Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Min man har ingen sexlust
linje
Fråga:
Hej!

Anledningen att jag skriver till dig är för att du är man och förhoppningsvis kan svara och hjälpa till med lite frågor..

Den första frågan är: hur gör man med sin partner som inte har någon sexlust p.g.a. av mediciner? Dessutom blir han impotent av dem. Impotensen är ju det minsta problemet, för till det finns det piller. Ska jag låta honom vara tills de tillfällen han har sexlust, eller ska jag vara ”på”?

Det andra problemet är det här med oralsex. Jag klarar verkligen inte att ge min partner det, vill verkligen men det tar stopp. Inte det att jag tycker att det är äckligt och så, men jag vet inte vad det är…

Hoppas att det inte blev för virrigt..

Vänliga Hälsningar
J.
linje
Svar:
Det där med mediciner är knepigt. Det första man kan göra är att prata med läkaren om det inte finns alternativa mediciner som inte har starkt nedsättande effekt på sexlivet. Bra sex kan som bekant ha en en mycket helande effekt på många olika åkommor, och stärker immunförsvar och hälsa.

Annars är det kanske så att du får lov att avstå ett tag från rent sexuella övningar med din man, och istället fokusera på det sensuella och intima.
Ni kan smeka varandra, upptäcka nya sidor hos varandra – bryta gamla mönster kring hur sex ”ska vara”. Då kan den rådande situationen till och med visa sig vara en välsignelse i längden.

Ni kan smeka och massera varandra över hela kroppen – och hjälp honom att inte känna sig skamsen över sitt impotenta tillstånd genom att ge hans kön en lång och sinnlig massage- och smeksession. Det kan säkerligen öppna upp för nya möjligheter i er relation.

Vad gäller oralsex (hur underbart det än kan vara för alla inblandade parter) så kan jag bara ge rådet att du aldrig ska göra något du inte tycker om. Det är kontraproduktivt för kärlekslivet. Ge hellre din man massor med massage på könet – och använd mycket olja! Vanlig olivolja går alldeles utmärkt – det kan du ha en liten flaska i sovrummet.

Framför allt – ge varandra tid, och uppmärksamhet. Mycket beröring, som är kravlös och tillgiven. Mycket smek och gos, som inte behöver leda till något annat än mer smek och gos – och blir det mer än så, så är det bara en härlig bonus. Men inga krav.

Dessutom kan det hjälpa dig att bli av med en del sexuell frustration att ge dig själv en och annan härlig orgasm då och då. Onani är inte istället för sex. Det är att ge sig själv kärlek och njutning. Onani är också väldigt viktigt för att kunna ha ett bra sexliv med sin partner.

Köp en fin present till dig själv – kanske en dildo eller en vibrator, och ge dig själv en hejdundrande orgasm. Sen kan du ge din man hur mycket njutning som helst utan att bli frustrerad.

Lycka till!

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare