Omtumlande tider…

Det har inte hänt så mycket här på Cirkus Eros de senaste månaderna – eftersom det har hänt väldigt mycket mer utanför Internet, i den analoga verkligheten. Många olika saker som har lett till stora förändringar för oss och för andra, både på gott och ont.

Det mest uppenbara är förstås den här läskiga Kinavirusepidemin (Corona, Covid-19, whatever – kärt barn har många namn) som vällt ut över hela världen, som påverkar oss alla mer eller mindre. Det är en enorm förändring för alla, mer eller mindre, rena skräcken för många, undergång för somliga, kreativitet och problemlösning för vissa, vila och ledighet för andra.

Epidemin har kort sagt vänt upp och ner på det mesta här i världen, och det gäller även oss och våra kurser. Från mars och framåt blev det till slut nödvändigt för oss att ställa in samtliga kurser under hela våren och sommaren. Vi fick mycket färre bokningar, många av de som bokat avbokade, och somliga kunde inte ens komma – de kom från andra länder, och gränserna stängdes.

Tur i oturen – lyckligtvis blev Jennie klar med sin socionomutbildning i januari, och fick ganska snart därefter ett vikariat som socialsekreterare. Det gjorde att vi ändå hade inkomster, trots alla inställda kurser och returnerade kursavgifter, och att vi därför slapp en total ekonomisk krasch – som flera andra småföretagare drabbats av i Coronans spår.

Det stannade dock inte där – vi har också haft egna hälsoproblem. Calle blev hjärtsjuk i början på året. Förmaksfladder, trånga artärer och mer därtill, vilket resulterade i sammanlagt flera veckor på sjukhus, isolering och karantän.

Svensk hjärtvård är dock i världsklass, och med hjälp av duktiga läkare, rätt mediciner och ett par behandlingar för hjärtat är nu Calle klart tillfrisknande, och mår i skrivande stund mycket bättre än på länge.

Vi har haft korta semesterresor med vår sköna gamla hippiebuss Blixten, som vi brukar, och det är alltid mysigt. Vi har hållit oss i närheten av Stockholm, eller väldigt isolerad landsbygd, för att hålla oss undan elaka virus. Vi har badat, ätit gott, plockat blåbär och annat sådant man gör på semester.

Vi hoppas förstås att du mår bra, att du inte har drabbats av Covid-19 – eller åtminstone att du bara har genomgått en snäll variant. Än är faran inte över – folk blir fortfarande smittade, sjuka och eländiga, och fler kommer sannolikt att dö, även om det faktiskt verkar avta i Sverige just nu, och det är förstås hoppfullt.

Det mest karakteristiska med denna epidemi är dock att ingen, verkligen ingen, riktigt vet någonting med säkerhet. Kommer det att avta, eller blommar det upp igen? Hur stor är risken egentligen? Det vet förstås inte vi heller. Därför väntar vi ett par månader till innan vi börjar hålla kurser igen, och då kommer vi att ändra på en del saker för att minska riskerna så gott vi kan.

Kurslokal

I höst blir det som sagt kurser igen, och det ser vi verkligen fram emot! Vi har nu äntligen kunnat planera, och det känns kul! Vi kommer som sagt att anpassa kurserna något efter nya förhållanden, vara noggrannare med handtvätt under kurshelgerna framöver, samt tänka lite annorlunda kring fikamaten (undvika plock från gemensamma skålar, och servera frukt som vi skalar själva, samt egna småpåsar med nötter o.s.v.).

De kurser vi fokuserar på nu är parkurserna Gudomlig Njutning (grundkurs för par) och fortsättningskursen Gudomlig Extas. Sannolikt blir det också en kurs för kvinnor – YONI – samt en av Calles improvisationsteaterkurser – Tranceformation Impro. Om allt går som det ska kan vi nog få in en Kinky Passion också.

Mer information kommer så snart vi har fått våra lokalbokningar bekräftade.

Vi hoppas att vi får träffa dig – kanske redan i höst!

Penseldrag