Köp dig en sexleksak!

sexleksakerdisplay

Erotiska bilder, texter, sexleksaker och annan form av erotika har alltid funnits, så länge människor har njutit av älskogslek. I alla tider har sex varit ett av människans favoritnöjen, och ett härligt sätt att möta andra människor.

I alla tider har människor också hittat på olika sätt att förhöja den erotiska upplevelsen. Med parfymdofter, afrodisiaka, rökelse, musik, miljö, sexleksaker, rollspel och mycket annat. Lika kreativa som människor har varit med teknisk utveckling på alla andra områden i livet har hon naturligtvis varit det beträffande det sexuella. Följaktligen har det alltid funnits erotiska hjälpmedel av olika slag, i så gott som alla kulturer som inte genomströmmas av massivt undertryckande av sexualiteten. Och även i dessa kulturer dyker det upp erotiska hjälpmedel, i form av pornografiska bilder och texter, och starkt sexuellt präglade subkulturer – fast i lönndom i stället för öppet.

Somliga tycker kanske att ”det där med elektriska manicker och tekniska vidunder för att framkalla sexuell njutning och orgasm, det är väl ändå att gå för långt?” – men varför det? Kan man ha ett musikrum i sin villa eller lägenhet, med allehanda musikmaskiner, instrument och dylikt – eller ett bibliotek; ett rum helt tillägnat läsning – eller för den delen ett kök; ett rum helt och hållet ägnat åt matlagning – så borde man väl kunna ha ett sexrum? Ett rum som är helt och hållet inriktad på sex, på att förhöja den sexuella upplevelsen, med madrasser, kuddar, oljor, rep, dildos, vibratorer och andra leksaker – varför inte?

Sex är oerhört viktigt för oss människor. För fortplantning, social samvaro, fysisk och emotionell hälsa, glädje och närhet. Så varför inte använda vår kreativa förmåga och tekniska kunskaper till att öka denna glädje?

Som alla kan förstå så lever vi för närvarande i en brytningstid, då de flesta av oss fortfarande går och bär på oerhörda mängder av sexualskräck, med allehanda tabun – vad man får säga och vad man får göra, var man gör det, när och hur. Vi lever i en tid, då sexualiteten fortfarande är omgärdad med stora mängder skuld, synd, skam och tabun, och är med andra ord starkt hämmade.

Därför kan olika former av erotika fylla fler funktioner än en, för oss rädda nutidsmänniskor. Förutom att ge direkt stimulans av såväl fantasi som kroppens erogena zoner fyller sexhjälpmedlen även en annan funktion. Att titta på en porrfilm eller läsa en novell, att använda sig av en sexleksak, kan hjälpa oss att fullkomligt fokusera på den sexuella upplevelsen. Att inte låta sig distraheras av tankar om rätt och fel, synd och lagom – men att bara njuta, fullt ut.

Så länge vi bara har våra kroppar som enda ”hjälpmedel” för sexuell njutning, kan vi alltid fly undan och låtsas att vi inte har någon sexualitet. Men så fort där finns en yttre manifestation av sexualiteten – en kondom, en dildo, en penisring, en erotisk bok – så finns sexualiteten där. Alltid. Den gör sig påmind. Den ligger kanske i lådan i sängbordet…?

Med andra ord: sexleksaker och annan erotika hjälper oss att frigöra vår sexualitet, att bejaka, att njuta och bli mer kreativa, öppna och lekfulla med vår sexualitet.

Så vad väntar du på? Gå och köp dig något skönt!

 

Carl Johan Rehbinder 2002


Sköna Grejer

För att få lite tips om fina sexleksaker, kan du gärna besöka våra sidor med recensioner. Vi kallar den avdelningen Sköna Grejer.

Tillbaka till Artiklar • Erotik & inspiration »

Heartline