Galleri • Inspiration

Mitt primära mål i livet är att inspirera – att glädja, förmedla något som utvecklar, att ifrågasätta, erbjuda alternativa attityder, ibland provocera och utmana. Ur det perspektivet finns det inget som glädjer mig så mycket som när jag ser att något jag sagt eller gjort faktiskt har givit inspiration till andra.

I just detta galleri visar jag några exempel på konst som andra har skapat, baserad på foton som är tagna av mig (eller annat som är kopplat till mig och min kära Jennie). Jag tycker själv att det är både smickrande och väldigt roligt att få se vad andra har skapat utifrån mitt eget skapande, och vill därför gärna visa vad de har gjort.

Om det skulle råka vara så att DU som läser detta också är en konstnär som har skapat något utifrån våra bilder, så få du gärna höra av dig och visa vad du gjort. Det är inte helt omöjligt att vi visar ditt (eller dina) alster här på hemsidan.

Foton: Carl Johan Rehbinder
Konst: Minna Grönstrand, Ylva Maria Thompson, Katarina Wennerström, Jennifer Andersson

Tillbaka till Mina bilder »
linje
Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.

Minna Grönstrand är en finsk konstnärinna, som har målat en mängd väldigt roliga bilder med människoliknande kaniner som centrala motiv, och vid ett tillfälle målade hon en bild med väldigt tydlig inspiration av ett av mina foton.

Du kan se fler av Minnas bilder i ett galleri här på Cirkus Eros »

linjeYlva Maria Thompson är inte bara en underbar konstnärinna, utan också en god vän. På en utställning hon hade fanns en teckning jag föll för, eftersom jag helt enkelt tyckte att den var så vacker – innerlig, kärleksfull, romantisk och sexig på en gång. Då skrattade Ylva Maria och påpekade att den ju var tecknad utifrån ett av mina fotografier, något jag alltså missade till dess att hon påtalade det. Så gav hon den till mig i present. Det var en alldeles särskilt fin gåva. Den hänger på väggen i vårt sovrum.

Min plan är att göra ett galleri här på Cirkus Eros med konst av Ylva Maria också, men det kommer när jag har fått ihop en fin kollektion av bilder. Till dess kan man hitta hennes konst på hennes egen hemsida: ylva-art »

linjeJennifer Andersson är en fena på olika fotoredigeringsappar, och leker gärna hejvilt med collage och allehanda trixande med bilder. Ett stort intresse för Jennifer är erotiska bilder, gärna med lätt bisarrt humoristiska inslag av kannibalism, slavhandel och andra mer tabubelagda fetischer. Alltid med en rejäl glimt i ögat. Hon frågade mig om hon fick leka lite med några av mina bilder, och det fick hon förstås, och så här kul kunde det bli:

En rumpa ur galleriet Funky Tattoos blev plötsligt en stor väggmålning. Skickligt redigerat, utan tvekan. Kul med detaljerna som stegen och målaren. Fantastiskt att ytan med tegelstenar skapar illuisonen av vägg.

En bild ur galleriet Det varma rummet dyker plötsligt upp på en slavmarknad. Men som det nu inte var nog, så lyfter Jennifer Andersson detta till en metanivå genom att låta bilden av slavmarknaden bli en tavla, som i sin tur betraktas av en kvinna. Kanske en potentiell köpare av tavlan? Snacka om att fördjupa ett perspektiv…

linjeKatarina Wennerström är en fantastisk skulptör och keramiker, som faktiskt har blivit inspirerad av mig och min kära Jennie vid ett par olika tillfällen. I ett sammanhang där vi möttes på en kursgård såg Katarina Jennie stå och kissa, snarare än att sitta ner, och det tyckte Katarina var så kul att hon gjorde inte bara en skulptur, men minst ett par stycken, varav den större blev utrustad med en vattenslang och en pump, så att den precis som Manneken Pis står och kissar, konstant. Hemma hos oss står den mindre versionen, som inte kissar, men som är väldigt vacker och härlig i sin gestalt av njutning. Så den skulpturen är inte inspirerad av en av mina bilder, utan snarare av Jennie själv, men den fick vara med här ändå, för att den är så himla fin, och ändå gjord med inspiration från Jennies agerande.

Sen blev det ytterligare en skulptur, som definitivt är inspirerad av ett av mina foton – där vi sitter i en härlig älskogsposition, som en pedagogisk bild i en serie bilder jag gjort för att gestalta just samlagsställningar.

Det är på gång ett galleri med bilder av Katarinas mer erotiska konst också. Kommer när jag har tid att sätta ihop ett sådant.

Kattis egen film av sin fontänvariant av ”Kissande Jennie”

linje
Tillbaka till Mina bilder »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare