Frågelådan – fråga & svar:

Heartline
Min man fantiserar om trekant – duger inte jag?
linje
Fråga:
Hej! Jag är tillsammans med en man, som redan när vi träffats i bara 2 månader var intresserad av att förverkliga sin fantasier om bl.a. en extra tjej i sängen, eller ett par, eller en yngre kille!
Jag kan vara öppen för mycket men tyckte att det kanske var lite väl tidigt i ett så nytt förhållande!!
Duger inte jag? – Så kände jag!

Har jag fel?? Håller jag på att bryta ner min självkänsla? Känner jag mig utnyttjad??

Ja, det kan ju inte du svara på kanske? Känner bara att jag håller på att bli tokig…
linje
Svar:
Att din man vill förverkliga fantasier skulle du kunna välja att tolka som att han känner förtroende för dig, såpass att han kan berätta öppet om sina fantasier för dig.
Hur du reagerar på sådant som händer dig är mycket en fråga om val – val av attityd och självbild.

Du behöver inte gå in i dålig självkänsla utifrån detta – säg istället vad du känner – att du är öppen för mycket nytt och spännande, men att du nu först och främst helst vill bygga upp tilliten inom er relation, och låta den få mogna innan ni ger er ut på äventyr. Sen får framtiden utvisa vad som skall ske.

Utgå inte primärt från vad du kan göra för att behaga honom – du måste förstås först fråga dig själv vad som känns bra för dig – och sedan kan du tala om för honom vad du vill eller inte vill, och så är det hans ansvar att agera utifrån detta.

Funkar det, och ni kommer överens om hur ni vill ha det, så är det ju frid och fröjd. Visar det sig med tiden att ni är alltför olika i era önskningar och livsstilar, så passar ni nog helt enkelt inte så bra ihop, och då är det väl bättre att ni går skilda vägar.

Men bli aldrig ett offer.
Det är ingen som tvingar dig till någonting.
Du bestämmer själv över ditt liv.
Anpassa dig inte till en annans önskningar, bara för att behaga denne, om denna person vill något om du faktiskt inte vill.

Ha det gott – och lycka till med kärleken!

linje
Tillbaka till Frågelådan »

Heartline

Cirkus Eros - erotik för finsmakare