Kortkurser, festivalworkshops

Kurser

Vi har varit med på många festivaler, samt enstaka specialarrangemang för enskilda grupper, och för detta syfte erbjuder vi en mängd kortare workshops som kan passa i alla möjliga sammanhang – såväl mer vågade, utlevande, kanske nakna sammanhang – som betydligt mer städade, påklädda och försiktiga evenemang. Vi kan anpassa våra aktiviteter efter målgrupp och sammanhang.

Många av de kortkurser vi erbjuder är i praktiken samma som de vi kallar Tantrakvällar, kvällskurser, men det finns också många workshops som passar bättre på festivaler, samt vissa som passar bättre i andra sammanhang. Det kan vara vår egen ”språkkurs” Kärlekens Nio Språk, eller en beröringsworkshop (med pedagogiska grepp för att förstå begreppet samtycke på djupet), andningsorgasm – men också lite mer avancerade och vilda workshops, som Calles kroppsmålningsworkshop ”Kreativ Explosion”, TantraLek, oljeglidningsceremoni, Kundalini Spanking (smisk & smek), och mer därtill!

Poängen med festivaler är ju att kunna välja mellan en mängd olika aktiviteter, med en mängd olika lärare och ledare, vilket kan vara alldeles tillräckligt i sig självt, men det kan också vara ett bra sätt att få ett smakprov för att ta reda på om man vill gå en längre kurs – en aptitretare för kommande utveckling.

Heartline

Några exempel på festivalpass:

linje

TantraLek
En lekfull introduktion till tantra.

TantraLek

Vill du veta mer om tantra? Vill du pröva en lättsam men ändå djupgående väg till stark själslig, sexuell och livsbejakande personlig utveckling?

Detta är en lekfull och dynamisk introduktion till vår version av tantra – det vi också kallar TantraLila – för såväl enskilda som par. Kanske för dig som är nyfiken på helgkursen TANTRALILA, men som tycker att det verkar lite läskigt att börja med en hel helgkurs direkt.

Alla som har intresse och nyfikenhet på tantra är välkomna. Vi varvar teori med praktik – du får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för djupare självkännedom och innerligare möten.

Denna workshop passar för alla – såväl enskilda som par. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle Rehbinder

linje

Tantrisk oljeglidningsceremoni

Att förvandlas till en encellig organism, ett urdjur, som glider runt i varm olja med andra lika primitiva varelser…

Oljeglidning

Ett av de häftigaste festivalevenemangen vi kan erbjuda är vår oljeglidning. Vi introducerade denna upplevelsebaserade workshop i Sverige 2010, efter att ha blivit inspirerade på en festival i Berlin samma år, och nu är det flera som håller i olika varianter av oljeglidning, vilket vi förstås tycker är jättekul!

Denna kurs förutsätter förstås total nakenhet – såväl fysiskt som mentalt och känslomässigt. Calle bygger upp en varm, trygg, meditativ stämning, i vilken alla kan känna sig inkluderade och respekterade. Första delen är mycket stilla, ceremoniell, med fokus på innerligt upplevande. Efter att första passet är avslutat kan man ha en stund av ”fri lek” för dem som vill rocka loss lite mer.

Förberedelser inför oljeglidning

Rent logistiskt kräver denna aktivitet att man har minst en och en halv till två timmar på sig att bygga upp arenan för oljeglidningen. Det behövs ett plant golv, och möjlighet att sätta upp en presenning, ungefär som på bilderna här nedanför. Det krävs också minst en halvtimme, helst en timme, för att städa undan efteråt.

Kursledare: Calle Rehbinder

linje

Kreativ explosion!
Bli kroppsmålad, och måla på andras kroppar!

Kroppsmålningsworkshop
En enormt rolig och kreativ workshop, mycket populär och uppskattad, som på ett väldigt opretentiöst och busigt sätt öppnar upp för såväl kreativitet som sinnliga upplevelser, men framför allt introduceras en kroppsbejakande lekfullhet, som brukar resultera i att en stor grupp människor dansar nakna och kroppsmålade till härlig dansmusik.

Kroppsmålningsworkshop

Kursledare: Calle Rehbinder

linje

Tantrisk andningsorgasm

Lär dig att andas dig till orgasm!

Tantrisk andningsorgasm

En effektiv introduktion till extatiska andningstekniker och energicirkulering. Du lär dig tantrisk andning och visualiseringstekniker för att uppnå energiorgasm. Du får göra andningsövningar, visualiseringsövningar och träna på tekniker för att bli medveten om ditt inre energiflöde – känn kundalinienergin bubbla ut i hela kroppen!

Denna enkla andningsteknik, kombinerat med bäckenrörelser och inre visualisering av energirörelser i din kropp, kan ge dig omskakande helkroppsorgasmer, extatiska skrattorgasmer och klimax du inte visste att du kunde uppleva. Denna teknik kan omedelbart ge effekt i ditt sexliv – men inte bara där. Att bli mer medveten om sin andning kan höja livskvaliteten på alla områden. Generellt kan man säga att vi människor andas för lite. Detta är en inbjudan att ändra på det.

Du kan andas dig till en orgasm som inte är genital. Du behöver inte ens stimulera könet för att få denna orgasm, du behöver inte vara naken. Det är helt andra kroppsfunktioner du använder. Det känns inte som en könsorgasm, utan på ett helt annat sätt, som pirr och bubbel i hela kroppen, värmevågor, skakningar, skrattattacker eller andra symptom. Riktigt häftigt blir det förstås när man kombinerar dem båda… 🙂

Alla övningar är individuella, så denna korta kvällskurs passar för såväl enskilda som par. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder (eller en av oss)

linje

Innerlig kärlek – för par

En lekfull introduktion till mer kärlek, bättre sex, mer njutning och högre livskvalitet i relationer.

Innerlig kärlek

Vår absolut mest populära kurs, som vi har haft snart 60 gånger sedan starten 2004 är vår introduktionskurs för par – Gudomlig Njutning. Det är en dynamisk och djupgående helgkurs för er som vill komma mycket närmare varandra i relationen, och samtidigt öka lusten, njutningen, lekfullheten och kärleken.

Du och din partner kan på denna minikurs få ett litet smakprov på vad våra parkurser kan erbjuda. Under ett par-tre timmar erbjuder vi en lättsam men ändå djupgående introduktion till hur du rent konkret kan öka intimiteten, njutningen och glädjen i dig själv och i din relation. Vi varvar teori med praktik, och ni får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för förbättrad kommunikation och innerligare möten.

Detta kurspass riktar sig specifikt till par. Vilken sexuell relationspreferens ni har spelar dock ingen roll. Ha gärna mjuka, bekväma och oömma kläder som du lätt kan röra dig i – eller var naken. Det är som regel tillåtet på våra kurser.

Kursledare: Calle & Jennie Rehbinder

linje

Kundalini Spanking

Hur intensiv sinnesstimulans kan ge enorm njutning!

Smisk & Smek

Alla vet vad det innebär att någonting gör ”skönt-ont”, som när man får en djup massage på ömma punkter. Det kan göra ont, men på rätt sätt – härligt, energigivande och befriande! På samma sätt kan man använda precis lagom mycket kontrollerad smärta för att njuta enormt, som genom att bitas, trycka på ömma punkter, eller ge smisk med handen eller olika föremål. Det handlar om intensiv njutning och väldigt mycket skratt och glädje.

Det finns väldigt mycket fördomar om BDSM. Många tror att det handlar om smärta och lidande, förödmjukelse och elände. Så behöver det absolut inte vara, och är det oerhört sällan. De flesta som praktiserar smisk & smek gör det som en ren njutning, ett sätt att ge och få kärlek. På denna kurs fokuserar vi på ren njutning och glädje. Vi introducerar dig och din vän/partner till hur ni kan ge varandra en djupare form av innerlighet och tillit, och tillfredsställelse på en helt ny nivå.

Kundalini Spanking är ett annat namn för den specifika attityd till smisk som vi praktiserar. Det handlar om att vi kombinerar klassisk BDSM med ett tantriskt förhållningssätt – vi lyfter fram mottagaren, tekniker för att vara mer närvarande i ögonblicket, med rörelse, andning, ljud, energirörelser i kroppen, visualisering m.m. – allt för att förstärka och fördjupa mötet till en extatisk och innerlig upplevelse.

På denna workshop behöver du en partner att leka med. På festivaler händer det att folk parar ihop sig spontant, men det kan vara bra att ha bestämt lite innan, om man inte har en fast partner man vill leka med. Vilken specifik relation eller sexuell preferens ni har spelar absolut ingen roll. Det enda som krävs är att ni kan tänka er att leka lite BDSM-lekar med varandra. Viss fysisk nakenhet rekommenderas för att kunna delta fullt ut på denna kurs.

Kursledare: Calle Rehbinder

Läs en kul och informativ artikel om BDSM! »

linje

Kärlekens 9 språk

Olika sätt att förmedla och ta emot kärlek

Kärlekens 9 Språk

Föredrag, samtal & mini-workshop

Kärlekens 9 språk är vår förklaringsmodell för hur vi människor kommunicerar kärlek på olika sätt – alla de olika kärleksspråk som vi människor använder oss av när vi möter dem vi älskar, och de vi vill ska känna sig älskade, respekterade, sedda och uppskattade.

Du får tillgång till kraftfulla verktyg för att bli mycket bättre på att både förstå och kommunicera med din omvärld, bättre på att förmedla positiv bekräftelse, bättre på att få de människor du har i din omgivning att känna sig omtyckta, älskade, sedda och respekterade.

Första halvan av denna workshop ägnas åt en teoretisk förklaring av de nio olika språk vi har hittat, och hur de fungerar, samt samtal i smågrupper om vilka språk vi använder till vardags. Andra halvan blir mer just en workshop, där vi omsätter vi teorin i praktik med några enkla och roliga övningar för att ytterligare förstå de 9 språken. Dessa erfarenheter kan du ha stor glädje av i alla dina relationer, och därmed förbättra din förmåga att kommunicera ändamålsenligt. det kommer också finnas utrymme för reflektion och samtal.

Du kan komma ensam, med en partner – eller med ett gäng kompisar. Kärlekens 9 språk är relevanta för alla slags relationer – inte bara familjen eller romantiska relationer. Du kan använda dessa metoder med dina vänner, dina arbetskamrater, grannar; alla du har någon slags relation till.

Kursledare: Calle Rehbinder

Läs mer om Kärlekens 9 språk här! »

linje

Shamansk trumresa
Res i ditt eget undermedvetna, och upptäck nya saker om dig själv!

Trumresa

Calle har hållit trumresor i tjugo år och håller sedan mars 2016 återigen trumresor en gång i månaden. De shamanska trumresorna relaterar kanske inte direkt till sex och relationer, men definitivt till personlig utveckling, självreflektion och introspektion, och på det sättet passar trumresorna mycket väl in i vårt helhetstänkande. De är också perfekta för festivaler – Calle har hållit trumresor på en mängd festivaler, i kurssammanhang och regelbundna trumkvällar, och har haft tusentals deltagare genom åren.

Du kan läsa mer om Calles trumresor på sidan Ecstatic Journey.

Kursledare: Calle Rehbinder

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare