Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Jag kan inte ge min flickvän orgasm
linje
Fråga:
Jag kan inte ge min flickvän orgasm

Jag och min flickvän har varit ihop i 2 månader nu, vi har gjort allt förutom att ha haft sex men det kommer nog väldigt snart. Men hur jag än försöker, vrider och vänder på det, testar olika saker, så kan jag inte ge min tjej orgasm. Detta stör mig så otroligt mycket och jag vill gärna ha hjälp.
Hon tycker det inte är något speciellt att bli pullad och hur jag än slickar henne så går det inte – visst, hon tycker det är högst njutbart men jag vill ge henne mer.

PS. vi pratar om allt jag och min flickvän och när jag frågar henne vad som är skönt och hur jag ska göra så säger hon bara att hon inte vet riktigt.

Hjälp tack =)
linje
Svar:
För det första – du säger att ni har gjort allt utom att ha sex. Sen skriver du att du ”försöker, vrider och vänder på det” för att ge henne en orgasm – men då har ni ju sex…!? Jag menar, det går ju inte att få en orgasm utan att ha sex.

Jag antar att du menar att ni inte har haft penetrativ sex, med kuken i fittan.
Men jag ser också att det just här finns ett attitydproblem, som kommer sig av en artificiell idé om vad som är sex.

Alla aktiviteter som syftar till att stimulera sexuellt, tillfredsställa sig själv och/eller någon annan sexuellt, är naturligtvis sex.

Din flickvän har svårt att få orgasm tillsammans med dig.
Så här kommer en nyckelfråga: Kan hon få orgasm på egen hand?
Om hon kan det så blir det väldigt mycket enklare.
Om hon vet hur hon ska skaffa sig en orgasm så kan hon lära dig.
Men eftersom du berättar att hon själv säger att hon inte vet hur du ska göra det skönt för henne, så gör det förstås saken mer komplicerad. Hon verkar helt enkelt oerhört oerfaren, och borde kanske fråga sig själv vad hon vill ha här i livet.

Jag misstänker att det finns en hel drös med hämningar och skam med i bilden, som gör att hon inte tillåter sig att ge sig hän och njuta av sin kropp, av sin sexualitet. Och så för att slippa ta ansvar låter hon dig få ansvaret, genom att låta dig göra allt du kan för att ge henne en orgasm.
Och det funkar uppenbarligen inte.

Varje individ är ansvarig för sin egen sexualitet.
Det är alltså inte ditt ansvar att hon får orgasm – och inte heller hennes ansvar att du får orgasm. Det ansvaret måste ni ta själva. Sen kan ni hjälpa varandra. Ju bättre ni blir på att hjälpa varandra att få orgasm, desto bättre.

Se inte det hela som en idrottsprestation. Ta inte så jämrans allvarligt på det.
Sex får gärna vara roligt, passionerat och lekfullt.
Kom ihåg att det heter kärLEK och älskogsLEK.

Om din flickvän bestämmer sig för att sex får vara en viktig del av hennes liv, så finns det ju alltid möjligheter att komma ur blockeringar. Hon kan köpa böcker med inspiration (t.ex. Ylva Franzéns bok Orgasmera Mera – jättebra läsning för dig också!), hon kan gå en sexkurs för tjejer (också Ylva Franzén), hon kan onanera mycket och släppa loss på egen hand, och sedan när ni möts vet hon mer om vad som är skönt.

Och vad kan du göra? I stort sett detsamma. Ta ansvar för din egen sexualitet, lek med dig själv och lär känna dig själv – njut av livet.
Sen kan ni med era nya erfarenheter också onanera inför varandra – det är mycket lärorikt (och kan vara rätt så upphetsande för båda parter).

Och så en sista motfråga – varför har ni inte haft penetrativt sex?
Kommer hon från en kultur där det är viktigt att bevara mödomshinnan?
Och om inte, varför vill ni inte ha penetrativt sex?
Nuförtiden finns ju faktiskt kondomer och andra preventivmedel, så risken att bli gravid behöver ju inte vara orsak till att undvika penetrativt sex.

Ska ni ”spara er till den rätte”?
För om det är så, så förstår jag varför det kan bli problem med sexlivet.
Hur kul är det att veta att man inte är ”den rätte”…?
Eller… att inte veta om man är den rätte – liksom bara på prov?

Riktigt bra sex förutsätter att man släpper hämningarna och ger sig hän, oavsett om den man har sex med är ”den rätte” eller ej.
Kan man inte det, eller inte ens vill det, så är det inte så konstigt om det blir svårt att njuta fullt ut, att få orgasm.

Nå – vad det än är som hindrar, så skulle jag vilja uppmuntra er båda att släppa kontrollen lite, våga leka och ha roligt, och njuta av stunden. Man behöver inte heller fokusera så enormt på orgasmerna – sex kan vara himmelskt skönt, med eller utan orgasm.

Lycka till!

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare