Kursledare

Kurser
Vi har hållit kurser på temat kärlek, sex och relation sedan 2003
, och vi började med våra parkurser tillsammans 2004. Vi håller också kurser var och en för sig. Med åren har vi även utvecklat samarbeten med andra kursledare, både som arrangörer och kursledare. På denna sida presenterar vi oss själva, men också andra kursledare som vi samarbetar med, eller har samarbetat med.

Efter många års kursverksamhet, med snart 400 tantriska kärlekskurser i bagaget, är det alltså ingen överdrift att påstå att vi har synnerligen god erfarenhet av att leda och inspirera människor i ämnen som sex, kärlek och samlevnad.

Utöver detta håller vi även föredrag i samma ämnen, samt att vi erbjuder privat coaching för enskilda och par.

HeartlineCarl Johan Rehbinder

Calle RehbinderCalle är en erfaren och kunnig kursledare i ämnen som berör och involverar personlig utveckling, uttryck och process – som t.ex. teaterimprovisation, shamanism och sex. Kurserna i teaterimprovisation kan du läsa mer om på sidan Tranceformation Impro.

Calle skriver mycket, bland annat om sex, erotik och relationer, och har blivit publicerad i ett stort antal tidskrifter, inte minst som aktiv debattör i sexualpolitiska frågor – något du kan ta del av på sidan Artiklar.

Calle är också en bra coach, särskilt gällande relationer, kärlek och sexualitet – för såväl par som enskilda personer. Detta kan du läsa mer om på sidan Rådgivning & Coaching.

Calle har också mer än 25 års erfarenhet av att praktisera shamanistiska tekniker, och höll under en tioårsperiod mycket populära trumresor regelbundet i Stockholm – något Calle har börjat med igen, sedan våren 2016. Läs mer om detta på sidan Ecstatic Journey.

Calle är också fotograf, bildkonstnär, formgivare, författare (har bl.a. skrivit en bok med erotiska noveller), har sysslat med gestaltande av erotik i bild och text hela sitt vuxna liv, och är därtill sedan grundandet 1999 upphovsman och redaktör för denna hemsida – Cirkus Eros.
Du kan hitta mer om Calles fotografiska arbete som inte nödvändigtvis är kopplat till erotikens värld på hemsidan Carl Johan Rehbinder Photo Gallery.

linjeJennie Rehbinder

Jennie RehbinderJennie är en erfaren och kunnig kursledare i ämnen som rör sexualitet, kärlek och relationer, och skriver även en del om dessa ämnen, samt att hon även coachar kvinnor och par. Jennie har studerat sexologi, är socionom och arbetar sedan början av 2020 som socialsekreterare.

Jennie ger också behandlingar i taktil stimulering, en mjuk och helande kroppsterapeutisk behandlingsform som du kan läsa mer om på Jennies sida Taktilen.

Utöver detta har Jennie också en fotografisk hemsida – Jennie Rehbinder Fotografi – samt en hemsida om kvinnlig sexualitet – Jennie Rehbinder – YONI.

HeartlineKursledare vi har samarbete med:

linjeMaria Fayez

Maria Fayez var med som deltagare på en av våra första kurser redan 2005, och har sedan dess varit med på ytterligare kurser med oss, samt en mängd kurser med andra lärare. Maria är sedan många år tillbaka mycket intresserad av personlig utveckling, tantra och sexuellt utforskande på olika sätt, och även utforskande av såväl parrelationen som andra former av relaterande. Maria har också genom åren blivit en nära och kär vän.

Maria har under ett par års tid gått ledarskapsprogrammet hos Johan Ekenberg, och även assisterat på hans kurser på kursgården Humlebäck. Maria har även anordnat fester, workshops och olika träffar med sensuellt och sexuellt tema. Maria delar också vår syn på lekfullhet som en viktig pedagogisk komponent.

Sedan våren 2021 är Maria en kompetent ersättare för Jennie på våra kurser Gudomlig Njutning och Gudomlig Extas. Jennie och Maria turas om att leda våra parkurser tillsammans med Calle, eftersom det är lite för ansträngande att både sköta ett heltidsjobb och samtidigt hålla många helgkurser. Därför sprider vi våra gracer. Och Maria tillför mycket till kurserna med sin kompetens och varma personlighet.

linje

Andy Buru

Andy BuruAndy Buru brinner för den japanska repkonsten Kinbaku. Han har under de senaste åren rest världen runt för att uppleva och inspireras av den japanska repkulturen där han haft äran att lära av sina förebilder som Osada Steve, Yukinaga Max och Felix Ruckert.

Andy uppmuntrar till fler möten som förenar rep och tantra, med fokus på den intima kommunikation som uppstår mellan den bundna och den som binder. Repen blir för Andy till ett redskap för att undersöka makt och surrender, ying och yang, den mänskliga essensen och estetiken.

Andy Buru har en bakgrund som team- och systemcoach, och söker en balans i sitt liv som blandar kropp, sinne och hjärta genom yoga, improvisation, akupressur, hypnos och löpning.

Tillsammans med Andy har Calle hållit kursen Ecstasy Play ett antal gånger (hittills 4 tillfällen), ett inspirerande, lekfullt och enormt roligt samarbete – en introduktion till en mer lekfull och tantrisk attityd med de olika uttryck som finns inom begreppet BDSM.

Läs mer om Andy på hans egen hemsida »
Läs mer om Ecstasy Play på kursens hemsida »

linjeElisabeth ”Lisa” Björling

Lisa har varit assistent på flera av våra kurser. Hon tillför alltid väldigt mycket av sig själv i allt hon gör, vilket förstås är en stor och inspirerande tillgång i kursrummet.

Lisa är också sexsibilitycoach, ger en form av tantrisk massage, samt leder kurser på ett lekfullt, innerligt och intuitivt sätt. Det kan vara Orgasmic Yoga, Gudinnekurser för kvinnor, Erotisk Impro eller kärlekskurser för par – vilken kurs du än går på, så kommer det att vara en spännande och härlig upplevelse.

Sedan våren 2022 håller Lisa och Calle en workshop tillsammans, på temat erotisk och sinnlig massage, med namnet Intimmassage. Vi ville pröva om man kunde göra en dagkurs, hemma hos Lisa, i Uppsala, och fokusera på just den erotiska beröringen, och det blev mycket uppskattat, så vi har fortsatt.

Läs mer om Lisa på hennes hemsida Lustkraft »
Läs mer om Intimmassage på kursens hemsida »

linje
Peter Jansson

Lisa Josefsson

Peter var deltagare på en av Jennie & Calle Rehbinders kurser 2010, vilket enligt Peter själv blev lite av ett startskott för Peters långa resa inom personlig utveckling, en resa som kantats av Tantra, frigörande dans, delar av BDSM, filosofiska funderingar och ett ständigt växande intresse för hur vi människor relaterar med varandra.

2022 var Peter med på en Kärleksretreat, en annan kurs med Calle & Jennie, denna gång som assistent och gästlärare, då Peter höll ett mycket uppskattat shibaripass – konsten att binda och bli bunden. Den erfarenheten har lett vidare till kursen Makt & Frihet.

Peter har under flera års tid utbildat sig till samtalsterapeut och på senare år har fokus allt mer handlat om parterapi. Peter är utbildad till Diplomerad Par- och relationsterapeut på HumaNova.

På senare år har Peter gått djupare inom den Japanska repkonsten Shibari och ser idag repens hållande kraft som en naturlig del i hans dominans. Peter anser att undergivenhet är en gåva som ska förvaltas med tydlighet, ömhet, respekt och kärlek och att dominans är förmågan att göra just detta.

Läs mer om Makt & Frihet på kursens hemsida »

linje
Li Tadaa

Lisa JosefssonLi är professionell dansare och danslärare, med afrikansk dans som specialitet. Dansen har gett henne tillgång till sin egen kroppsliga njutning på ett naturligt och tantriskt sätt. När hon kom i kontakt med Tantra kunde hon bara konstatera att hon redan praktiserade Tantra genom sin dans, Dominansen och underkastelsen kom med på köpet som ett naturligt flöde.

Li har assisterat på flera av våra kurser tidigare, och har även undervisat på Sexsibility-festivalen där hon bidragit med sin smittande energi och självklara kontakt till sin egen kropp. Li är också RFSU-informatör, och har ett starkt intresse för att sprida kunskap och inspiration till bättre och mer medvetet sexliv.

Li och Calle har hållit kursen Kinky Passion ett antal gånger (hittills 4) – en lekfull kombination av Tantra & BDSM, med rörelse, andning, ljud, dans, extas och äventyr som grundteman. Li har också hållit enstaka kurspass som gästlärare på några av våra kurser. Li håller även egna sexkurser för kvinnor.

Läs mer om Li på hennes egen hemsida »
Läs mer om Kinky Passion på kursens hemsida »

linjeRuby May

Ruby MayRuby är född i Storbritannien, men bor sedan många år i Berlin. Rubys passion är att skapa lekfulla, magiska rum, präglade av medvetenhet, närvaro och sex. Ruby ser helandet av våra skuggsidor som en viktig komponent i personlig utveckling och transformation

Ruby ser sexualiteten som en väg att utforska, avnjuta och transformera många av de områden i livet som berörs av sex – självbild, relationen till oss själva och våra egna kroppar, livet, planeten vi bor på, vår förmåga till intimitet, vår förmåga att obehindrat ge och ta emot, att leda, att följa, att känna tillit. Där finns en potential att kunna se skillnaden mellan andras projektioner och våra egna djupaste sanningar och insikter, något som kan öppna dörren till större autenticitet, frihet och livsmening.

En viktig del av hennes arbete handlar om vår relation till makt, och övergången från det nuvarande paradigmet ”makt över” till en mer medveten och harmonisk relation till makt – egenmakt och förmåga att skapa. Ruby lär bland annat ut medvetna erotiska maktlekar, som ett redskap att förstå vad makt betyder för oss, vilken relation vi har till makt, samt hur vi kan omfamna vår egen verkliga makt och styrka, med medvetenhet, närvaro och öppenhet i alla våra relationer.

Ruby erbjuder såväl individuella sessioner som kurser internationellt, inkluderande hennes erfarenheter och kunskaper i Tantra, Conscious Kink och sexologisk kroppsterapi, kombinerat med en passion för ritualer, shamanism, transpersonell psykologi och andlig ekologi. Allt i syfte att inspirera oss andra att upptäcka djupare skikt inom oss själva.

Ruby och Calle höll tillsammans kursen Sweet Surrender ett par gånger – hösten 2013 och hösten 2014 – med undertiteln ”Power Dynamics in Relationships”. Det var väldigt roligt och inspirerande. Huruvida det kan tänkas bli ett fortsatt samarbete får framtiden utvisa.

Läs mer om Ruby på hennes egen hemsida »
Läs mer om Sweet Surrender på kursens hemsida »

linjeAna Olivegren

Ana OlivegrenAna Olivegren har över 30 års internationell erfarenhet av arbete med fokus på mental, emotionell och fysisk hälsa. Samtalsterapi, primalterapi och frigörande andning är några av hennes viktigaste verktyg. Hon håller kurser för både företag och privata grupper, där hon använder glödvandring som en drivkraft till handling och resultat.

Ana är en certifierad Sundoor Master & Teacher, vilket innebär att hon är en av 16 certifierade lärare i hela världen med rätt att utbilda andra att hålla glödvandringar.
Hon använder både gamla riter och modern teknik, när hon skapar en säker miljö för varje individ att tryggt kunna utforska sitt inre landskap och stärka självkänsla samt självförtroende.

Ana har initierats av Nord- och Sydamerikanska lärare till att leda olika ceremonier, däribland svetthyddor och är även certifierad i andra terapier såsom Parsamtal, Reiki, Urban Tantra och klassisk massage. Ana arbetar också som tolk för svenska, engelska och italienska.

Tillsammans med Ana har Calle hållit kursen Gudar & Djur 2016, ett inspirerande och djupgående samarbete som vi hoppas ska fortsätta i framtiden.

Läs mer om Ana på hennes egen hemsida »
Läs mer om Gudar & Djur på kursens hemsida »

linjeBarbara Carrellas

Barbara CarrellasVi träffade Barbara första gången 2009, då vi gick en av hennes kurser, efter att också ha läst hennes bok Urban Tantra. Vi blev omedelbart goda vänner, och jag insåg att jag för första gången verkligen hade mött en mentor och förebild i den bransch vi båda arbetar i.

Efter ytterligare några kurser med Barbara, inklusive hennes kurs för proffs – The Urban Tantra Professional Training Program (2010) – på vilken Calle även var assistent i San Francisco 2014 – så har vi de senaste åren också börjat arrangera kurser i Sverige för Barbaras räkning. 2015 och 2016 arrangerade vi The Urban Tantra Experience i Stockholm, en helgkurs som är öppen för alla, och 2017 höll vi i alla praktiska arrangemang runt The Urban Tantra Professional Training Program, på Skeppsuddens kursgård vid midsommar.

Jag kan inte överskatta Barbara Carrellas betydelse som lärare och inspiratör – inte bara för oss, men för tusentals människor över hela jorden. Hon är helt enkelt fantastisk, och jag känner mig hedrad av att vara hennes vän och kollega.

Läs mer om Barbara på hennes egen hemsida »
Läs mer om de kurser vi arrangerar för Barbaras räkning »

HeartlineAssistenter:
När vi håller kurser ensamma, på varsitt håll, eller när vi håller större evenemang som t.ex. vår stora kärleksretreat behöver vi pålitliga assistenter, som kan vara med som resurser på flera sätt. De flesta vi har fått hjälp av genom åren är själva oerhört kompetenta i egen kraft – flera är själva kursledare, terapeuter, sexsibilitycoacher m.m., vilket förstås är en enorm tillgång för alla i kursrummet.

Flera av våra assistenter har gått vidare till att bli duktiga kursledare själva, somliga även ihop med Calle eller Jennie. Vi gillar att lyfta fram nya förmågor och talanger, och ser det snarast som en glädjefull plikt att göra det, lite enligt principen ”försten in håller upp dörren”.

Därför vill vi gärna lyfta fram de assistenter vi har arbetat med genom åren (och fortfarande arbetar med), och ge dem det erkännande de förtjänar.

linje

Linda ÖrtengrenLinda Örtengren

Linda håller också kurser, från könsmassage och fontänorgasmer till tantra för par, oljeglidning och repkvällar, och är alltså en av våra härligt ambitiösa kollegor. Linda är utbildad Samtalsterapeut i psykosyntes samt Intimitetscoach, och erbjuder även terapeutisk massage. Hon är också en superkompetent assistent, med stor lyhördhet för gruppen och deltagarnas behov.

Linda har en hemsida som heter Den Nakna Coachen, där du kan läsa mer om kurser och terapi hon erbjuder.

linje

asa_lindenÅsa Lindén

Åsa är sexsibilitycoach, håller kurser och tantramyskvällar i Kalmar, samt mycket annat uppbyggligt, som t.ex. samtalsgrupper för kvinnor som utsatts för våld i sina relationer.

Åsa är en av våra mest stabila, ständigt återkommande assistenter, som med sin kompetens, lekfullhet, lyhördhet och pålitlighet alltid tillför både tryggt lugn och busig äventyrlighet till våra kurser.

Läs gärna en fin bloggpost som Åsa skrivit, inspirerad av kursen TANTRALILA!

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare