Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Kan jag få orgasm utan att ejakulera?
linje
Fråga:
Jag har kunnat få orgasm utan ejakulation men har på senare tid inte lyckats med det… Om jag minns rätt så är det väl samma muskel som man slutar att kissa med som man ska träna upp?
Och om jag väl lär mig det igen.. Vad kan jag ha för nytta av denna egenskap?
Jag har hört att man kan få orgasm utan att erektionen försvinner… Vet du något om detta?
linje
Svar:
Ja, det är bäckenbottenmuskulaturen (eller som den också kallas – PC-muskeln – den pubococcygeala muskelgruppen) man arbetar med för att styra och stärka sin sexuella njutning.

mannens_pc

Men det finns inget självändamål i att orgasmera utan ejakulation. Sex ska inte handla om prestation och krav – det ska handla om njutning, att må bra.

Men visst, att få orgasm utan ejakulation gör att man kan få orgasm efter orgasm utan att bli trött. Dessutom förlorar man ju också en hel del viktiga ämnen med säden, som kroppen måste fylla på. Zink & magnesium, t.ex.
Själv tror jag dock inte som de renläriga taoisterna, att man ska undvika att ejakulera så mycket som det går – detta bygger med stor sannolikhet på en urgammal föreställning att män bara har en begränsad mängd säd, som då kan ta slut. Dock kan det vara väldigt energidränerande att skvätta i tid och otid – särskilt om man inte har tagit sig tid att ladda upp sexuell energi i kroppen.

Vitsen med att fördröja orgasmen är ju just detta, att man kan ladda upp och ladda upp, vilket gör att när man väl får en orgasm (oavsett om den är med ejakulation eller ej) så blir den mycket starkare och intensivare.

Ett sätt att både fördröja och förstärka är ju också att med jämna mellanrum smeka ut all ackumulerad erotisk energi i resten av kroppen, för att inte bli så himla fixerad vid könet. Då kan man få riktigt himlastormande starka och härliga helkroppsorgasmer även vid självstimulans.
Och så måste man ju ta sig lite mer tid än det vanliga ”treminutersrunket”, förstås. Men det är det värt 🙂

Att få orgasm utan att erektionen försvinner kan förekomma ofta för somliga, och sällan för andra. Men enligt gammal kinesisk läkekonst, och tantrisk kärlekskonst, så rekommenderas inte att en man har stånd alltför länge. Det är bra att slakna lite då och då, för ökat blodflöde.

Lycka till!

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare