Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Finns det muskler i kuken?
linje
Fråga:
Hejsan. Jag och en kompis pratade lite, och kom osökt in på kroppens nedre regioner, och han hävdar att det finns muskler i penisen, vilket jag motsatte mig, då det ju bara finns svällkroppar där, men han trodde mig inte.
Jag är lite osäker på den mänskliga anatomin, så jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig att beskriva det hela lite mer detaljerat.
linje
Svar:
Nej, det finns varken muskler eller ben i kuken. Däremot finns det muskler runt kukroten, och med dem kan man ”vifta” på kuken om man tränar lite. Samma muskelgrupp (den pubococcygeala muskeln, bäckenbottenmuskulaturen), kan du känna om du kissar, och stoppar kisset – släpper på, och stoppar igen.

Detta är den s.k. PC-muskeln. och den kan man träna, för att på så vis kunna hålla sig från för tidig utlösning, få starkare orgasmer och mer njutning över huvud taget. Mindre risk för prostataproblem kan denna träning också leda till, liksom mindre risk för inkontinens.

Som kuriosa kan jag nämna att svensk brunbjörn (och förmodligen även grizzly) faktiskt har ett penisben. Tänka sig!

P.S. Efter att jag publicerat detta svar fick jag ett brev från en läsare, som påpekade att detta med penisben är något som björnarna delar med alla rovdjur, insektsätare, gnagare och primater (förutom människan), och detta betraktas av många som en trofé i jaktsammanhang.
Kul extra information!

penis_genomskarning

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare