Kursledare

Kurser

Calle & Jennie Rehbinder

Vi har hållit kurser på temat kärlek, sex och relation sedan 2003, framför allt våra parkurser tillsammans (sedan 2004), men också var och en för sig. Med åren har vi även utvecklat samarbeten med andra kursledare, både som arrangörer och kursledare. På denna sida presenterar vi oss själva, men också andra kursledare som vi samarbetar med, eller har samarbetat med.

Efter många års kursverksamhet, med mer än 300 tantriska kärlekskurser i bagaget, är det ingen överdrift att påstå att vi har mycket god erfarenhet av att leda och inspirera människor i ämnena sex, kärlek och samlevnad.

Utöver detta arbetar vi också konstnärligt med gestaltande av erotik i bild och text, samt att vi håller föredrag i samma ämnen, samt erbjuder privat coaching för enskilda och par.

HeartlineCarl Johan Rehbinder

Calle RehbinderCalle är en erfaren och kunnig kursledare i ämnen som berör och involverar personlig utveckling, uttryck och process – som t.ex. teaterimprovisation, shamanism och sex. Kurserna i teaterimprovisation kan du läsa mer om på sidan Det Magiska Rummet.

Calle skriver mycket, bland annat om sex, erotik och relationer, och har blivit publicerad i ett stort antal tidskrifter, inte minst som aktiv debattör i sexualpolitiska frågor – något du kan ta del av på sidan Artiklar.

Calle är också en bra coach, särskilt gällande relationer, kärlek och sexualitet – för såväl par som enskilda personer. Detta kan du läsa mer om på sidan Rådgivning & Coaching.

Calle har också mer än 25 års erfarenhet av att praktisera shamanistiska tekniker, och höll under en tioårsperiod mycket populära trumresor regelbundet i Stockholm – något Calle har börjat med igen, sedan våren 2016. Läs mer om detta på sidan Ecstatic Journey.

Calle är också fotograf, bildkonstnär, formgivare, författare (har bl.a. skrivit en bok med erotiska noveller), och är därtill upphovsman och redaktör för denna hemsida – Cirkus Eros. Mer om detta hittar du på hemsidan Carl Johan Rehbinder Photo Gallery.

linjeJennie Rehbinder

Jennie RehbinderJennie är en erfaren och kunnig kursledare i ämnen som rör sexualitet, kärlek och relationer, och skriver även en del om dessa ämnen, samt att hon även coachar kvinnor och par. Jennie har studerat genusvetenskap och sexologi, och går för närvarande en socionomutbildning.

Jennie ger också behandlingar i taktil stimulering, en mjuk och helande kroppsterapeutisk behandlingsform som du kan läsa mer om på Jennies sida Taktilen.

Utöver detta har Jennie också en fotografisk hemsida – Jennie Rehbinder Fotografi – samt en hemsida om kvinnlig sexualitet – Jennie Rehbinder – YONI.

HeartlineKursledare vi har samarbete med:

linjeAndy Buru

Andy BuruAndy Buru brinner för den japanska repkonsten Kinbaku. Han har under de senaste åren rest världen runt för att uppleva och inspireras av den japanska repkulturen där han haft äran att lära av sina förebilder som Osada Steve, Yukinaga Max och Felix Ruckert.

Andy uppmuntrar till fler möten som förenar rep och tantra, med fokus på den intima kommunikation som uppstår mellan den bundna och den som binder. Repen blir för Andy till ett redskap för att undersöka makt och surrender, ying och yang, den mänskliga essensen och estetiken.

Andy Buru har en bakgrund som team- och systemcoach, och söker en balans i sitt liv som blandar kropp, sinne och hjärta genom yoga, improvisation, akupressur, hypnos och löpning.

Tillsammans med Andy har Calle hållit kursen Ecstasy Play ett antal gånger, ett inspirerande och roligt samarbete som alltjämt pågår – en introduktion till en mer lekfull och tantrisk attityd med de olika uttryck som finns inom begreppet BDSM.

Läs mer om Andy på hans egen hemsida »
Läs mer om Ecstasy Play på kursens hemsida »

linje
Lisa Josefsson

Lisa JosefssonLisa är professionell dansare och danslärare, med afrikansk dans som specialitet. Dansen har gett henne tillgång till sin egen kroppsliga njutning på ett naturligt och tantriskt sätt. När hon kom i kontakt med Tantra kunde hon bara konstatera att hon redan praktiserade Tantra genom sin dans, Dominansen och underkastelsen kom med på köpet som ett naturligt flöde.

Lisa har assisterat på flera av våra kurser tidigare, och har även undervisat på Sexsibility-festivalen där hon bidragit med sin smittande energi och självklara kontakt till sin egen kropp. Lisa är också RFSU-informatör, och har ett starkt intresse för att sprida kunskap och inspiration till bättre och mer medvetet sexliv.

Lisa och Calle håller kursen Kinky Passion – en lekfull kombination av Tantra & BDSM, med rörelse, andning, ljud, dans, extas och äventyr som grundteman.

Läs mer om Kinky Passion på kursens hemsida »

linjeRuby May

Ruby MayRuby är född i Storbritannien, men bor sedan många år i Berlin. Rubys passion är att skapa lekfulla, magiska rum, präglade av medvetenhet, närvaro och sex. Ruby ser helandet av våra skuggsidor som en viktig komponent i personlig utveckling och transformation

Ruby ser sexualiteten som en väg att utforska, avnjuta och transformera många av de områden i livet som berörs av sex – självbild, relationen till oss själva och våra egna kroppar, livet, planeten vi bor på, vår förmåga till intimitet, vår förmåga att obehindrat ge och ta emot, att leda, att följa, att känna tillit. Där finns en potential att kunna se skillnaden mellan andras projektioner och våra egna djupaste sanningar och insikter, något som kan öppna dörren till större autenticitet, frihet och livsmening.

En viktig del av hennes arbete handlar om vår relation till makt, och övergången från det nuvarande paradigmet ”makt över” till en mer medveten och harmonisk relation till makt – egenmakt och förmåga att skapa. Ruby lär bland annat ut medvetna erotiska maktlekar, som ett redskap att förstå vad makt betyder för oss, vilken relation vi har till makt, samt hur vi kan omfamna vår egen verkliga makt och styrka, med medvetenhet, närvaro och öppenhet i alla våra relationer.

Ruby erbjuder såväl individuella sessioner som kurser internationellt, inkluderande hennes erfarenheter och kunskaper i Tantra, Conscious Kink och sexologisk kroppsterapi, kombinerat med en passion för ritualer, shamanism, transpersonell psykologi och andlig ekologi. Allt i syfte att inspirera oss andra att upptäcka djupare skikt inom oss själva.

Ruby och Calle höll tillsammans kursen Sweet Surrender ett par gånger – hösten 2013 och hösten 2014 – med undertiteln ”Power Dynamics in Relationships”. Det var väldigt roligt och inspirerande, och det finns förhoppningar om ett samarbete även i framtiden.

Läs mer om Ruby på hennes egen hemsida »
Läs mer om Sweet Surrender på kursens hemsida »

linjeAna Olivegren

Ana OlivegrenAna Olivegren har över 30 års internationell erfarenhet av arbete med fokus på mental, emotionell och fysisk hälsa. Samtalsterapi, primalterapi och frigörande andning är några av hennes viktigaste verktyg. Hon håller kurser för både företag och privata grupper, där hon använder glödvandring som en drivkraft till handling och resultat.

Ana är en certifierad Sundoor Master & Teacher, vilket innebär att hon är en av 16 certifierade lärare i hela världen med rätt att utbilda andra att hålla glödvandringar.
Hon använder både gamla riter och modern teknik, när hon skapar en säker miljö för varje individ att tryggt kunna utforska sitt inre landskap och stärka självkänsla samt självförtroende.

Ana har initierats av Nord- och Sydamerikanska lärare till att leda olika ceremonier, däribland svetthyddor och är även certifierad i andra terapier såsom Parsamtal, Reiki, Urban Tantra och klassisk massage. Ana arbetar också som tolk för svenska, engelska och italienska.

Tillsammans med Ana har Calle hållit den helt nya kursen Gudar & Djur 2016, ett inspirerande och djupgående samarbete som vi hoppas ska fortsätta i framtiden.

Läs mer om Ana på hennes egen hemsida »
Läs mer om Gudar & Djur på kursens hemsida »

linjeBarbara Carrellas

Barbara CarrellasVi träffade Barbara första gången 2009, då vi gick en av hennes kurser, efter att också ha läst hennes bok Urban Tantra. Vi blev omedelbart goda vänner, och jag insåg att jag för första gången verkligen hade mött en mentor och förebild i den bransch vi båda arbetar i.

Efter ytterligare några kurser med Barbara, inklusive hennes kurs för proffs – The Urban Tantra Professional Training Program – så har vi de senaste åren också börjat arrangera kurser i Sverige för Barbaras räkning. 2015 och 2016 arrangerade vi The Urban Tantra Experience i Stockholm, en helgkurs som är öppen för alla, och 2017 höll vi i alla praktiska arrangemang runt The Urban Tantra Professional Training Program, på Skeppsuddens kursgård vid midsommar.

Jag kan inte överskatta Barbara Carrellas betydelse som lärare och inspiratör – inte bara för oss, men för tusentals människor över hela jorden. Hon är helt enkelt fantastisk, och jag känner mig hedrad av att vara hennes vän och kollega.

Läs mer om Barbara på hennes egen hemsida »
Läs mer om de kurser vi arrangerar för Barbaras räkning »

HeartlineAssistenter:
När vi håller kurser ensamma, på varsitt håll, eller när vi håller större evenemang som t.ex. vår stora kärleksretreat behöver vi pålitliga assistenter, som kan vara med som resurser på flera sätt. De flesta vi har fått hjälp av genom åren är själva oerhört kompetenta i egen kraft – flera är själva kursledare, terapeuter, sexsibilitycoacher m.m., vilket förstås är en enorm tillgång för alla i kursrummet.

Därför vill vi gärna lyfta fram de assistenter vi har arbetat med genom åren (och fortfarande arbetar med), och ge dem det erkännande de förtjänar.

linje

Linda ÖrtengrenLinda Örtengren

Linda håller också kurser, från könsmassage och fontänorgasmer till tantra för par, oljeglidning och repkvällar, och är alltså en av våra härligt ambitiösa kollegor. Linda är utbildad Samtalsterapeut i psykosyntes samt Intimitetscoach, och erbjuder även terapeutisk massage. Hon är också en superkompetent assistent, med stor lyhördhet för gruppen och deltagarnas behov.

Linda har en hemsida som heter Den Nakna Coachen, där du kan läsa mer om kurser och terapi hon erbjuder.

linje

Lisa JosefssonLisa Josefsson

Lisa är professionell dansare, och håller kurser i såväl afrikansk dans som blues och swing. Lisa är även RFSU-informatör, och har ett starkt intresse för att sprida kunskap och inspiration till bättre och mer medvetet sexliv.

Lisa har varit assistent på flera av våra kurser tidigare, som t.ex. på Jennies kurs för kvinnor, men på TANTRALILA är Lisa mer än assistent – hon håller även ett eget fantastiskt kurspass, som fokuserar på kroppsnärvaro och njutning genom dans. Måste upplevas! Lisa är numera också kursledare på kursen Kinky Passion tillsammans med Calle.

linje

asa_lindenÅsa Lindén

Åsa är sexsibilitycoach, håller kurser och tantramyskvällar i Kalmar, samt mycket annat uppbyggligt, som t.ex. samtalsgrupper för kvinnor som utsatts för våld i sina relationer.

Åsa är en av våra mest stabila, ständigt återkommande assistenter, som med sin kompetens, lekfullhet, lyhördhet och pålitlighet alltid tillför både tryggt lugn och busig äventyrlighet till våra kurser.

Läs gärna en fin bloggpost som Åsa skrivit, inspirerad av kursen TANTRALILA!

linje

Lisa Salomon BjörlingLisa Björling

Lisa har varit assistent på flera av våra kurser. Hon tillför alltid väldigt mycket av sig själv i allt hon gör, vilket förstås är en stor och inspirerande tillgång i kursrummet. Lisa är också sexsibilitycoach, ger en form av tantrisk massage, samt leder kurser på ett lekfullt, innerligt och intuitivt sätt. Det kan vara Orgasmic Yoga, Gudinnekurser för kvinnor, Erotisk Impro eller kärlekskurser för par – vilken kurs du än går på, så kommer det att vara en spännande och härlig upplevelse.

Lisa har en hemsida som heter Lustkraft, där du kan läsa mer om kurser, massage och coachning hon erbjuder.

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare