighet och tillit, och tillfredsställelse på en helt ny nivå.

Kundalini Spanking är ett annat namn för den specifika attityd till smisk som vi praktiserar. Det handlar om att vi kombinerar klassisk BDSM med ett tantriskt förhållningssätt – vi lyfter fram mottagaren, tekniker för att vara mer närvarande i ögonblicket, med rörelse, andning, ljud, energirörelser i kroppen, visualisering m.m. – allt för att förstärka och fördjupa mötet till en extatisk och innerlig upplevelse.

På denna workshop behöver du en partner att leka med. På festivaler händer det att folk parar ihop sig spontant, men det kan vara bra att ha bestämt lite innan, om man inte har en fast partner man vill leka med. Vilken specifik relation eller sexuell preferens ni har spelar absolut ingen roll. Det enda som krävs är att ni kan tänka er att leka lite BDSM-lekar med varandra. Viss fysisk nakenhet rekommenderas för att kunna delta fullt ut på denna kurs.

Respons från en deltagare på min workshop ”Kundalini Spanking” på Sexsibility Brazil i februari 2023:

”Your Kundalini Spanking workshop in Sexsibility Brasil was a life changing experience to me, for many reasons! Thank you Teacher! Hope to see you again in another opportunity!”
 – T.O.

 

Kursledare: Calle Rehbinder

Läs en kul och informativ artikel om BDSM! »

HeartlinePlastic Wrap
Bondage ”light”, en alldeles unik, meditativ upplevelse.

Att turas om att slå in varandra i vanlig plastfolie låter kanske helknäppt – ända till dess att man har prövat. Vi har hållit denna workshop som en del av helgkurser sedan 2009, och har alltså mycket god erfarenhet av hur kursdeltagare brukar reagera på denna praktik – de som har prövat en gång vill som regel mycket gärna uppleva det igen.

I all enkelhet handlar det om att man turas om att slå in varandras kroppar i flera lager av plastfolie. Resultatet blir slående likt en puppa – särskilt känslomässigt – och att det därmed kan kännas som en pånyttfödelse att komma ut ur puppan till slut. Vi har haft flera kursdeltagare som har varit med på samma kurs flera gånger, och just denna workshop brukar vara oerhört populär och uppskattad.

Upplevelserna av denna workshop kan växla väldigt mycket, men vi är vana vid att det ofta blir mycket starka, ofta positiva upplevelser under denna övning. Känslan av att vara som ett lindebarn, eller svävande i ingentinget, eller helt fjättrad – kan paradoxalt nog leda till en enorm frihetskänsla, som att sväva i rymden. Men det måste som sagt upplevas för att det ska gå att förstå.

På denna workshop behöver du en partner att leka med. På festivaler händer det att folk parar ihop sig spontant, men det kan vara bra att ha bestämt lite innan, om man inte har en fast partner man vill leka med. Vilken specifik relation eller sexuell preferens ni har spelar absolut ingen roll. Det enda som krävs är att ni kan tänka er att slå in varandra i plastfolie. Viss fysisk nakenhet (inte nödvändigtvis helnaket) rekommenderas på denna kurs.

Kursledare: Calle Rehbinder

HeartlineTio sätt att älska
Olika sätt att förmedla och ta emot kärlekTio sätt att älska är vår förklaringsmodell för hur vi människor kommunicerar kärlek på olika sätt – alla de olika kärleksspråk som vi människor använder oss av när vi möter dem vi älskar, och de vi vill ska känna sig älskade, respekterade, sedda och uppskattade.

Du får tillgång till kraftfulla verktyg för att bli mycket bättre på att både förstå och kommunicera med din omvärld, bättre på att förmedla positiv bekräftelse, bättre på att få de människor du har i din omgivning att känna sig omtyckta, älskade, sedda och respekterade.

Första halvan av denna workshop ägnas åt en teoretisk förklaring av de tio olika kärleksuttryck vi har hittat, och hur de fungerar, samt samtal i smågrupper om vilka sätt att förmedla och ta emot kärlek vi använder till vardags. Andra halvan blir mer just en workshop, där vi omsätter vi teorin i praktik med några enkla och roliga övningar för att ytterligare förstå de tio varianterna. Dessa erfarenheter kan du ha stor glädje av i alla dina relationer, och därmed förbättra din förmåga att kommunicera ändamålsenligt. det kommer också finnas utrymme för reflektion och samtal.

Du kan komma ensam, med en partner – eller med ett gäng kompisar. Tio sätt att älska är relevant för alla slags relationer – inte bara familjen eller romantiska relationer. Du kan använda dessa metoder med dina vänner, dina arbetskamrater, grannar; alla du har någon slags relation till.

Du kanske undrar – var det inte nio språk? Jo, det stämmer. Men detta är ett koncept som vi ständigt finslipar och utvecklar, och vi fann helt enkelt ännu ett uttryck för kärlek som vi absolut ville ha med.

Kursledare: Calle Rehbinder
Läs mer om Tio sätt att älska här! »

Heartline
Sensuell Yoni/Lingam Massage
Upplev djupgående helande, intensiv njutning och frihet med sensuell massage av ditt kön.

Könsmassage

Om du beställer en helkroppsmassage hos en massageterapeut, så får du faktiskt aldrig en helkroppsmassage. Vissa kroppsdelar får aldrig beröring – de är tabu. Vi menar att detta skapar obalans och än mer undermedveten skam i kroppen.

Att då få uppleva en könsmassage kan i långt högre grad än att vara sexuellt tillfredsställande faktiskt vara enormt helande, grundande, och balanserande – såväl emotionellt som fysiskt och själsligt. Vi har lärt ut dessa tekniker sedan 2004, framför allt på våra parkurser för älskande, och resultaten är ofta både häpnadsväckande och omtumlande.

Detta handlar inte bara om sexuell tilfredsställelse eller orgasm – även om vi tycker att det förstås är alldeles underbart och önskvärt också. Vi fokuserar på helande, att expandera den sexuella energin ut i hela kroppen, hedrande och upphöjande könen som vackra och underbara källor till njutning, helande och nytt liv.

Kursledare: Calle Rehbinder & Jennie Rehbinder, alt. Lisa Björling eller Maria Fayez.

Heartline

Tantrisk andnings- och energiorgasm
Lär dig att andas dig till en helkroppsorgasm!
Tantrisk andningsorgasm
En effektiv introduktion till extatiska andningstekniker och energicirkulering. Du lär dig tantrisk andning och visualiseringstekniker för att uppnå energiorgasm. Du får göra andningsövningar, visualiseringsövningar och träna på tekniker för att bli medveten om ditt inre energiflöde – känn kundalinienergin bubbla ut i hela kroppen!

Denna enkla andningsteknik, kombinerat med bäckenrörelser och inre visualisering av energirörelser i din kropp, kan ge dig omskakande helkroppsorgasmer, extatiska skrattorgasmer och klimax du inte visste att du kunde uppleva. Denna teknik kan omedelbart ge effekt i ditt sexliv – men inte bara där. Att bli mer medveten om sin andning kan höja livskvaliteten på alla områden. Generellt kan man säga att vi människor andas för lite. Detta är en inbjudan att ändra på det.

Du kan andas dig till en orgasm som inte är genital. Du behöver inte ens stimulera könet för att få denna orgasm, du behöver inte vara naken. Det är helt andra kroppsfunktioner du använder. Det känns inte som en könsorgasm, utan på ett helt annat sätt, som pirr och bubbel i hela kroppen, värmevågor, skakningar, skrattattacker eller andra symptom. Riktigt häftigt blir det förstås när man kombinerar dem båda… 🙂

Alla övningar är individuella, så denna korta kurs passar för såväl enskilda som par. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder (eller en av oss)

HeartlineYoni – Fri att Njuta
Sexuell frihet för kvinnor!
Jennie i trädgården

Är du sexuellt lycklig? Kan du uttrycka dina behov? Kan du känna glädje?
Expandera din egen sexualitet som en resurs, genom att länka samman ditt kön med ditt hjärta och ditt huvud, och bjuda in en sexpositiv attityd i din kropp. Vi talar om sex, och gör övningar som öppnar upp för mer njutning och extas.

Kursledare: Jennie Rehbinder

HeartlineUgly Fucking Monster Tantra
Upplev innerliga erotiska möten – genom att omfamna de fulaste och mest skambelagda delarna av dig själv!

Ugly Fucking Monster Tantra

Ett extremt annorlunda perspektiv på tantra levererar vi med vår helt nya festivalworkshop Ugly Fucking Monster Tantra. Vi har bara hållit den en gång hittills, på Sexsiblityfestivalen 2019, men den blev en stor succé. Redan namnet ger kanske rätt märkliga associationer, och man kan ju alltid undra på vilket sätt ”Ugly Fucking Monster” möjligen skulle kunna ha något med tantra att göra.

Kärnan i Tantra handlar om att expandera sitt medvetande, bland annat genom att slå hål på sina egna myter, spränga sina egna begränsande tankemönster och befria sig från skam, skuld och onödiga rädslor som styr oss. Där finns de tabun och begränsningar vi lägger på oss i form av krav på att vara vackra, behagliga och tilldragande. Detta busar vi med på denna workshop, utmanar och ifrågasätter, bland annat genom att utforska det fula och motbjudande.

Ugly Fucking Monster Tantra är en kurs för dig som vill hitta glädje, lust, extas, kärlek till såväl dig själv som till andra, i lekfullhet, skratt och bus. Under Calles och Sofias ledning leker vi med skönhet och fulhet, det sublima och det monstruösa, våra masker och roller, allt för att komma till kärnan av människan, det innersta i varje individ.

Kursledare: Calle Rehbinder & Sofia Råå

HeartlineLingam Puja – självkärlek för män
Vitruvian Man, by Leonardo da Vinci

Många män upplever sexuella problem – för tidig ejakulation, erektionsstress, prestationsångest – och brist på verklig, djupgående njutning och intimitet. Ovanpå detta kommer skammen. Sexuell skam, skam över att vara man – eller helt enkelt inte veta vad det är att vara man, hur man ska agera som man. Vad är det att vara en man? Hur kan jag omfamna och bejaka min egen sexualitet, utan skam och skuld?

Denna workshop ger dig en mängd verktyg och attityder som du kan använda för att utforska och fördjupa din relation till din egen kropp, uppskatta och utveckla din sexualitet. Det handlar om att öka självrespekt, grundande och självkärlek.

Självkärlek är ett mångfacetterat ämne, eftersom det handlar om att utforska oss själva, se oss själva med mer kärlek och erkännande – från såväl fysisk och emotionell nivå som från mentalt och själsligt perspektiv. Vi mediterar, vi pratar, vi gör övningar. Vi leker med andning, ljud, rörelse och energi, samt med solosextekniker, alltid med insikten om att teknik inte är allt – attityd är mycket viktigare.

Bli fri från skam, älska dig själv, och lär dig några verkligt njutbara discipliner som också ökar din egenmakt och sexuella självbestämmanderätt.

Kursledare: Calle Rehbinder

HeartlineInnerlig kärlek – för par
En lekfull introduktion till mer kärlek, bättre sex, mer njutning och högre livskvalitet i relationer.Parkursbilder

Vår absolut mest populära kurs, som vi har haft långt mer än 100 gånger sedan starten 2004 är vår introduktionskurs för par – Gudomlig Njutning. Det är en dynamisk och djupgående helgkurs för er som vill komma mycket närmare varandra i relationen, och samtidigt öka lusten, njutningen, lekfullheten och kärleken.

På vår korta festivalworkshop kan du och din partner få ett litet smakprov på vad våra parkurser kan erbjuda. Under ett par-tre timmar erbjuder vi en lättsam men ändå djupgående introduktion till hur du rent konkret kan öka intimiteten, njutningen och glädjen i dig själv och i din relation. Vi varvar teori med praktik, och ni får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för förbättrad kommunikation och innerligare möten.

Detta kurspass riktar sig specifikt till par. Vilken sexuell relationspreferens ni har spelar dock ingen roll. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i – eller var naken. Det är som regel tillåtet på våra kurser.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder

HeartlineKonsten att säga NEJ!
Olika sätt att etablera och kommunicera gränser
Stop sign
Det kan vara väldigt svårt att sätta gränser, om du inte är säker på var du har dem. Med hjälp av olika sätt att kommunicera – ord, ljud, defensiva fysiska handlingar, aktivt offensiva fysiska handlingar, samt genom att känna ett Nej samt ett Ja i kroppen, utforskar vi hur vi kan bli mer klara över både hur vi känner och etablerar våra egna gränser – och även andras gränser – samt att helt enkelt bli mer inkännande och tydlig gällande både dina egna och andras gränser. Det handlar förstås också om samtycke.

Vi har öppnat stora festivaler med denna övning, men också mindre kurser, som en första upplevelse, eller åtminstone en tidig sådan, i syfte att skapa en tydligare, tryggare plats för för samtliga deltagare. Denna övning kan utlösa ganska starka känslor, och därför är vi noga med att skapa både en lekfull atmosfär och ett tryggt rum, där vi lyssnar in alla deltagares behov.

Denna workshop är ursprungligen skapad av Felix Ruckert, koreograf, lärare, BDSM-mäster i Berlin, och vi har förstås ändrat och utvecklat den lite, till olika versioner för olika syften, gjort den till vår egen – men vi tycker att det är viktigt att hedra våra kollegor när vi använder material som inte vi själva har skapat från grunden. Vi använder det som fungerar – vi vet om att andra använder övningar som vi har skapat, och det tycker vi hedrar oss.

Kursledare: Calle Rehbinder

Heartline
Det Magiska Rummet – Att skapa en kärleksritual
Skapa ert ceremoniella rum för att nå en djupare kärlek

Tantrasejd

Människor är ceremoniella djur. Vi skapar ritualer och ceremonier – det är det vi gör, närhelst vi vill högtidlighålla något som särskilt viktigt. Det har vi gjort sedan tidernas begynnelse. Det är inte alls nödvändigtvis kopplat till religion – vi firar nästan allt med något slags ceremoni. Så snart du lyfter ett glas och skålar för något, transformerar du drickandet till en abstrakt handling för ett högre syfte, en ceremoniell handling i syfte att högtidlighålla just det du skålar för – åtminstone i den stunden.

Syftet med denna workshop är att inspirera dig att högtidlighålla kärleken och sexualiteten med en ceremoni. Ceremonier kan vara kommunion, involverande två eller flera, eller för den delen riktigt stora ceremonier med många deltagare. En ceremoni kan också vara mer introvert, för en enda person. Uppgiften i denna workshop är att skapa en ceremoni, med egen form, hålla heligt rum och genomföra den ceremoni du skapat – ensam eller tillsammans med andra – i en form som öppnar upp för det upphöjda emotionella tillstånd av hängivenhet, extas eller härlighet som du vill ge denna heliga stund. Detta är essensen av transpersonell ceremoniell verksamhet.

Calle har flera decenniers erfarenhet av att hålla och skapa ceremonier, som exempelvis ett 30-tal nordisk-hedniska vigselceremonier, men också namngivningsceremonier, begravningar, invigningsceremonier, små och stora blot – Calle skapade exempelvis en årlig tradition med vårblot vid Uppsala Högar år 2000, en sed som alltjämt pågår årligen. Calle har också tillsammans med sin hustru Jennie skapat en mängd olika erotiska ceremonier, och har en passion för att inspirera andra till en djupare förståelse för syftet med ceremonier, samt hur man formger sin egen, och hur du kan förhålla dig till det Magiska Rummet.

Kursledare: Calle (eller Calle & Jennie) Rehbinder

Erotic RitualsHeartline
Fotoateljén
Pröva på att vara modell – naket och erotiskt hos fotografen!Photo Booth

Jag tog mina första nakenbilder 1982, och har inte slutat med det sedan dess. Jag har framför allt arbetat konstnärligt på egen hand, men har också fotograferat naket och erotiskt på beställning – privat, såväl som till tidningar, tidskrifter, böcker och andra projekt.

Detta är ett gyllene tillfälle för dig att få känna på hur det kan vara att modella för nakenbilder och erotiska bilder. Jag kan skapa en fotomiljö, eller studio, inomhus eller utomhus, och vem som helst kan få komma och bli fotograferad. Sen är det upp till var och en att komma överens med mig om hur, var och när bilderna får användas.

Fotograf: Calle Rehbinder

Se en del resultat av mitt arbete med erotiskt foto på gallerisidan Mina bilder.

HeartlineLär dig fotografera naket & erotiskt
Utveckla dina fotokunskaper!Nude Art Photography Workshop

Med mer än 40 års erfarenhet av nakenfotografering, vågar jag påstå att jag har ett och annat trick i bakfickan som jag kan dela med mig av. Du behöver inte ha en tjusig proffskamera (även om det förstås är kul också) – det jag delar med mig av funkar både med proffskameran och mobilen.

Snarare än att fokusera på kamerateknik, vill jag inspirera till hur du kan använda ljuset (naturligt ljus eller studioblixtar), hur du väljer miljö/bakgrund (inomhus eller utomhus – eller studio), hur du förhåller dig till modellen, hur du kan få henne/honom/dem att känna sig bekväma och avslappnade, och diverse andra saker som kan vara bra om du vill höja kvaliteten på ditt fotograferande.

Vi börjar med att fotografera en modell,och sedan kan deltagarna eventuellt fortsätta på egen hand och fotografera varandra (om de så önskar).

Nude Art Photography Workshop

Fotograf och workshopledare: Calle Rehbinder

Se en del resultat av mitt arbete med erotiskt foto på gallerisidan Mina bilder »

HeartlineShamansk trumresa
Res i ditt eget undermedvetna, och upptäck nya saker om dig själv!

Trumresa

Calle har hållit trumresor sedan 1990-talet, med tusentals deltagare genom åren. Dessa inre resor, enligt shamanska traditioner, verkar kanske inte relatera direkt till sex och relationer, men definitivt till personlig utveckling, egenmakt, självreflektion och introspektion, och på det sättet passar trumresorna mycket väl in i vårt helhetstänkande. Tanken är att öka makten över dina egna val, din egen livsresa, genom att lyfta mer och mer ur ditt undermedvetna, upp till ditt medvetna jag, vilket är synnerligen viktigt både för dig själv och för de relationer du har till din omvärld.

Trumresor är också perfekta för festivaler – de ger tid och rum för intensiv introspektion, liksom en stunds vila från vardagen. Calle har hållit trumresor på en mängd festivaler, i kurssammanhang och regelbundna trumkvällar, och har haft tusentals deltagare genom åren. Det finns också många shamanistiska aspekter av tantra, som till stora delar stammar ur en urgammal animistisk tradition, och många av teknikerna och målen överlappar varandra.

Calle håller trumresa på Ängsbacka

Du kan läsa mer om Calles trumresor på sidan Ecstatic Journey.

Kursledare: Calle Rehbinder

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare