Ylva Franzéns extasstav

Sköna Grejer
Tillbaka till Sköna grejer »
Tillbaka till Sköna grejer • sexleksaker »
linje
Ylva Franzéns ”Extasstav”

Ylva Franzéns "Extasstav".

Detta är en fantastisk liten sak. En svarvad och lackad trästav för vaginal stimulans, även kallad ”extasstav”. Upphovskvinna till denna nyttiga lilla sak är Ylva Franzén, som är sexterapeut, känd bl.a. för sina orgasmkurser. Hon har även en liten butik på Södermalm i Stockholm – Afrodites Apotek.

Staven är för det första väldigt vacker – den känns inte sådär syntetisk och plastig som mycket annat i sexleksaksväg. Den finns lackad i svart också, men den klarlackade är finast – man ser alla träådringarna. Den känns väldigt skön att hålla i, är lätt och elegant. Den kan ligga framme utan att se ”porrig” ut, som t.ex. en plastvibrator, som verkligen kan se porrig ut – inget man lika gärna låter ligga framme, kanske.

Extasstaven

Staven kan förstås användas på egen hand, gärna i kombination med en vibrator på klitoris – men det kan vara väldigt roligt och lärorikt att sätta staven i sin partners hand. Jag kan vittna för egen del att det kan vara väldigt trevligt att hantera staven i min kvinnas härliga fitta. Jag kunde både slicka klitoris och stimulera med staven samtidigt – även om jag nu personligen föredrar att använda mina fingrar. Men man kan ju bli trött i handen också…

Verkligen skön! Den lilla änden var bäst för att komma åt känsliga punkter inne i fittan. Och kombinationen av att min man å ena sidan slickade mig på utsidan, och masserade mig inifrån med staven – det var otroligt skönt. Vilken orgasm jag fick!

Ett mycket bra tips om man vill stimulera G-punkten ordentligt, är att vinkla staven neråt, och ta tag i den med handen underifrån – på så sätt får man ett kraftigare tryck mot G-fläcken, vilket kan behövas för önskad effekt. Ylva Franzén, som formgivit denna stav, rekommenderar ett tryck på ca 4-5 kg mot G-punkten. Det låter mycket, och det är det också. Märk väl att ett så hårt tryck är som regel inget man kan sätta från början. Då gör det nog bara ont. Man ökar trycket sakta, med ökande upphetsningsgrad.

stavtest_2G-fläcken måste värmas upp. När man börjar stimulera denna magiska punkt – särskilt om man aldrig har gjort det förut – kan det först t.o.m. kännas en smula stickigt och obehagligt, av den enkla anledningen att området är så otränat och ovant. Ovanpå det kan du få känslan av att vara kissnödig. Då kan det vara bra att kissa en extra gång, bara för att du verkligen ska vara säker på att du inte är kissnödig. Sen är det bara att ”gnugga på”.

Lycka till!

linje
Tillbaka till Sköna grejer »
Tillbaka till Sköna grejer • sexleksaker »
Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare