Ett tantriskt paradis i södra Frankrike

Fri att Älska

Stor framgång för vår helt nya tantrakurs i södra Frankrike!

I juli i somras höll vi för första gången Fri att Älska, för sju par som ville uppleva en djupgående och innerlig tantrakurs med oss. Det blev en fin vecka, med starka och djupa, tantriska kursupplevelser, sköna vandringar i naturen, samt fantastiska måltider.

Kursen blev helt enkelt långt över förväntan (vi tycker själva att det var en av de bästa kurser vi har hållit), och därför vill vi gärna berätta om våra upplevelser under veckan, varvat med citat ur den respons vi har fått från deltagare på kursen i somras.

”Tusen tack för en helt magisk vecka i Frankrike! Så här en månad efter hemkomsten så är det med glädje och kärlek vi ser tillbaka på dagarna på Gardoussel.”

Vi har nu också bokat en kursvecka nästa sommar – och vi erbjuder dig och din partner att hänga med! Två par har redan bokat, och vi får bara plats med sju par – så det kan vara en mycket god idé att fundera på detta erbjudande så snart som möjligt.

Gardoussel Retreat

I naturreservatet Cevennes, Languedoc, södra Frankrike, bara någon kilometer från en liten, liten by med namnet Saint-André-de-Valborgne, finns en kursgård i ett gammalt stenhus på en bergssluttning. Denna enormt vackra och fridfulla kursgård heter Gardoussel Retreat, och förvaltas av en brittisk familj, som verkligen tar hand om platsen med stor kärlek och omsorg. Det är ingen överdrift att kalla denna plats ett paradis.

I fem dagar utforskade vi kärleken och dess innerligaste mysterier i denna alternativa värld, på kursgården Gardoussel Retreat. Vi dök in i oss själva och varandra, andades, dansade, utforskade extatiska medvetandetillstånd i dans, andning, vila, meditation, beröring, sammansmältande, lek och helighet, hade erotiska ceremonier i naturen, höll en eldritual, kände starka känslor, innerlighet, extrem närvaro.
Allt detta underbara fick deltagarna uppleva – men också vi som höll kursen.

”Gardoussel är verkligen den perfekta platsen för er kurs i fri att älska. En magisk plats som gjord för magisk kärlek. ❤️
Omgivningarna och huset är som gjorda för att skapa en frihetskänsla och en kärleksbubbla där tid och rum stannar och allt utanför känns oväsentligt och väldigt långt borta.
Det tillsammans med er fantastiska förmåga att skapa en trygg och otvungen stämning ger en perfekt utgångspunkt för en kurs i fri kärlek.”

Tanken med kursens namn – Fri att Älska – var just att alla deltagare skulle kunna få känna att de verkligen var fria att älska – att få känna kärlek för sin partner, för sig själva, för platsen, för livet självt. Vår upplevelse, och den respons vi fått, tyder på att vi lyckades mycket bra med det.

Kursen handlar om att uppleva djup extas – såväl stilla och meditativ extas som mer dynamisk. I dessa extatiska tillstånd kan vi få redskap för verkligt omvälvande sexuella upplevelser, som påverkar oss på djupet – liksom vi å andra sidan kan komma till djup trans och extas genom att använda sexuell energi. Det går åt båda hållen.

”Kursen som sådan var jättebra, en härlig blandning av övningar och upplevelser i kombination med den fantastiska stämning som ni är så bra på att skapa gjorde veckan till något utöver det vanliga. Allt från den shamanska trumresan till extasövningarna var verkligen häftigt, och ni får det hela att hänga ihop jättebra. Vi uppskattade också hela upplägget med ganska mycket luft i schemat.”

Vi använder oss av en mängd olika tekniker, såväl urgamla tantriska och shamanistiska trans- och extastekniker som modernare påfund, och det kommer att handla om andning, rörelse, ljud, energiprojektion, olika former av intensivt stimulerande beröring och sensationer, meditation, ceremonier – samt allt i kombination.

Kurslokalen

Det tantriska gränsöverskridandet fanns med som en självklar komponent, men hela tiden med ansvar, mjukhet, kärlek och omdöme. Deltagarna fick många möjligheter att tänja på sina gränser, och vidga sitt livsrum – alltid med 100 % frivillighet, samtycke, respekt och medvetenhet, förstås. Och det märktes på allihop.

”Bra med samma övningar varje morgon vilket gav påtaglig utveckling redan under kursen. Väl komponerad mix av övningar. Det som blev som en resa som byggdes på med nya steg i lämplig takt. Det underlättade för oss att ta in det ni lärde ut – och vi upplevde!! Vi gillar ert frimodiga förhållningssätt till tantra.”

Den största skillnaden mellan denna kurs och Livets Goda, vår lyxiga livsnjutarkurs som vi har hållit 15 gånger, också i södra Frankrike, är att denna kurs – Fri att Älska – är mer fokuserad på våra tantriska kurspass. Vi har inga utflykter till vingårdar, inte till havet. Gardoussel är inte ett palats, inte ett chateau. Där finns ingen swimmingpool.

Älskog i floden Gardon

Men där finns en flod med svalt, friskt vatten. Och några minuters promenad till en damm med vattenfall. Vi hade istället en annan lyx – lyxen av stillheten, skönheten, glädjen av att helt fokusera på kärlek, att få bo i vackra, komfortabla rum, njuta av den vackra miljön och varandras stimulerande sällskap, innerliga, transformerande kurspass – samt förstås den delikata maten.

Maten var tillagad av våra favoritkockar Regis Chevrot och hans fru Anna, samma kockpar som har varit med oss tidigare, både på Fri att Älska och på Livets Goda. De gjorde allt de kunde för att vi skulle få en riklig frukostbuffé, samt underbara överraskningar till såväl lunch som kvällsmål. Min upplevelse är att de överträffade sig själva – och de kommer tillbaka nästa år för att laga maten åt oss då också!

”Stort och varmt tack från oss för kursdagarna tillsammans med er och de andra deltagarna på Gardoussel. Ni två bjuder verkligen både på er själva och ett välkomponerat kursinnehåll som bidrar till utveckling både på personlig och relationsnivå. Det kändes fritt, enkelt, naturligt, nära, tryggt och öppnade nya dörrar både känslomässigt, mentalt, fysiskt och spirituellt/andligt.”

Målet var inte att vi skulle bli tantriker allihop. Målet med denna kurs är att vi ska bli lyckligare, mer levande, mer närvarande. Det är också så vi förhåller oss till tantra. Med stor respekt för dess funktionalitet.

Vi ser inte själva redskapet som ett självändamål, men tantra kan vara en fantastisk verktygslåda för att nå det innerliga, det själsliga djupet, sammansmältandet med såväl din partner som med jorden, samt en ökad närvaro och medvetenhet i varje ögonblick.

Vi hade själva en fantastisk vecka, och njöt i fulla drag – och det är vi övertygade om att vi kommer att göra nästa sommar också. Om du lockas av detta, och vill hänga på, tillsammans med din partner – hör av dig! Det kan finnas platser kvar.

Läs mer på hemsidan för kursen! »
Kursdatum sommaren 2020:
• 20 – 24 juli
(platser kvar
Heta frågor:
Hur anmäler jag mig och min partner? »
Vad kostar det? »

Var håller ni till? »
Vad tyckte deltagarna på kursen? »

Penseldrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *