Kulinarisk Erotik – Mat och Sex

mm

Det självklara sambandet

För alla sanna livsnjutare är kopplingen mellan dessa två överlevnadsdrifter självklar. En verkligt kryddig och het måltid är i sanning erotisk – och vem har inte velat ”äta upp” sin kärlekspartner? Att suga, slicka, smaka, nafsa, lapa, sniffa, bita och svälja är aktiviteter som går lika bra att ägna sin partner såväl som mat.

161008_paprikor

Förspel i mataffären

Alla kockar vet att råvarorna är det viktigaste i tillredandet av en god måltid. Handla därför gärna tillsammans, och se till att ni tar god tid på er i mataffären. Detta kan i själva verket bli en oerhört rolig och lustfylld del av det goda arbetet. Att gå runt i affären, tänka, fundera och föreställa sig hur diverse matvaror skulle göra sig på partnerns kropp – eller ens egen – kan bli ett verkligt spännande och upphetsande förspel. Du kan naturligtvis även förbereda dig på egen hand, och sålunda överraska din partner hemma, med allehanda fantasieggande godsaker.

dessert

Älska i köket

Den självklara platsen för matsex är naturligtvis i köket. Men det förutsätter att man har ett hyfsat utrymme, och ett stadigt matbord. Tycker du att bordet är för hårt – lägg en filt på bordet, och en duk ovanpå. Om du inte vill kladda ner filten, kan du lägga en vaxduk emellan. Badlakan är också alldeles utmärkta underlag.

Men köket är förstås inte den enda möjliga platsen. Det går alldeles utmärkt att göra i ordning en bricka med allehanda såser, frukt, glass eller vad man nu vill använda på varandra, och så kan man vara varsomhelst. Vill man göra detta utomhus i sommarvärmen kan det vara bra att ha vatten tillgängligt – en sjö att bada i, eller kanske bara en dusch. Hur noggrant man än slickar varandra rena, så finns det alltid lite kvar – mat är ofta mycket kladdigt.

Att bli en tårta

En kul överraskning på födelsedagen kan ju vara att ge sig själv som tårta. Den mest praktiska lösningen på detta är att man ger tårtan som ”byggsats” – att du dukar ett bord med levande ljus, och plats för dig själv i mitten. Så ställer du fram skålar, tuber och burkar med allehanda kul saker du förberett, och så lägger du dig naken på bordet – voilá! Dags för din partner att komma och dekorera, och sen naturligtvis njuta av anrättningen på alla sätt och vis. En annan variant är att dekorera sig själv – eller som var fallet på bilderna här nedanför, att några vänner hjälptes åt att dekorera tårtan!

birthdaycake

Vill man vara riktigt avancerad kanske man kan dit små tårtljus och allting, och så får din partner blåsa ut ljusen innan det blir dags att äta. Glass på het hud är en spännande kombination. Skivar man dessutom lite banan över, och häller varm chokladsås över, får man en alldeles särskilt läcker Banana Split. En ståkuk med chokladsås och kokosflingor på blir en perfekt sexversion av Augusta Janssons Kokostoppar. Att bli avslickad, med kokosflingor som river lätt mot ollonet är inte helt fel – och det blir definitivt godare att äta jordgubbar med vispgrädde om den ligger på din älskades kön. Och aldrig blir det så trevligt att ta hand om disken efteråt…

Tycke och smak

Det finns dock inget som säger att du måste använda sötsaker och godis. Du kanske vill äta sushi på din älskades mage, eller sallad. Någon kanske tycker om majonnäs, eller jordnötssmör. Du bör dock tänka lite på vad du lägger på kroppen, eftersom vissa ingredienser, som t.ex. starka kryddor, kan irritera huden. Men Brie-ost på brösten och Guacamole på skötet kan vara en härlig kombination. Särskilt om man rispar och retas lite med Taco-chips. Eller bär som du plockat utomhus!

hallonkon

Alkohol

Ett gott vin är för de flesta en självklarhet vid en romantisk måltid – men vem har sagt att glas på fot är det enda sättet att inmundiga den ljuvliga drycken? Jag kan till exempel dricka ur min älskades mun. Eller så ställer jag mig på knä vid hennes sköte, och så häller hon vinet mellan sina bröst, varvid det rinner ner över magen, passerar skötet, och sedan vidare ner i min mun. Mums! Söta dessertviner och likörer är också trevliga att slicka från en kropp.

vinorgie

Gör det enkelt

Det måste inte heller vara så pretentiöst och överdådigt. Du kan alltid ha honung, choklad- eller kolasås hemma i skafferiet. I många butiker finns det en mängd olika såser att välja på, för att inte tala om gräddsprej, som är färdigvispad när den kommer ur burken. Frysta bär kan man alltid ha tillgängligt i sin frysbox. På så sätt är du alltid redo för en välsmakande kärleksstund.

bakelse

Det viktigaste av allt

Det enda som egentligen begränsar dig är din fantasi – eller snarare bristen på fantasi. Att leka med maten har vi fått lära oss är fult, och det kan kännas lite syndigt att bära sig åt på det där viset. Men inget behöver ju faktiskt gå till spillo. Det viktigaste är dock att ni har riktigt roligt – att ni tillåter er att leka och njuta i fulla drag.

mervin

Smaklig Måltid!

P.S. Det är tillåtet att bli kladdig och fläckig! D.S.

Carl Johan Rehbinder 1997-98

Tillbaka till Artiklar • Erotik & inspiration »

Heartline